Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg én vagyok túlságosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg én vagyok túlságosan érzékeny, amiért nem tudok megbocsátani a férjemnek? (nem tervezett baba miatti veszekedések sora)

Figyelt kérdés

Három gyermekünk van, 6,4 és 1,5 évesek. Védekezés mellett terhes lettem, később kiderült, hogy ő látta, hogy baj van az óvszerrel, de nem tartotta fontosnak elmondani, hogy ne aggódjak...

Nem akarta megtartani a babát, meg sem fontolta, csak engem hajtott, hogy mikor vetetem már el. A viták során azt sem vette figyelembe, hogy a gyerekek is ott vannak és mondott olyan dolgokat is, amivel nem csak engem, de őket is mélyen megbántotta. A nagyok is kicsik még, de sajnos az elhangzottakból és a viselkedéséből elég jól leszűrték az apjuk érzéseit. Most ők sem keresik vele a kapcsolatot, amit mindenki az én hibámnak tart.

Én úgy döntöttem, hogy megtartom a kicsit, de sajnos a 15. héten elvetéltem.

A férjem azt hiszi, hogy minden mehet tovább úgy mint régen és sem ő, sem a közelebbi család nem érti, hogy mi bajom van, miért nem tudok neki megbocsátani.

Szerintetek mégis hogyan lehetne egy ilyen dolgot megbocsátani? Hogyan tudnám túltenni magam ezeken, miközben úgy érzem, hogy eddig nem is ismertem igazán a férjemet? Hogyan tudnék segíteni a gyerekeknek feldolgozni az elmúlt néhány hónapot?

2015. febr. 11. 06:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/111 anonim ***** válasza:
25%

passz annak idején a nagyanyám asszem vagy 6 vetélésen esett túl és egyiket sem sajnálta, háború volt nem volt ez a lelki tépelődés

manapság piedesztálra emelik az életet(ami nem baj csak nem kell átesni a ló túloldalára,értem ez alatt az olyan anyákat akik jobb ha nem is szültek volna mert nem valóak rá),illetve olyan lelkületűnek is kell lenni hozzá.

2015. febr. 11. 11:30
 32/111 anonim ***** válasza:
81%

32-es!

A régen az régen volt.

Természetes volt, ha nem maradt meg a baba. Háború alatt ez még inkább így volt, akkor az életbenmaradásért küzdött az ember, a terhesség megszakadást kezelhette úgy, hogy az éhezéstől, fájdalomtól menekült meg a babája.

Régen az is belefért, ha a gyerekek egy része nem érte meg az 1 éves kort. Hatalmas volt a csecsemőhalálozás. Nem is nagyon foglalkoztak a fogamzásgátlással. Megszületett 15 gyerek, megmaradt 4-5. Nem is alakítottak ki olyan érzelmi kapcsolatot az újszülöttekkel, mint a mai világban. A gyerek olyan 1-2 éves korától számított gyereknek, mert akkor már jobbak voltak az esélyei arra, hogy fel is nő.

Ma már másként van. Egy-egy családban nem születik sok gyerek, aki megszületik, vagy akár megfogan, ahhoz jobban ragaszkodnak.

Azt meg nem tudhatod, nagyanyád mit érzett a vetélései után, csak azt, hogy mit vallott be...

2015. febr. 11. 11:45
 33/111 anonim ***** válasza:
17%
a mai ragaszkodás a gyerekekhez akkor is túlzás,a szülő lett a gyerekért és sehol a tisztelet inkább játszópajtás lettünk mint szülő és ez nem vezet jóra úgy 20 év múlva.Persze szeretni kell a gyereket, de az ég szerelmére akkor legalább akkor ha már ténylegesen kifejlődött,illetve meg kell érteni azt is ha a másik nem akarja(főleg ilyenkor gondolni kell a másik 3 gyerekre,hogy tőlük mit vesz majd el a 4. anyagilag) mindkét szülő más módon de gyerekes és felelőtlen
2015. febr. 11. 11:49
 34/111 anonim ***** válasza:
97%

Ne keverjük ide, hogy hogyan kell gyereket nevelni. A családok jó része azért normálisan teszi ezt, és nem hagyja a fejére nőni a gyereket. Nekem a legidősebb gyerekemmel már megvan a 20 éves "tapasztalat", nem panaszkodhatok rá, jó működik a gyerek. Zárójelben írom, hogy 5-en vannak, és a nagycsalád sem a világvége.

Abban meg még mindig egyetértünk, hogy a döntés 2 emberé kellene, hogy legyen. Csak nem mindegy, milyen módon veszi rá a férj az abortuszra a feleségét, vagy hogy mennyire tud együttérezni vele egy vetélés után. Illetve hogy mennyire tud felnőttként kezelni egy ilyen, saját hibájából bekövetkezett helyzetet, ahelyett, hogy bepukkad, és hülyeségeket beszél össze-vissza.

2015. febr. 11. 12:07
 35/111 anonim ***** válasza:
88%

Milyen érdekes, ha egy nő abortuszt akar, akkor az egy kis élet, kis lélek, gyilkos meg minden, ha a férfi akar abortuszt, akkor mekkora szemét vagy, ha nem veteted el a gyereket.

Mindig tudtam, hogy az az egyetlen baja mindenkinek az abortusszal, hogy a férfi nem dönthet a nő testéről.

2015. febr. 11. 12:11
 36/111 anonim ***** válasza:
20%
#35, tévedsz, annyi a különbség, hogy az első esetben csak a magzatvédők vernyákolnak, a másikban meg még a feministák is ráadásként...(de hagyjuk, mert itt az ősanyucik zsinórban cenzúráztatják a nekik nem tetsző véleményeket)
2015. febr. 11. 12:19
 37/111 anonim ***** válasza:
80%

35-ös, szerintem is sarkítasz.

A bigottan abortuszellenesekről szót sem érdemes ejteni, egy sem normális teljesen. Részükről tönkremehet a család, éhezhet a gyerek, nekik semmi sem drága.

De az itt fellángoló férfiúi szolidaritás sem kispályás, az tuti. Megnézném az ide írogató pasikat, mit kapnának otthon az asszonytól, ha nem szólnának a szakadt gumiról! Ja, ők nem használnak gumit sem:-)

Azért a valós élet szerintem más. A legtöbb nő kényszerhelyzetben elfogadja az abortusz gondolatát, más kérdés, kinél mi számít kényszerhelyzetnek. A legtöbb pasi meg nem szarja le a társa érzéseit, és közös ügynek érzi a védekezést, valamint nagyon szokták szeretni a gyerekeiket, és sokan hajlamosak kiállni a becsúszott baba mellett is.

Ez a véranyucizás meg vérlázító! Drága, áruld már el, hogy ez mit jelent szerinted?

Mert szerintem tök normális, ha egy nő elvárja, hogy a párja IS figyeljen oda a védekezésre, ahogyan az is normális, hogy nem rohan abortuszra első szóra, meg az is, ha kiborul egy vetélés miatt.

2015. febr. 11. 12:32
 38/111 anonim ***** válasza:
77%

Párterápia és családállítás. Ott kiderül, hogy meg tudsz-e még bocsájtani valaha is neki. Hibázott, amikor korábban nem volt őszinte azzal kapcsolatban, hogy akar-e gyereket, hibázott, amikor ezt először érezte, és nem mondta el neked, hibázott, amikor nem szólt, hogy kiszakadt a gumi, de a legnagyobbat azzal hibázza éppen most, hogy úgy tesz, mintha nem történt volna semmi, miközben nem egyszer törte össze a szivedet, meghalt a 3. gyereketek, aki az övé is volt, nemcsak a tiéd, és ha jól veszem ki, a gyerekeiteknek sem mondta még el, hogy amiket indulatból hozzád vágott, azt nem gondolta komolyan. Sőt, még egy harmadik gyerekről is beszél, amit nem értek, hogy ezek után te miért vállalnál vele még egy gyereket.

Hiszek abban, hogy az emberek a szívük mélyén jók, mégha nha a rossz oldaluk is kerül elő. Úgy tűnik, hogy a férjed olyna kihívásokkal találta szemben magát, amiket nem tudott kezelni. Az ember, ha hibázik, akkor azt jóvál kell tenni, meg kell mondani, hogy ezt nagyon elszúrtam, mit tehetnék, hogy jóvátegyem? A férjed a leírtak alapján valószínűleg elképzeéni sem tudja, hogy mi zajlott, és mi zajlik most benned, sőt azt sem, hogy ő magában mi zajlik, láthatólag nincs kapcsolatban mg a saját érzéseivel sem rendesen.

Én elmennék először egy családállításra, ahova őt nem vinném, az esélyt ad arra, hogy ezen a hatalmas terhen könnyíts, és akkor talán még lenne reményetek arra is, hogy ismét egymásra találjatok, ehhez pedig én elmennék egy párterápiára, ahol a terapeuta segít mindkettőtöknek kapcsolatba lépni az érzéseitekkel, és érthetően megfogalmazni azt a másiknak, majd együttesen megoldást találni a helyzetetekre.

Enélkül én nem tudom, hogyan tudnék újra bízni a férjemben. Az biztos, hogy ezek mellett sokat kéne mlékeztetnem magam a jó oldalára, és hogy milyen volt régen.

2015. febr. 11. 12:37
 39/111 anonim ***** válasza:
64%
37-es, egyetértek veled mindenben. Nekem az nem tetszik, hogy ennyire elvakultan védik a pasast, hogy jaj, nehéz napja volt, hát persze, hogy azt mondta, bár meg se születtek volna a gyerekei. Ha egy anya meg nem mosolyog a gyerekére, rögtön a gyámügyet akarja hívni mindenki.
2015. febr. 11. 13:08
 40/111 anonim ***** válasza:
61%
Miért van mindenki lepontozva, aki szerint a problémákat meg kell próbálni megoldani, kölcsönösen elismerni a hibákat és megpróbálni továbblépni? Ne adj isten elmenni párterápiára, pszichológushoz? Nyilván, ha az egyik fél erre nem képes, akkor úgyis válás lesz a vége.
2015. febr. 11. 13:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!