Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vállalnak egyre többen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)

Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?

Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?

2014. jún. 19. 20:13
 41/98 anonim ***** válasza:
68%
Szerinted ha egy pasi nem akar elköteleződni vállal gyereket? Szerintem nem.
2014. jún. 19. 23:52
 42/98 A kérdező kommentje:

"Egyébként gyereket vállalni sokkal nagyobb felelősség, mint házasodni és komolyabb kötelék is."

A házasság 2 ember akaratán múlik. Közös döntés, és közös felelősség. Felelősségvállalás a szerelmünkért.

Míg egy gyerek nem feltétlen azon múlik hogy akarják e....mert lehet hogy akarják, de nem jön össze. Erre persze nem gondoltál.

Amúgy meg milyen komolyabb kötelék? Egy gyerek mellől is simán le lehet lépni. Az a párod felé nem elköteleződés, hogy felcsinálod/ csináltatod magad. Míg ha házas vagy, hivatalosan is el kell válni. A gyerektartást is van mód kikerülni...szóval ennyi.

De látom nem értitek meg úgy sem. Valóban én másképp gondolom, és nem vagyok maradi... csak a mai világban túl könnyelműek az emberek.

2014. jún. 19. 23:57
 43/98 anonim ***** válasza:
68%

Nem maradi vagy te, hanem roppant szűklátókörű és primitív.

Képtelen vagy felfogni, ha másnak nem egyezik a véleménye a tiéddel és elfogadni sem tudod azt. Csak akkor minek írtál ki kérdést? Mondhat neked akárki akármit, csak az a helyes, amit te kigondoltál magadnak. Gratulálok kérdező!

2014. jún. 20. 00:00
 44/98 anonim ***** válasza:
75%
Jó akkor leírom, hogy a kis agyad felfogja. Vállal a férfi, nem belekényszerítik, hanem közösen vállalják.Kicsit nagyobb felelősség, mint egy papírt aláírni. Arról nem beszélve, hogy amit itt néha olvasok, sok nő ha tehetné a házasságba is belerángatná ha tehetné a pasit, mikor vesz el és hasonlóak. Egy házasságból kilép és annyi. Azért egy gyerek örök kapocs, ha vállalja, akkor komolyan gondolja a kapcsolatot.
2014. jún. 20. 00:04
 45/98 A kérdező kommentje:

nem tudom miért vagy boldog attól, hogy valakinek beszólogatsz, és személyeskedsz....a te hiányos intelligenciádat tükrözi.

Többször nem fogom leírni. Csak azért gondolom így, mert ezt látom a környezetemben, hogy aki nem házas az vagy beletörődik, vagy könyörög, vagy nem akar elköteleződni, vagy kifogásikat keres. Aki meg nem, az házasodik is...

2014. jún. 20. 00:08
 46/98 Snapette ***** válasza:
75%

Hipotetikus eset: szerelmeddel együtt hajótörött leszel egy szigeten, ahol nem lelhető sem pap, sem anyakönyvvezető, hogy összeházasítson titeket, de ti boldogan és egyetértésben fogtok élni a szigeten egész életetekben sok sok gyerekkel. Ez azt jelenti, hogy a ti kapcsolatotok valamiképp alacsonyabb rendű, mint bármely másik hivatalosan esküdötté?

Az ígéret nem másoknak kell szóljon, és az esküvő-házasság pedig inkább másoknak szól. Megmutatni másoknak, hogy mi összeálltunk. Holott mi tudjuk.

Nem ítélem el a házasságot, voltam én is, de butaság azt hinni, hogy a házasság tényétől valami más lesz a kapcsolatban, mi több, sok kapcsolat azon bukik el, hogy valami minőségi különbséget várnak attól, hogy ők házasok, holott ilyen nincs, és nem is lesz.

A gyermek pedig születhet házasságba, ha bejön egy válás, akkor ugyanolyan szar, mintha simán meglépne valamelyik, sőt, a válási cécó sokszor rengeteget ront a helyzeten, mert legtöbbször nem csak becsomagol egyik, s elmegy, hanem évekig pereskednek ésatöbbi. Szerintem nem kell erkölcsi mérlegre tenni, egyik sem magasabb rendű, mint a másik, és az elkötelezettség nem abban áll, hogy aláírom vagy sem azt a papírt. Ha megkaptad azt, akivel le akarod élni az életed, s az érzés kölcsönös, akkor nem számít, hogy van vagy sem egy papír a fiókban, ha meg nem a megfelelő ember, akkor előbb utóbb úgyis szétmegy lehet a legnagyobb esküvő és a legszentebb fogadalom a legtöbb aláírással.

2014. jún. 20. 00:10
 47/98 A kérdező kommentje:
Hú, rohadt nagy felelősség mondhatom... a gyerek úgyis az anyához kerül ha szétmennek... az apa tizedannyit nem fog vele foglalkozni, (általában így van) csak pár ezer forintot fizet, amennyit megítélnek, vagy amennyiben megegyeztek, néha meglátogatja aztán csókolom. Hát persze hogy a pasik bevállalják. Mert nincs igazi nagy tétje a dolognak.
2014. jún. 20. 00:11
 48/98 anonim ***** válasza:
78%

Nem ismersz elég embert. Vagy nem ismered őket eléggé; azért a klotyóban kihallgatott beszélgetések messze vannak attól, hogy valaki leül veled szemtől szembe, és elmondja a házassággal kapcsolatos gondolatait.

Én nem ismerek személyesen egy buddhista embert sem; ez azt jelenti, hogy nem is léteznek?

2014. jún. 20. 00:13
 49/98 A kérdező kommentje:

46

végre egy olyan válasz amiben nincs személyeskedés, sértegetés, ledegradálás és semmi ilyen.

Köszönöm.

Aranyos volt a sztori, de nyilván ez egy nagyon szélsőséges eset:) Egyébként pedig, egyszer csak megtalálnak, és akkor ha visszatértünk a civilizációba, már nincs akadály sem:)

Mondom, én tényleg nem általánosítottam...a többiek csak azt nem értik meg, hogy én tényleg senkit nem ismerek személyesen, aki azért nem házasodott mert nem érdekli, és neki így jó... ezért is van az, hogy furcsa nekem ez az egész dolog.

2014. jún. 20. 00:16
 50/98 anonim ***** válasza:
75%

"tényleg senkit nem ismerek személyesen, aki azért nem házasodott mert nem érdekli, és neki így jó"

Valamiért a leírásodból nekem úgy jön le, hogy ha találkoznál ilyennel, akkor is megpróbálnád bebeszélni, hogy csak kifogásokat keres.

2014. jún. 20. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!