Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Több ezer évig nem nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Több ezer évig nem nagyon voltak működő házasságok, csak most, a felvilágosult 21. században?

Figyelt kérdés
Ha a GYIK-en szóba kerül, hogy esetleg vannak, akik házasság előtt nem szeretnének együtt élni, sőt, szexelni, rengetegen azt mondják, hogy úgy nem lehet megismerni a másikat, mi van, ha nem illetek össze stb. Én ebben nem hiszek. Szerintem most sem jobbak a házasságok, mint régen, ha annyira igaz lenne az elmélet, pont, hogy kevesebb válásnak kéne lennie, de a házasságok 50%-a válással végződik.
2014. okt. 16. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
18%

#50-perszehogy most már nem 0, mert én pirosat adtam

"nincs annyira egyértelműen megfogalmazva"

az enyémben valami nem világos? vagy van valami kérdés?

2014. okt. 17. 20:01
 52/63 anonim ***** válasza:
57%
51 Nekem minden világos, csak nincs olyan pofonegyszerűen megfogalmazva, hazajönnek az emberek és nem akarnak nagyon gondolkodni, még én sem, pedig bölcsész vagyok, de ez meg a gyk :) Egyébként az, hogy te rányomod a pirosat, semmit nem jelent, itt nagyon sok szavazat kell ahhoz, hogy valami felfelé, vagy lefelé mozduljon.
2014. okt. 17. 20:38
 53/63 anonim ***** válasza:
57%
O.K.
2014. okt. 17. 20:39
 54/63 anonim ***** válasza:
60%
én is hívő vagyok de én úgy gondolom hogy egy idő után össze kell költözni , szóval én ezt nem tudom megérteni ha vki nem akar házasságig együttélni. és ha majd nem jöttök ki mit csinálsz ? mindenképp együtt kell élni mert csak így ismerheted meg .
2014. okt. 18. 07:59
 55/63 anonim ***** válasza:
14%

Utolso akkor te nem vagy hivo az tuti.

A biblia azt mondja hazassag nelkuli egyutteles paraznasag es bun

Isten gyuloli a bunt

Azert adott parancsokat nekunk mert ismer minket es tudja mi a jo nekunk.a hazassag elotti szex nemi bajokat abortuszokat nem kivant gyerekeket okoz.tehat karos az embernek.

2014. okt. 18. 08:43
 56/63 anonim ***** válasza:
69%

"mert úgy gondolom, hogy a szex sokkal értékesebb dolog annál, hogy olyanoknak adjam, akikkel nincs közös jövőnk."

Kérdező, ezzel a mondatoddal mindent elmondtál a kapcsolatotokról.

2014. okt. 18. 10:46
 57/63 anonim ***** válasza:
70%
a paráznaság nem azt jelenti h a szerelmeddel ne legyél együtt hanem azt h ne össze vissza fűvel fával.. és ettől még lehetek hívő , a bibiát meg amúgy emberek írták a vallást emberek kreálták . keresztény vagyok jézust hiszem de attól még ember vagyok és én nem hinném h ez baj lenne h olyannal fogok majd együtt lakni akit nagyon szeretek és ismerek jó ideje ( nyilván nem 4 hónapja..)
2014. okt. 18. 11:17
 58/63 anonim ***** válasza:
49%

" hazassag elotti szex nemi bajokat abortuszokat nem kivant gyerekeket okoz."

Ez nagyon érdekes, ugyanis nekem egyiket sem okozott, sem nemi betegséget, sem nem kívánt gyereket (hahó, a 21. században már lehet választani a védekezési lehetőségek széles skálájából), abortuszt pedig pláne nem... Az, hogy valaki él nemi életet házasság előtt, nem jelenti feltétlenül azt, hogy parázna (ha csak nem fűvel-fával csinálja)! Hogy egyes papok mit magyaráznak bele, az egy másik kérdés...

2014. okt. 18. 11:41
 59/63 anonim ***** válasza:
66%

" hazassag elotti szex nemi bajokat abortuszokat nem kivant gyerekeket okoz."

És még mit?

Mennyivel kisebb a nemi betegségek esélye, ha van egy papírom, mintha nincs?

Ami pedig a nem kívánt gyerekeket vagy abortuszt illeti, tényleg úgy gondolod, hogy egy házasságban minden besikerült gyereket kívánnak és megtartanak?

2014. okt. 18. 13:49
 60/63 anonim ***** válasza:
40%

Egyáltalán nem ajánlom senkinek, hogy együttélés nélkül házasodjon. Én ugyanis beleestem ebbe a hibába. 5 évig jártunk a párommal és 6 éve vagyunk házasok, szeretjük egymást, de a férjem hozzáállása és videlkedése miatt már igencsak megromlott a kapcsolatunk, ráadásul az együtt töltött 5 év alatt ezekből semmit nem vehettem észre, mivel nem laktunk együtt, a párom vidékre járt egyetemre, nem állt módunkban összeköltözni.

Akkor írok neked pár dolgot, ami csak a házasság után derült ki. Az első és talán a legrosszabb, az az, hogy a jónak mondható szexuális életünk egy csapásra megváltozott a házasság után, mivel onnantól kezdve a férjem, gyakorlatilag teljesen lemondott a testi élvezetekről, nem csal meg, ő azt mondja csak fáradt, kb. 3 havonta egyszer van szex és az sem olyan, mint a házasságunk előtt volt, teljesen lusta lett, nem érdekli, hogy mi lenne jó nekem az ágyban, pedig korábban nagyon is figyelmes volt.

Az itthoni dolgai, lehet, hogy apróságoknak tűnnek, de hidd el hosszú távon baromi fárasztó:

- nagyon rendetlen, mindent én pakolok el utána, ha egy joghurtot kibont, simán ledobja a padlóra, a joghurtos, ragacsos felével, én meg takarítsam fel. Ha szólok érte, akkor azt hozza ki belőle, hogy én folyton csak zsörtölődöm.

- minden házimunkát én csinálok, ami nem is lenne feltétlen baj, de kb. félévente rájön, hogy akkor ő most rendet rak, ez kb. abból áll, amit én napi szinten megcsinálok, de ő úgy fogja fel, hogy ő állandóan takarít, csak én nem tartom meg a rendet, hiába magyarázom, hogy mosatlan minden nap lesz, nem érti meg.

- hiába mosok rá, neki minden éjjel (hogy aludni se tudjak) ki kell mosnia egy nadrágot, mert holnap éppen azt akarja felvenni, áramot, vizet fogyaszt vele és hülyeség is, de következetesen csinálja

- mivel reggel még nedves marad a ruha, azt a hajszárítóval szárítja meg, kb. egy órán át, mivel szárítógépünk nincs, utána megy a hiszti, hogy miért ennyi az áramszámla

- hiába vasalok rá, az nem felel meg és újra kivasalja (a vasalást emiatt abba is hagytam)

- csak fordítva áll be a zuhanyzóba, ezért az egész fürdő mindig tiszta víz, kb. ezerszer kértem, hogy csináljon úgy, mint egy normális ember és ne háttal álljon a zuhanyfüggönynek, nem hajlandó.

- ma is szóvá tettem ezt erre azt válaszolta, hogy majd akkor fog megfordulni zuhanyozáskor, ha nem lesz macskahúgy szag a nappalinkban, tény, hogy elkezdett jelölgetni a kandúrunk, én naponta kétszer mosok fel domestos-szal emiatt, de most mégis, hogy képes engem felelősségre vonni, amikor nem én hugyozom körbe a szobát, hanem a macska.

- A kimosott ruhát lusta kiteregetni, ezért, ha kell neki a mosógép, rádobja az összes tiszta ruhát a mosógép tetejére, ha néhány leesik a padlóra azt nem veszi fel, ráadásul a wc papírt a mosógépen tartjuk, ezért ezeket rendszeresen eláztatja a nedves ruhákkal.

Egyébként a férjem értelmes, tehetséges ember, jó munkával, jövedelemmel, de itthon teljesen lökött. És nehéz valaki után úgy rámolni folyton, hogy az illető abban a tudatban van, hogy ő teljesen rendes és rendet is szokott rakni, amikor ebből egy szó sem igaz. Na, ezek azok a dolgok, amik nem derülnek ki összeköltözés nélkül, csak azt remélem, hogy nem megy rá erre a házasságunk.

2014. okt. 18. 17:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!