Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?
Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)
Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?
Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?
Személyeskedés ide vagy oda, pedig sajnos szűklátókörű és primitív vagy. Szűklátókörű, mert képtelen vagy belátni és elképzelni, hogy vannak, akik máshogy gondolkodnak, máshogy állnak a házasság kérdéséhez. Láttál néhány példát és ebből messzemenő következtetéseket vonsz le és vérremenően harcolsz az igazadért és próbálod minden létező kapcsolatra kivetíteni ezt a néhány példát amit ismersz. Primitív pedig azért vagy, mert mindezt bicskanyitogató stílusban adod elő.
Ha a házasságra meg a gyerekvállalásra már elég felnőtt vagy, akkor legyél ahhoz is, hogy képes vagy elfogadni, hogy nem minden ember gondolkodik úgy, ahogyan te.
Különben az külön gyönyörű, hogy szerinted egy papírt aláírni nagyobb felelősség, mint gyereket vállalni. :D
Most akkor mondjam hogy te meg azért vagy primitív, mert ilyen szavakat használsz olyas valakire aki másképp gondolkodik mint te? Ez nem maradiság, és nem primitívség, és nem szűklátókörűség, egyszerűen máshogy látom, máshogy gondolom a dolgokat.
Nem mondtam egyébként, hogy akik szaloncukor esküvőt csinálnak azok nem szeretik egymást, nem tudsz olvasni? Ilyet sehol nem írtam. Csak azt, hogy az a rongyrázásról szól.
Valamelyik utolsó hozzászólásomban már leírtam, hogy ezek szerint vannak olyanok is akiket nem érdekel a dolog. Ismételten megkérdezem Nem tudsz olvasni?
Ahol valamelyik fél miatt nem lehet gyerek mert valami baja van, és a másik ezért elhagyja, ott aki elhagyja a párját ezért, az piszokul nem szereti.... Tudod, egészségben betegségben...de persze ahol házasság sincs, majd pont betegségben fognak kitartani egymás mellett...
Nincs probléma a házasságommal. De látom már azt is beleakarod szőni hogy van, pusztán csak azért, mert érdekel ez az egész téma...
Akit nem érdekel a házasság, persze hogy nem érez különbséget a házasság és az együttélés között. Max azt hogy hivatalos a kapcsolata. Akik viszont vágynak rá, jó érzés kimondani, hogy "férjem, feleségem" és nem azt hogy pasim, barátnőm.... de mivel téged ez nem érdekel, sose fogod megérteni a házasság lényegét, és hogy miben más ez annak aki ebben akar élni.
Részemről a kérdést lezártam. További válaszokra nem fogok reagálni. Köszönöm mindenkinek a választ. Még ha egyesek fel is háborodtak azon hogy van, aki nem elégszik meg az együtt éléssel, mert az kevés. Nem a maximuma egy kapcsolatnak.
mert ma egy válás olyan mintha buszjeget vennél, mindennapos. nem attól függ, hogy jó szülők lesztek e, és boldog lesz a gyereketek!
nálam sokkal szánalmasabb mikor akkor gyorsba elvesznek egy nőt, mert terhes lett. akkor addig miért nem vette el? ja hogy nem is akarta, csak ha már a védekezéshez buták, akkor elveszi. na ezek meddig tartanak?
67
nem vállaltam volna gyereket, de nem is lényeges, mert se így se úgy nem lesz gyerekünk.
Hogy vele maradtam volna e, nem tudom...ha nem akart volna elvenni, úgy éreztem volna hogy nem szeret eléggé...de nem tudom hogy reagálnék, mert nem voltam ilyen helyzetben. Ő is ugyanúgy akarta a házasságot mint én. Illetve ő előbb feleségül vett volna, fél év után, ha akkor már dolgozunk, és nem a suli lett volna folyamatban...
Egyébként nem, nyilván nem csak a házasságom fontos. Fontos a munkám is, szeretem, és jól is csinálom. A gyerek meg már nem téma nálunk. Kihagyjuk. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!