Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a házasságról ami inkább "szerződés"?

Figyelt kérdés

Túlbonyolítva nem akarom,de ha mondjuk én és a párom, összeházasodtunk. Szeretjük egymást de nem ez a világ leglobogóbb szerelme, kár lenne tagadni. Nincs nyílván különösebb "igényünk" egymás felé. Fogalmazzunk úgy hogy nem a szerelem, hanem egyikőnknek is meg a másiknak is, egy kis érdek volt a motiváció. Tudatosan. Egy adott pillanatban mindkettőnknek a házasság volt az érdeke, és egymás. (Sokminden forgott kockán és sokmindenre nyílt lehetőség. Pénz, jogok, egy előnyös frigy volt, az a lényeg ne szépítsük és ne bonyolítsuk.) De a válás még sosem merült fel, főleg mert nem is kertelt egyikőnk se egyiket se csapta be ezzel a másik, tudott dolog volt. Szal együtt maradunk, de ez érdek volt és valszeg lesz is, de ha nem érzem kényszernek? és ha soha nem éreztem rosszul magam emiatt? kellene?

Mi a véleményetek? Borzasztó dolog ez? Megvetésre méltó?

2017. máj. 27. 22:31
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
89%
Ez a ti ügyetek. Az emberek érdekkapcsolat-ot meghallva arra asszociálnak, hogy az egyik fél behazudta a szerelmet a másiknak kényelmes életért. Van ilyen. Ez nem vált ki szimpátiát, a másik pedig hogy szerelemet érzelmet feltételez komolyabb párkapcsolat, ma már igen ritka a kényszerházasság, az emberek érzelmi és nem anyagi megfontolásból házasodnak. Kicsit rideg, számító hozzáállásra vall, mert valljuk be egy olyannal összekötni az életedet lefeküdni vele minden nap aki jóformán hidegen hagy nem sok jót ígér. Ha szerelmes lesz másba valamelyikőtök mi lesz? Benne van a pakliban, és ilyenkor már bánhatja az ember, hogy feláldozta magát a biztonság oltárán. Ilyenkor marad az ember a megszokott helyén és csak vágyakozik.
2017. máj. 28. 05:58
 22/60 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nincs benne semmi rossz, amíg kölcsönös egyetértésen alapul, és mindkettőtök számára világos, hogy mit vár(hat) el a másiktól. Amíg ti nem érzitek, hogy hiányzik valami, és nem vagytok így boldogtalanok, addig ok.

Tulajdonképpen ez olyan bizalmi kapcsolat, mint egy munkaviszony, vagy akár bármilyen társulàs (pl cégalapítás). Akárhogy is nézzük, jogilag a házasság is egy "cég". És sokszor jobban működik, ha a felek ésszel irányítják, mintha érzelmekkel.

Azonban akkor van gond, ha esetleg valamelyikőtöket "elkap a gépszíj". Na olyankor kell észnél maradni, hogy még csak véletlenül se forduljon elő, hogy az egyik felrúgja a szerződést tisztességtelen eszközökkel. Legalább remélem, hogy házassági szerződést kötöttetek...

2017. máj. 28. 08:25
 23/60 A kérdező kommentje:
22: igen amugy mindenki erre gondol de lényeges hogy nem hazudta be egyik se a másiknak a hőn szerelmet. Csak az egyik kellett valami és a másiknak is. És az egyik házasságot ajánlott. A "valami valamiért" effektus.
2017. máj. 28. 08:31
 24/60 A kérdező kommentje:
23: nem kötöttünk. Írtam hogy azért lenne "érdekes" a vállás mert akkor összeadtuk amink van.
2017. máj. 28. 08:33
 25/60 A kérdező kommentje:
*válás. Bocsi.
2017. máj. 28. 08:33
 26/60 Interferencia ***** válasza:
Amúgy hogy néznek ki a mindennapjaitok, ha érdeklődhetek?
2017. máj. 28. 12:51
 27/60 A kérdező kommentje:
26: Már hogyne érdeklődhetnél, csak egy kicsit konkretizáld a dolgot. Mi mindenre vagy ebben kíváncsi?
2017. máj. 28. 14:00
 28/60 anonim ***** válasza:
0%

Milyen a szex?Jó vele összebújni,csókolózni?

Vagy alapból nyílt kapcsolatként kezelitek?

Működhet így bármiféle magasabb intimitás a két fél között?

Nem is hiányzik? Milyen mentális betegség hatására lehet lemondani az intimitás érzelmi mélységeiről?

2017. máj. 28. 14:04
 29/60 anonim ***** válasza:
68%

#28 azért nem fair ezt így neki szegezni. mert nem tudom hány régi házasság, amit ez a finom intimitás jellemez... én ha körbenézek kevés tetszetős házasságot látok.

egyébként kérdező lehet eltúloztam kicsit, hogy biztosan nem voltál szerelmes, ha bizonytalan vagy. inkább olyan ez, mint valami drognál. lehet ugyanarról van akkor is szó, amikor egy pici dózis bujkál az emberben. az is az. csak ott nem látszik igazán miről is van szó, ahhoz egy testesebb adag kell :D de attól még nem fair azt mondani, hogy csak a nagyon erős a szerelem.

2017. máj. 28. 14:17
 30/60 A kérdező kommentje:

25: igen, természetesen jó a szex, és összebújni. Nem olyan viszony ez hogy "úristen jön a csók, úristen, ez szexelni akar, uh.." és fintorgás ahogy a csövön kifér. Az intimitás nekünk is meg van, és asszem kimondhatom hogy fontos. Tehát nem "plátói" távolság tartó az életünk. Szóval azért nincs miért hiányoznia ennek ha úgy vesszük. De megint kilyukadunk arra hogy ettől még nem szerelem és ez tudatos. Most még.

És nem nyílt kapcsolat, de azt azért nem tudom megmondani mi lenne ha megcsalással végződne. Szerintem sírás rívás nem egész biztos hogy lenne. Sőt. De sértődés és gondok valszeg.

Mint mondtam kötődünk de nem úgy mint Rómeó és Júlia. Sosem utáltuk egymást, nem hányingerrel keltünk egybe, de konkrétan érdek volt. A haszna, a "hozam". És ma sem vagyunk összevarrva.

2017. máj. 28. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!