Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vállalnak egyre többen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)

Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?

Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?

2014. jún. 19. 20:13
 11/98 anonim ***** válasza:
74%

Hát, én férfiként házasságpárti vagyok, de nekem pont idősebb nők, anyámék is azt vallják, hogy ha lehetne újrakezdeni akkor nem házasodnának.

Egyrészt rengeteg kapcsolat tönkremegy, alkoholizmus, meg egyéb gondok miatt, és egy házasságban sokkal nehezebb feladni az életed. Plusz ott a sok jogi vita, kié a gyerek, kié a ház, kié az autó, satöbbi.

Én magam is úgy látom, hogy baromira nem garancia a házasság, ugyanúgy tönkremehet egy kapcsolat, és válás lehet a vége, vagy még rosszabb ha gyűlöletben maradnak együtt és abban nő fel a gyerek, akkor már inkább legyen válás.

2014. jún. 19. 20:51
 12/98 anonim ***** válasza:
81%

Abba bele sem gondolsz, kedves kérdező, hogy mondjuk olyan nők is léteznek, akiket teljesen hidegen hagy a házasság gondolata?

Tehát nem életcéljuk "elvetetni" magukat, ahogy te fogalmaztál és nem minden álmuk az esküvő és az azzal járó hacacáré?

Én pl. ilyen vagyok. Sosem akartam férjhez menni, annyira nem érdekel az egész. A párom nevét nem venném fel, a hétköznapokban meg kit érdekel, hogy hivatalosan vagyunk-e együtt vagy sem? Kiráz a hideg a menyasszonyi ruhától és a lagzitól, meg az egész esküvői felhajtástól, na meg persze az egész anyagi vonzatától.

Lassan már 10 éve, hogy együtt élünk és van 2 gyerekünk. A születésük előtt fél órát vett el az életünkből az apasági nyilatkozat, ami miatt soha senki sem nézett ránk ferdén, engem pedig soha semmilyen hátrány sem ért még ezalatt a 10 év alatt amiatt, hogy nem vagyok férjnél.

Látom a nőismerőseimen, hogy teljesen megbolondulnak és magukból kivetkőzve tervezgetik az esküvőjüket, mintha attól boldogabb pár lennének majd, hogy gondosan, napokig gondolkodva választják ki az asztaldíszt, a szalvétagyűrűt és a többi "fontos" dolgot...

Én úgy gondolom, hogy semmilyen pluszt nem adna nekünk a házasság, tehát felesleges dolog. Számomra pl. erkölcsileg nem fér bele a megcsalás, nem azért, mert egy hivatalos személy előtt kimondom, hogy hűséges leszek a férjemhez. Akit olyan fából faragtak, hogy a megcsalás számára elfogadható, az akkor is megteszi, ha a pápa vagy akár Jézus adta őket össze, szóval nem ezen múlik.

2014. jún. 19. 20:54
 13/98 anonim ***** válasza:
78%
Mi sem házasodtunk össze,útban van szerelmünk gyümölcse:) Beszéltünk már róla,de annyira nem érzem fontosnak,ez csak egy papír.Én nagyon boldog vagyok így is:)
2014. jún. 19. 20:56
 14/98 anonim ***** válasza:
39%

A soha nem vett nok vigasza ..csak papir...

En feleseg vagyok nem baratno nem elettars orokos menyasszony.

Feleseg egy jogi status egy tarsadalmi statusz.

Meg gyerekkel sem vagy semmi mas csak elettars

Ha csak egy papir akkor miert nem lehet alairni?

Telefont veszel husegnyilatkozatot siman alairod kocsit veszel bankhitelt mindent alairsz.

Viszont azt az embert akivel kozossen gyereket valalasz es kozos eletet annak nem tartod fontosnak az alairast ????

Erdekes ..

2014. jún. 19. 21:10
 15/98 anonim ***** válasza:
78%
Én nem értem, ki az az ostoba , aki lepontozza azokat, akiknek nem fontos az esküvő a gyerekvállaláshoz. Először is a kérdés az volt, hogy miért vállaltak, nem az, hogy a házasság miért fontos nekik. A második, miért nehéz elfogadni, hogy valakinek ez nem fontos és ettől nem lesz kevesebb. Sőt a párja se szereti kevésbé, mert nem egy házasság a szerelem fokmérője, főleg manapság.
2014. jún. 19. 21:10
 16/98 anonim ***** válasza:
78%

14.

Na pont az ilyenek miatt látom néha nevetségesnek, neked ez státusz? Te többnek érzed magad, sikerült valami pluszt letenned ezzel? Te biztosra tudod, hogy boldogabb életet élsz nálam? Miért nem írom alá? Mert nem hozzák az ajtómba, annyira meg nem érdekel, hogy időt fecséreljek rá.

2014. jún. 19. 21:16
 17/98 anonim ***** válasza:
85%
Változik a világ, és ezt figyelembe kell venni. Régen egy nő nem volt "életképes" önmagában (hiszen nem tanulhattak, nem voltak a munkaerőpiacon), így a házasság - ami ugye nem volt olyan könnyen felbontható - akkoriban számukra az egzisztenciális biztonságot és a felnőttkor kezdetét jelentette (természetesen az átlagról beszélek). Most, amikor két kereső van a legtöbb családban, a házasság is átértékelődött, sokan tényleg csak egy papírnak tekintik. Két ember egymáshoz való viszonyát biztosan nem az fogja megszabni, hogy összeházasodtak-e vagy nem.
2014. jún. 19. 21:24
 18/98 anonim ***** válasza:
80%
14 ! Úgy látszik neked ennyi örömöd van az életben,hogy valaki elvett feleségül! Státusz!Istenkém!
2014. jún. 19. 21:25
 19/98 anonim ***** válasza:
81%

14: "A soha nem vett nok vigasza ..csak papir...

En feleseg vagyok nem baratno nem elettars orokos menyasszony."

Én, mint feleségül vett nő mondom, hogy csak egy papír... Na, marha sokat értem vele, hogy feleség voltam.

2014. jún. 19. 21:27
 20/98 anonim ***** válasza:
41%
miért ha hàzassàgba szülsz,akkor nem lehet belôled egyedülàlló anya szerinted?vagy ha hàzas vagy jobb lesz a kapcsolatod,stabilabb,megbìzhatóbb? sok sima kapcsolatba (ahogy fogalmaztàl) több szeretet, törõdèst,megértèst,odafigyelèst adnak egymàsnAK a felek,mint egy ket hazassagba. ezt ugy mondom neked,hogy en is hazassagparti vagyok,de en nem.csukott szemmel elek.
2014. jún. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!