Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?
Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)
Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?
Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?
Ha nem azzal a dumával jön hogy csak papír, akkor minden további nélkül elhiszem hogy neki és a párjának nem fontos a dolog.
Mert ha ezt nézzük: ha csak egy papír, akkor mit zavar ha megvan? Remélem érthető...
ez a csak papír kifogás pont azért rossz duma, mert aki ezt mondja, azt gondolja, hogy annál sokkal több, és ezért nem akarja aláírni.
Ha azt mondja hogy nekik nem fontos, azzal semmi gond. Nem mindegy mit mond az illető:)
Szeretem az anyukámat. Ha holnap be kéne menni valamilyen hivatalba elismerő nyilatkozatot tenni, nem tenném meg. Én tudom, hogy szeretem, ő is tudja, így nem érdekel, más mit gondol.
Ezt jelenti a nem fontos, hogy csak papír.
Nem láttam olyan példát, hogy a házasság szükséges lenne. Szüleim nem házasok, együtt vannak húsz éve.
Ha két ember úgy gondolja, hogy összetartoznak és küzdenek a kapcsolatért, akkor együtt maradnak, ha nem, akkor nem. Függetlenül attól, hogy összeházasodnak-e. Nem tartom fontosnak éppen ezért a házasságot, nem látom, hogy bármiben más lenne, mint egy élettársi kapcsolat. Kinek kell bizonyítani azt, hogy szereti egymást a két ember? Egymásnak. Ha ők elvannak szertartás nélkül is, akkor legyenek el úgy.
Számomra a házasság egy olyan kapcsolatot jelent, ami a két fél életét örökre meghatározza, és egy "igazi" házastárs van. De ugyanilyennek látom az élettársi kapcsolatot is.
"Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket?"
Mivel nem érzem szükségét, pont letojom, hogy el akar-e venni. Természetesen, ha szeretne szertartás keretében hűséget fogadni nekem, akkor semmi akadályát nem látom. Dehogy ettől tegyem függővé, hogy kit szeretek? Ha tegnap szerettem Pétert, akkor holnap is fogom, ha el akar venni, ha nem.
Vagy otthagyom, ha nem "hajlandó" elvenni, és addig keresgélek, míg valakinek "kellek"?
Ez csak akkor jön szóba, ha valakinek a házasság többet jelent annál, hogy "csakúgy" együtt legyenek. Ha a párnak többletet ad, hogy megesküdtek, úgy tegyék azt, és ha erre igény van, keresgéljenek addig, míg ugyanilyen látásmódú embert találnak.
"Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?"
Engem nagyon nagy trauma ért a magzati korom első harmadában, a szüleim esküvője napján lelki terrort kezdett apám anyámmal, korlátozta, rabszolgásította.
Mindig, ha meghallom az esküvő szót, vagy hogy "férjhez megyek", olyan, mintha ököllel gyomorba vágna valaki.
Az egyik válaszoló nagyon jót írt:
"Az ígéret nem másoknak kell szóljon, és az esküvő-házasság pedig inkább másoknak szól. Megmutatni másoknak, hogy mi összeálltunk. Holott mi tudjuk. "
Ez pontosan így van.
Ha én tudom, hogy szeretem és nem kell más és ő is tudja, hogy szeret és nem kell neki más, együtt élünk és közösen gyereket vállalunk, akkor ehhez a házasság mit tudna még hozzátenni? Hogy azt mondhassam: "férjem" a párom helyett? Látod, ez is csak a külvilágnak szól!
Hagyjátok, nekünk el kell fogadnunk, hogy a házasság nélkül együtt élő emberek - és a mi párkapcsolatunk is - nem ér fel egy házassággal. Még egy szar házassággal sem. Mert mi megalkuszunk! Pfuj a fajtánkat!
Kérdező és mindenki más, aki szerint elítélendőek vagyunk: szerintem akadjatok le a témáról, menjetek, boldogítsátok a férjeteket. Vagy ő nem akar veletek foglalkozni, hogy ennyit lovagoltok azon, hogy mi miért nem esküszünk?
"Az én környezetemben általában azok a kapcsolatok mennek tönkre, ahol egy idő múlva sincs gyerek, független a házasságtól."
Hát ha csak azért megy tönkre, mert nincs gyerek, akkor azok marhára szerethették egymást....
Egyébként a házasság nem mutogatásról szól, ha szűk körű, csak a szűk család és a barátok vannak jelen, és nem 150 fős szaloncukor ruhával és csokiszkőkútal. Na az utóbbi már a rongyrázásról szól csak.... míg az előbbi abszolút nem.
Hát ezek szerint tényleg vannak olyanok is akiknek valóban nem fontos, és nem csak kifogásokat keresnek, hogy miért nincsenek elvéve...:) én csak annyit mondtam, hogy ez a ritkábbik eset.
Amúgy pedig a primitív igencsak személyeskedő volt. Csak mert én másképp látom a dolgokat...Én sem mondtam hogy primitív vagy mert házasságon kívül szülsz. Szerintem ha valaki neked ilyet mond, neked is sértő lenne. Kedves válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!