Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vállalnak egyre többen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)

Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?

Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?

2014. jún. 19. 20:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
0%
90: Hát ez mind semmi ahhoz, hogy az én hozzászólásomat lenullázták (55-ös vagyok), pedig azt hiszem, én vagyok az egyetlen, aki kizárólag a kérdésre válaszolt kizárólag saját lelki traumával a házassággal kapcsolatban.
2014. jún. 25. 04:26
 92/98 anonim ***** válasza:
0%
A házasságot nem érdemes az egyén oldaláról nézni manapság, mert az élettársi kapcsolatok lassan ugyanolyan jogi, érzelmi köteléket jelentenek. Viszont a házasság alapvetően egy társadalmi intézmény, és igenis státusszal és státuszokhoz tartozó szerepekkel jár. És itt most a státusz szigorúan a "társadalmi szervezetben elfoglalt helyet" jelenti semmi többet. A házasság egy évszázadok óta fennálló társadalmi intézmény a kultúránkban, ami a család előfeltétele, alapegysége volt. Lehet máshogy csinálni, számos kultúrában a világon máshogy csinálják. A mi társadalmunk és kultúránk is átalakulóban van. Kérdés, hogy lesz-e olyan intézmény ami felváltja és képes betölteni? Helyettesíthető-e az élettársi kapcsolattal, vagy ez egy lazább köteléknek bizonyul végső soron társadalmi szinten? (egyéni szinten számos esetben bebizonyosodott már, hogy működőképes, mint a család alapegysége és a házasságról is bebizonyosodott már az ellenkezője).
2014. jún. 25. 11:49
 93/98 anonim ***** válasza:
30%

Onamitas az elettarsi kapcsolat.

Hiszen a felek azt hiszik laza szabad es barmikor felbonthato.

Ez pedig tevedes hiszen ua megterhelo mint egy valas ha van kozos gyerek vagyon stb.

A tarsadalom atalakul de a hagyomanyos ertekrend marad bizonyos korokben.

Es igen is statusz a feleseg ferj megnevezes hiszen baratno nem mond semmit nem jelzi a kapcsolat sulyat.

Szem szerint en soha nem voltam elettars es nem is leszek.

2014. jún. 25. 13:23
 94/98 anonim ***** válasza:
34%

A házasság gazdasági döntés volt, nem valami romantikus film.

Nem gondolja komolyan... én komolyan gondolom a kapcsolatomat. És csakis akkor házasodnék, ha betiltanák a válást. Akkor tényleg jelentene valamit. Akkor már tényleg úgy néznék a házas emberekre, hogy "az igen, ez tényleg komolyan gondolja".

2014. jún. 25. 20:11
 95/98 anonim ***** válasza:
33%

tényleg jobb hogy nem szülhet, hisz milyen szégyen lenne neki, ha a gyereke majd csak úgy felcsináltatná magát / felcsinálna valakit a szent házasságon kívül

(őt idéztem a felcsinálással!)

2014. jún. 26. 08:14
 96/98 anonim ***** válasza:
28%

A nok nagy resze beletorodik abba soha nem lesz unnepelt menyasszony es feleseg.

Mert beerik az elettarsi statusszal is szulnek es felesegkent viselkednek.ezert veszti erteket a hazassag.

Ha minden no annyira tartana magat hogy csak hazassag utan viselkedne felesegkent akkor tobb lenne a hazassag is.

Meg vagyok gyozodve arrol mindeki azt kapja amit igenyel es ugy kezelik ot ahogy elvarja.

Ha egy no ragaszkodik a hazassaghoz olyan ferfit fog talalni aki ugyanigy gondolkodik (zsak a foltjat)

A mi csaladunkban barati korunkben nem szokas az elettarsi kapcsolat a parok udvarlas utan jegyben jarnak majd eskuvot tartanak.

a mi meghivonkon ez allt: ,,alljunk meg egy pillanatra a hetkoznapokban oltoztessuk testunket lelkunket unneplo ruhaba es buszken vallajuk egymast ezen a szep napon.,,

ha nem sikerul egy hazassag legalabb megprobalta a par es nem hunyaszkodott meg gyavan egy koztes elettarsi kapcsolatban.

Ki a batrabb aki megprobalja vagy az aki legyint ,,a ugysem mukodik ,,alapon.

Szamomra felesegnek lenni megtiszteltetes nem parom vagyok nem baratno hanem hivatalos feleseg a torveny elott is.

En ozvegyen mentem ujra ferjhez mert meg mindig hiszek a hazassagban ebben az osi ritualeban.

Vallaltam hogy az elhunyt ferjem utan uj tarsa talaltam.

2014. jún. 26. 09:55
 97/98 anonim ***** válasza:
37%

Erről van szó. Nekem igen is ciki lett volna, hogy egy egyszerű barátnőm van életem végéig, és nem feleségem. A barátnő annyi, hogy nem tartok annyira egy nőt, hogy elvegyem. Szóval ennyi. Olyan szar szöveg hogy akkor könnyebb a szétválás ha nem házasok. Szóval már alapból a szétválásra gondolnak az együtt élők. Szép:) ÉN gyávaságnak tartom, hogy meg sem próbálják a házasságot. Ha nem megy, nem kell erőltetni, de ez a takarózás mindenféle kifogással elég átlátszó. Simán csak nem akarnak végleg 1 ember mellett megmaradni, és simán csak ideiglenesnek tartják a jelenlegi kapcsolatukat.

Aki azt írta hogy jobb ha nem szülhet, meg egy utolsó féreg. Nekem egyébként volt egy ismerősöm, akinek szintén azt mondták, hogy nem lehet gyereke. Végül 9 év után sikerült neki, mert nem védekeztek. Végül is feleslegesnek tartották. Remélem a kérdezővel is ilyesmi a helyzet.

Ismerősömnek egyszer az egyik ismerősünk azt mondta, hogy biztos azért nem lehet gyereke mert szar anya lenne. A nő férje akkorát behúzott neki, hogy úgy kaparta össze magát. És a pasinak igaza volt. Én is képen vágnám azt aki egy ilyet beszól. Mert ez lelketlen, undorító duma.

A kérdező pedig valószínűleg úgy fogja nevelni a gyerekét, ha lesz neki, hogy amikor megtalálja a megfelelő férfit, ne kapcsolatba szüljön, hanem házasságba. Én is így nevelem a gyerekeimet.

2014. jún. 28. 17:11
 98/98 anonim ***** válasza:
60%

A gyerekvállalás egy szép dolog...egyesek azért vállalnak, mert már itt az idő, mindenképp szeretnének egy gyereket, akár házasságba, akár egy "sima kapcsolat"ba, akár -és ez igencsak bátorság-egy futó kapcsolatba. Tedd fel magadnak a kérdést-mi van, ha valakit megerőszakolnak, és terhes lesz? Mi van, ha valaki egy egyéjszakás kalandnak éri meg a következményét terhességként? Én abortuszellenes vagyok, voltam, leszek, és huszonévesen feltettem, hogy bármi történjék is, ha terhes leszek, megszülöm! Bárkitől, bárhogyan...az már egy másik kérdés, hogy ez a válaszom meghatározta a hozzáállásomat a kapcsolatokra is-csak olyannal vagyok együtt, akitől szivesen vállalnék gyereket-mert egy futó ismeretségből nem. Ugyanakkor a gyereket vállalom, sőt, a későbbiekben szeretnék is. Ha nem jönne össze, akkor örökbefogadnék, mert lehet úgy szeretni más gyermekét is, hogy családot alkothass vele, erre személyes példám van. És egyetértek a kérdezővel, a házasság egy olyan komoly és szent dolog, ami a kapcsolatok legnemesebbike, egy vállalás mind a külvilág, mind egymás felé, egy ígéret, hogy igen, mi megcsináljuk. Attól, hogy valaki nem mondja ki, meg simán megcsinálhatja, alkothat egy gyönyörű családot. Szerintem a kimondott vállalás itt a különbség.

és igenis, érdemes elgondolkozni-tudom, nem célod kérdező, és elfogadtad a helyzetet, hogy örökbefogadott nevelt gyerekkel is átélheted az anyaság örömét és felelősséget. Ha elgondolkoztál, Írj rám, tudnék többet is írni.

mindenkinek békés, boldog kapcsolatot kívánok, akár házasságban, akár Anélkül!

2014. nov. 1. 13:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!