Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződésbe bele lehet-e ilyet venni?
Istenem....
Nezz mar alap dolgoknak utana. Ez szerzodes nelkul is igy van.
Amugy a nejed is orokolhet, amihez neked nem lesz semmi kozod.
Az öröklési jog a válási vagyonfelosztásnál előbbre való. Tehát amit örökölsz az a te tulajdonod és nem lehet közös vagyonként felosztani, hacsak a felek erről külön meg nem egyeznek.
Aztán persze ki tudja, milyen jogi kiskapuk vannak ennek kijátszására, de szerintem nincs miért aggódnod.
Haha, olyan gyorsan bontanám fel a jegyességet, ahogy csak lehet, ha a vőlegényem kijelentené, hogy a mindenkori keresetének csak 20%a lesz közös.
És majd, ha valami baj lesz, akkor, ha milliót is keres havonta, fizethetem az én harmincas gyesemből a nagy ház rezsijét fogyócuccokkal(havi 100), a mondjuk 2 gyerek és 2 felnőtt nem spórolós étkezését(havi 80) a maradékból meg sakkozhatom a benzint és egyebeket, esetleg kunyerálhatok tőle.
És ez milliós keresetnél van. Gondolom ilyen gondolatmenettel fél milla felett nem kereshetsz.
Azért találták ki a házasságot, hogy a nő ne nyomorogjon a gyerekekkel, miközben nem tud dolgozni és elesik a fizetésétől és előlépési lehetőségétől és kompenzálva legyen a későbbi munkakeresési nehézségeiért, a férfi pedig ne élhessen vissza a kitartó szerepével és viselje a gyerekek és az anyjuk gondját anyagilag, miközben a nő természetben teszi oda magát.
Ez teljesen abszurd elvárás részedről. Tudod mik szoktak lenni a házassági szerződésben?
Sok pénz a nőnek, ha fiút szül(pedig szerencsétlen nem tudja befolyásolni), esetleg x év válás nélkül pénzzel jutalmazva, vagy mondjuk válás esetén, ha a nő akar válni, nem kaphatja meg az amúgy közös házat.
Ilyesmiket ki lehet kötni. A te elképzelésed is, csak nem találsz olyan idiótát, aki aláírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!