Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több ezer évig nem nagyon voltak működő házasságok, csak most, a felvilágosult 21. században?
Teljesen más, ha közös programokat csinálunk és beszélgetünk egymással és egymás családjával, mint amikor minden áldott nap vele fekszel, vele ébredsz.
De ha nálad ez vallási meggyőződésen alapul, Isten ments', hogy megpróbáljalak elijeszteni, vagy eltántorítani a döntésedtől, az elveidtől!
Talán annyit tudok mondani én is, amit már mondtak előttem, hogy a saját köreidből, a hozzád hasonló értékrendű és ugyanolyan vallású emberek között próbálj párt találni.
Sok szerencsét! :)
3-as voltam.
Itt felfogásról beszélek. Egyszerűen, ha az egyik fél pl. bűnös dolognak tartja a szexet, csak sötétben, gyereknemzés céljából, akkor lehet, hogy később megváltozik, de nem célszerű erre alapoznia annak, aki sokkal liberálisabb nevelést kapott ilyen téren. Az, hogy irtózik vagy sem az oráltól, valójában nem túl lényeges kérdés, ha két ember szereti egymást, túl lehet lépni az ilyesmin. Megbeszélni inkább azt kell, hogy mennyire hajlandóak a felek kísérletezni.
Egyébként én sem vagyok szűz, régebben elég szabados nemi életet éltem, szóval azért tudom, miről van szó.
A házasságok fele felbomlik, az emberek cserélgetik a társukat, pedig már ugye szinte mindenki összeköltözik házasság előtt, és a nemi élettel sem várnak már. Ennek ellenére katasztrofális a statisztika.
Ha van is összefüggés, akkor azt hiszem, rontott a kapcsolatokban az, hogy már nem várnak az összeköltözéssel és nemi élettel.
6-os kommentre: rengeteg dolog van, ami nem derul ki csak osszekoltozessel. Sot tovabbfolytatom, csak akkor ha napi 24 oraban egyutt vagytok pl. kisgyermekkel otthon van az edesany + apa otthon dolgozik vagy epp ellenkezokeg sokat van tavol a munka miatt.
A rengetegbe beletartozik a mindennapi rutin es latszolag apro dolgok, mint ki hogy hagyja a veceuloket, ki hogy takarit, mik az ugenyei, mennyire rendszereto. de az is, hogy mirol es hihyan beszelgeznek, milyenek ha streszesen jonnek haza, ha betegek stb. Egyszeruen rengeteg olyan elore nem lathato, nem atbeszelheto vagy atbeszelesek ellenere a gyakorlatban valami miatt meghiusolo problema merulhet fol, ami elozetes egyutteleskor se mindig derul ki (mert mindket fel "tartja magat a jobbik arcat mutatja" es utana jonnek a pofaraesesek.
Ahhiz higy ket ember sokaig egyutteljen nagyon sok turelem es kompromisszum kell, jo kommunikacio. Ezekrol lehet elotte beszelgetni, de megtapaszzalni nem biztos. Ettol fuggetlenul az egyutteles a hazassag elott sokszor valoban foloslegesnek tunhet, ha utana elvallnak, de az ugyanez, higy elnezoek voltak a kezdeti idoszakban pedig mar akkor is lehettek problemak aztan meg nincs eleg erejuk, turelmuk stb. folytatni az egyuttelest x ev utan. Es ma elfigadottabb a valas is.
Egyetértek veled, kérdező. És szerintem csak itt a gyk-n a divat mindez. Normális és gyakori, ha nem bútoroznak össze, és később sincs igény különféle perverziókra és próbálgatásokra, cserélgetésekre.
Ez a sokszor évekig tartó próbálgatás azután sok újabb kérdést felvet- amikor is kiderül, hogy az egyik fél szeretne normális családot, a másiknak meg kényelmes ahogy van. Akkor szétmennek és újra próbálkoznak, az idők végezetéig:)). A másik divat, hergelik magukat vágyak ajzásával, amit persze rohadtul megszoknak és egyre fokozni kell - és az egész egy őrjöngésbe megy át. Szerintem ez is csak itt divat. A környezetemben látom, lehet normálisan, csendben, szeretetben élni.
És a "csakpapírozás" is itt divat -
A házasság, a család a szexualitással együtt szent, hiszen a kettő eggyé válik: ez misztérium, és életeket lehet lehozni: ez is misztérium.
-és Isten áldását kérni minderre jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!