Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetnek a nők olyan felelőtlenek, hogy házasságon kívül szülnek gyereket?
Kérdező, ez a "megismerni, várni összeházasodni" elmélet nem éppen úgy működik. Oké szép és jó ez a gondolatmenet, csakhogy az élet és sok ember nem ilyen. Ismerek mindkét esetben olyan példát ami megcáfolja az egyik és másik elméletedet.
Pl. Nem egy olyan ismerősöm van akik X évig jártak, összeházasodtak, lett gyerek majd elváltak, DE van olyan kör is ahol 1 év után jött a baba és 10 év elteltével is még együtt vannak. A lényeg a lényeg, semmi sem garancia. A házasság sem.
Igen, régen még jelentett a házasság valamit, öreganyáink meg talán a szüleink generációjában (bár szerintem már ott kezdődött a válás "divatja"), mert akkor úgymond szégyen volt ha elvált voltál. Manapság ezzel nincs semmi. Azért is teszik meg könnyen ezt a lépést, mert még így is könnyen talál valaki párt mint abban a korban amikor lenézték azt aki már 1 házasságon túl volt és nem haláleset miatt lett egyedülálló...
Hát akik most 40-45- évesen tudnak lazítani mert húszon éves gyermekeik vannak bizony le vagy maradva....
Bár én házas voltam 19-évesen,de együtt építettük a lakást,güliztünk,hogy jobb legyen,21-évesen jött a baba...-Most várnom kellett volna tíz évet?
Így is kész lett minden,sőt ...Na bumm! Nem várok a nyakamba érmet!
De ha nem házasodunk össze,sem dölt volna össze a világ...
Te minimum 52-éves leszel a gyereked 20-szülinapján...én meg 41-vagyok és a másik is leérettségizett...
Attól függ ki hogy akarja élni a mindennapjait 40-felett?
Szerintem fiatalon sokkal könnyebben szülnek a nők,most 32-33-évesen is lehet de talán más ebben a korban...
Nem beszélve,hogy annak a gyereknek még fel kell nőnie,pláne ha testvér is lesz....
Attól,hogy valaki" megalapozta a jövőt"- még nem biztos,hogy minden klappolni fog....
Sajnos nekem nem lehet gyerekem 32-vagyok:(
Lehet fiatalon sikerült volna!
Ez így mind szép és jó, csak a biológiát nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Nagyon sokan gondolják úgy, mint te is. 30 körül megállapodnak, házat vesznek, kaparnak az anyagiak után. Házasság vagy van, vagy nincs, szerintem egyáltalán nem befolyásolja, hogy egy pár meddig marad együtt.
Aztán két dolog gyakran követi ezt, és sokkal gyakrabban annál, hogy véletlennek lehessen nevezni.
A pár akar gyereket, de nem jön. Van, ahol "csak" nagyon sokáig próbálkoznak. Van, akinek több terhesség is megszakad. Van, ahol hormontabletta kell, van ahol lombok program. És sajnos van, ahol már csak az örökbefogadás marad. Ugyanis biológiai szempontból az ideális koron már rég túl vagy! (Én is, de ez más történet.)
A másik: mikor minden megvan, ott gügyög a baba, hirtelen rájön valamelyik félre az öt perc, és elválnak. Rengeteg házasság megy tönkre a szülés után, de 30 fölött ez gyakoribb. Egyszerűen azért, mert előtte volt egy kialakult élet gyerek nélkül. Illetve volt némi kapkodás a párválasztás során: nem ideális partner, de ketyeg a biológiai óra, most már jó lesz.
Ezek a késői gyerekvállalók szoktak rettentően megkeseredni. Először jön a "bezzeg minden tiniqurva elsőre teherbe esik, más meg hogy örülne és mégse".
A másik fele meg azt qurvázza, aki kisgyerekkel párt keres, de azt még jobban aki talál is. Nem azért, mert ő nem szeretne! Csak 27 évesen mégis könnyebb új pasit fogni, mint 37 évesen.
Szerintem:
Az a probléma, hogy ma xar ebbe a tolvaj országba születni. Hiába akar valaki 23 évesen gyereket, ha nincs mire. Sajnos ha mindent biztosítani akarsz, akkor jó állás mellett is 30+ leszel, mire sikerül. És ez a kor már nem ideális se párt találni, se szülni.
A másik lehetőség, hogy belevágsz fiatalon, és kisgyerek mellett teremtesz elő minden mást. Diploma, karrier, saját ház, autó, zsíros bankszámla.
Azt senki se tudhatja, hogy mit hoz az élet. Lehet jó vagy rossz döntést hozni ezekről, úgy is évtizedekkel később derül ki, hogy jó döntés volt.
Én nem fogok azért senkit lehurrogni, mert mást tart elsődlegesnek és más életutat választ, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!