Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "kapják fel a vizet" egyből a nők, amint szóba kerül a házassági szerződés kérdése?
Én azt vettem észre, hogy sokan nincsenek tisztában a házassági szerződés fogalmával sem.
Pedig én egy jó dolognak tartom, mert gyönyörűen le lehet írni kinek mi jár. Például azt is - amitől sok nő JOGGAL tart - hogy milyen "ellátás" jár a nőnek (vagy akár a férfinek) a gyermekápolás időszaka alatt.
Sőt, azért is előnyös, mert még a szerelemben dönthet a pár arról, amit az esetleges gyűlölködés közepette egész máshogy, akár előnytelenül is kisemmizhetné a másik félt.
Azért nem látom értelmét a házassági szerződésnek, mert válás esetén a hozott, vagy örökölt különvagyon szerződés nélkül sem képezi vita tárgyát.
A házasság alatt szerzett dolgok és a jövedelem - mindegy, hogy kié és mindegy, hogy mennyi - az mindenképp közös szerzeménynek számít. Ha valaki már a házasságkötés előtt úgy gondolja, hogy a másiknak az érvényes házasság ideje alatt az ő pénzéhez semmi köze, az ne házasodjon!
Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok saját ingatlanokkal és mindig többet tettem le az asztalra mint a mellettem élő férfi. Mégsem volt számomra vitás, hogy mindkettőnk pénze közös pénz. Ha elváltunk - és volt ilyen - szükségleteink és igényeink szerint feleztük a közös idő alatt szerzett dolgokat és szevasz!
Eleve az ESKÜ is egy szerződés, amiben minden benne van,
"Jóban, rosszban, betegségben, egészségben, míg a halál el nem választ ..."
Aki házassági szerződéssel a birtokában akarja ezt kimondani, az hamis esküt készül tenni.
Én sem értem minden okos sikeres férfi köt hàzassàhi szerzôdést,Donald Trump így kezdi példàul,eljegyzéskor oda tolja.
Szerelem ne vegye elnaz eszedet valami ilyesmit ír a könyvében.
Én is kötnék a lànnyal azonnal,mert biztonsàgban kell lennie mindennek.
Észnek ott kell lennie akkor is.
Mert bizalmatlanságot feltételez. Gondolom.
Én nő vagyok, és simán írnék házassági szerződést. Mindenki viheti válás után, ami előtte az övé volt, a közös vagyon feleződik. Pont és passz.
Amúgy a "Minek házasodik, ha már arra készül, hogy el fog válni..." válaszokra: Életbiztosítást sem azért kötünk, mert balesetre készülünk, de amit lehet kivéd az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!