Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a házasságról ami inkább "szerződés"?
Túlbonyolítva nem akarom,de ha mondjuk én és a párom, összeházasodtunk. Szeretjük egymást de nem ez a világ leglobogóbb szerelme, kár lenne tagadni. Nincs nyílván különösebb "igényünk" egymás felé. Fogalmazzunk úgy hogy nem a szerelem, hanem egyikőnknek is meg a másiknak is, egy kis érdek volt a motiváció. Tudatosan. Egy adott pillanatban mindkettőnknek a házasság volt az érdeke, és egymás. (Sokminden forgott kockán és sokmindenre nyílt lehetőség. Pénz, jogok, egy előnyös frigy volt, az a lényeg ne szépítsük és ne bonyolítsuk.) De a válás még sosem merült fel, főleg mert nem is kertelt egyikőnk se egyiket se csapta be ezzel a másik, tudott dolog volt. Szal együtt maradunk, de ez érdek volt és valszeg lesz is, de ha nem érzem kényszernek? és ha soha nem éreztem rosszul magam emiatt? kellene?
Mi a véleményetek? Borzasztó dolog ez? Megvetésre méltó?
Nekem ez így biztos kevés lenne.
És ahogy előttem páran írták, mindig benne van a pakliban, hogy felbukkan valaki, aki majd megérinti valamelyikőtöket. Az boríthat mindent.
Egyébként azt gondolom, hogy ezek az érdekdolgok nem kifejezetten visznek előre. Nem tudom, hogy pénz vagy egyéb érték volt a "még valami", de gondolom valami hasonló. A helyzet az, hogy amikor meghalunk, az anyagi dolgokat, pénzt, kocsit, házat, akármit nem visszük magunkkal. Csak a tapasztalatainkat, megéléseinket, lelki dolgainkat, emlékeinket visszük magunkkal. És szerintem ebből a szempontból nagyon nem mindegy, hogy egy középszerű életet él valaki lelkileg, vagy valóban boldog és kiteljesedett kapcsolatban él, még ha anyagilag szegényebben is. A pénz sosem ad boldogságot, maximum biztonságot.
Egy ilyen kapcsolattal szerintem mindketten elveszitek saját magatok és a másik elől is annak lehetőségét, hogy megtaláljátok az igazi szerelmet valaki más oldalán.
A halálos ágyadon, amikor majd számot vetsz az életeddel, vajon megbánod-e az így elvesztegetett éveket vagy sem?
12: nem tudom. Ha tudnám valszeg nem tettem volna fel a kérdést. Lehetséges, de mondhatni akkor elmúlt. Vagy nem is ismerem az érzést, gőzöm nincs.
13: ja, ez így van. De nem megerősítést várok hanem a konkrét helyzetről és az ilyen kapcsolatokról véleményt. Kérdezhettem volna azt is hogy "lehet-e így élni?" ebben a helyzetben amiben vagyunk, ha úgy jobban tetszik a kérdés.
Mert gondoltam itt mindenkinek van véleménye. Ő tett volna így, mért nem jó, mért rossz ötlet ilyesmi, nem istápolásra kell gondolni.
Az hogy lepattanok-e engem is érdekel, mert nem tudom hogy érintene, és érdekes is lesz.
Hmmm...készül itt már a vihar a biliben úgy érze.
Már beborult és dörög.
14:
Na igen pont erről van szó. :-) Te is írod hogy jön az igazi szerelem akkor borulhat minden, legfőképp mert elmondtam mi hozta a házasságot, és mi összeadtuk amint van. Ha érthető.
Ezen is sokat gondolkodom, hogy elég-e egy ilyen kapcsolat minden nélkül amit felsoroltál. Mert eddig sosem gondoltam/tunk arra hogy elveszik egy kiteljesedett kapcsolat vagy valami, az "igaz szerelem". Mert nem az anyagiakat visszük a sírba. Oké, de az ambíciónk vitt bele a dologba, és a "lehetőség".
A "még valami" is ebbe tartozik. Egyik a Pénz és a másik lehetőségek a pénzre, ami előrelépéseket jelentett nekünk. és gondolom egyszer majd el kezdjük keresni a választ hogy megbánjuk-e.
Kedves Kérdező!
Amíg a szerződéskötőket azonos jogok, kötelességek illetik meg, ameddig korrektek vagytok egymással szemben, addig csak bátorítani tudlak Titeket. Lehet, a kívülálló szemében van némi megütközés, de hát Ti élitek a mindennapjaitokat együtt.
Titokban drukkolok Nektek, hogy mindkettőtöket elkapjon a gépszíj, megtapasztaljátok, milyenek a mély érzelmek, mindketten jóóól szerelmesek legyetek -egymásba.
Üdv Ԙ
19: Köszönjük. :-) Bár nem tudom jó indulatú-e a drukkolás, de annak hangzik.
És igen, mint írtam a házasságunk egy előnyös szerződés. És ami mondhatni sikerült eddig.
18: lehet hogy igazad van. Viszont arra is gondolok hogy akkor a jelek szerint még nem is volt szükségünk másra, vagy szerelemre?
Régimódi, de nem gáz. Nem kell feltétlen az "őrület" is egy kapcsolatba. Ha alapjáraton jól megvagytok, ez pedig megelégedésetekre szolgál, nem értem mi kivetnivaló volna benne, vagy más véleménye ezen mit változtatna.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!