Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?
Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)
Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?
Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?
A "telefojos" hűségnyilatkozat válaszolónak ironikus értelemben igaza van.
egy szar házasság is olyan pontosan mint a hűségnyilatkozat, ha felmondod, rámegy a gatyád is, vagy kihúzod addig, amíg a hűségidő tart, és folyamatosan fizetsz érte.
"Kiráz a hideg a menyasszonyi ruhától és a lagzitól"
Általánosítani nem kell! Nekem nem volt menyasszonyi ruha, és lagzi sem. Mert nem vágytunk rá, és mert pénzkidobásnak tartottuk mindketten a szaloncukor esküvőt. Kicsi, 17 fős polgári esküvőnk volt szűk család és barátokkal + ebéddel együtt, és ennyi.
Ezen felül akkor leírnám, hogy én mit gondolok erről az egészről.
Én azt gondoltam mindig is, hogy feleségként szeretnék gyereket szülni. Én így képzeltem egy kapcsolat fejlődését: együtt járás, lánykérés, összeköltözés, házasság, gyerek. Így is történt nálunk, a gyereket leszámítva.
Én nem érzem ezért maradinak magam, max mások gondolnak annak.
Igen, eszembe jutott az is, hogy valakit ez az egész nem érdekel...de személyesen ilyennel még nem találkoztam. Más esetekkel viszont igen.
Az egyik, hogy amikor a 35 éves nő, abszolút lekezelő stílusban BESZÓL nekem, hogy én hogy lehettem olyan hülye, hogy 25 évesen férjhez mentem (ő kérdezett rá egyébként), és hogy a házasság csak papír, és csak hülyeség, és hogy az egy börtön...stb...
Aztán pedig ugyanazt a nőt a mosdóban hallom bőgni a barátnőjének, mennyire ki van akadva, mert a barátja 10 év után sem hajlandó elvenni, hiába könyörög.....
Vagy a másik: a baráti körünkben őszintén tudtunk beszélgetni a házasságról az egyik párral. Ők 7 éve vannak együtt, bevallotta mindkettő, hogy félnek elkötelezni magukat egy ember mellett, ezért nem házasodnak össze.
Van egy harmadik eset is: ott a lány akar házasságot, a pasi nem hisz a házasságban:D ez is olyan szar duma... mi az hogy nem hisz benne amikor ki sem próbálta....na mindegy. Szóval a csaj ott megalkudott, és beletörődött hogy soha nem fogja elvenni a párja. Vele maradt, de szomorú, és vágyik rá a mai napig is, hogy ne csak élettárs legyen.
Lehet hogy akadnak olyan emberek, akiket nem érdekel házasok e, de hogy a többségnél nem ez az igazi ok, az is biztos....
Számomra a házasság egy kapcsolat legmagasabb foka. Igazi elköteleződés a másik ember felé. kb így:
házasság= te vagy életem szerelme, veled akarok lenni örökre, nem kell senki más, nem keresek mást.
együtt élés= most jó vagy, de várok amíg nem találok jobbat, szebbet, fiatalabbat, és akkor lelépek. Addig jó leszel szexelni, és nem baj ha utód is van, végül is vasárnapi szülőnek is lehet lenni. De házasságot nem akarok veled, mert az macerás ha megtalálom az igazit, és válni kell.
Szerintem a kapcsolat komolyságát jelzi az, hogy a pár házas e vagy sem. Hogy egyáltalán tervezik e, vagy abszolút nem áll szándékukban házasodni.
Aki nem akar házasodni, az nem akar elköteleződni 1 ember mellett szerintem.
És igen gondoltam arra is hogy mi lenne ha nekünk lenne gyerekünk, de aztán meg elválnánk, és egyedülálló lennék. Nos először is nem kell egy akárkihez hozzámenni...és akkor nem lesz válás a vége. Másrészt meg, az, hogy a házasságok nagyobb része válással végződik az azok nyomora akik rosszul választottak párt...nem ismerték meg eléggé stb... ettől még nem fog mindenki elválni.
Mások kapcsolati kudarcait a sajátunkra rávetíteni hülyeség.
Engem egyszerűen meglep, hogy ilyen sokan házasság nélkül vállalnak gyereket...szóval még annyira sem tisztelik magukat a nők, hogy olyan férfival alkossanak családot, aki hajlandó elköteleződni...
Jaj kérdező, jó magas lovon ülsz...
Annyira szeretem ezt a "nem kell akárkihez hozzámenni és nem lesz válás belőle" dumát. :D Nyilván a házasságkötés előtt még minden szép és jó, ezért vágnak bele az emberek. Nem lehet előre tudni, hogy évekkel később ki-hogyan bolondul meg. Amelyik kapcsolat javíthatatlanul elromlik, az elromlik akár házasság, akár szimpla élettrási kapcsolat. Legalább megspórolják az idegörlő és költséges válást. Ha pedig kitartanak egymás mellett életük végéig, akkor mi jogon ítélkezel te fölöttük, hogy kevesebbek, ha "csak" élettársak?
A házasság és bármilyen emberi kapcsolat kizárólag a résztvevőkön múlik. Nem maga a papírtól lesz egy kapcsolat több vagy kevesebb. Neked igényed a házasság, másnak nem. Illene ezt elfogadni és nem azon meditálni, hogy akik nem házasságpártiak, azok biztos bizonytalanok és képtelen egymást igazán szeretni.
A 2. bekezdésed azzal kezded, hogy általánosítani nem kell. Akkor te se általánosíts azzal ,hogy akik nem házasodnak az csak azért lehet, mert nem akarják magukat elkötelezni...........
Kis millió oka lehet. De ha nincs is ok, miért olyan hihetetlen, hogy valakinek nem az a lényeg. Miért kell azt a felfogást erőltetni, hogy valaki csak akkor lehet boldog család, ha ez egy aláírással meg van pecsételve?
"...szóval még annyira sem tisztelik magukat a nők, hogy olyan férfival alkossanak családot, aki hajlandó elköteleződni..."
Pont erről beszélek, hogy a mai világban rohadtul nem csak a férfin múlik a dolog. Sok fiatalabb nő is úgy van hogy nem is házasodna, meg egyszerűen rengeteg embernél tényleg azt látom hogy csak azért vannak együtt, mert nyűg lenne elválni.
És az elköteleződés az nem egy darab papír, nem ettől lesz valaki jó vagy rossz szülő...de ha te ilyen primitíven vagy képes felfogni a dolgokat, ahogy az előbb kifejtetted, akkor hiába magyaráz neked az ember.
"Mások kapcsolati kudarcait a sajátunkra rávetíteni hülyeség."... Ez teljesen igaz, csak akkor te se akard a saját kapcsolati sikered és gondolkodásmódod alapján értelmezni a többi embert.
Nem általánosítottam. Csak annyit írtam, hogy én személyesen még soha nem találkoztam olyannal, aki kifejezetten csak azért nem házasodott, mert nem érdekli vagy nem tartja fontosnak.
Csak olyanokat ismerek AKIK KIFOGÁSNAK használták a csak papír és egyéb szövegeket de az volt az igazság hogy vagy nem vette el a párja és beletörődött,
vagy nem akartak elköteleződni egymással,
vagy nem vette el a párja és még könyörgött is, és egy házasnak szólt be....
csak ilyenekkel találkoztam...illetve persze azokkal akik akartak, és házasodtak is.
A többiek meg vagy teherbe estek és gyorsan esküvő, vagy terhesek a barátjuktól, vagy szülik az xedik gyereket a barátjuknak... és van 2 házaspár is ahol házasok, de gyerekük még nincs.
De olyan ahol házasság után évekkel lett gyerek, ahogy természetes lenne, egy sincs.
Azért gondolom egyébként, hogy a pasi nem akar elköteleződni, mert nagyobb részt így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!