Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért vállalnak egyre többen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vállalnak egyre többen házasság nélkül gyereket, egy sima kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Igazság szerint a környezetemben nagyon sok pár egy sima kapcsolatba vállalt babát, ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ennyire természetes dolog ez már? Csak én vagyok annyira maradi, hogy házasság nélkül soha nem vállaltam volna be? (házas vagyok, de még csak 2,5 éve, és nincs gyerekünk)

Az ilyen nők csak megalkudnak és beletörődnek, hogy nem veszik el őket? Mi ennek az oka?

Ti házasságba vagy kapcsolatba vállaltátok/vállalnátok? Akiknek már van gyerekük, mióta voltatok együtt amikor jött a baba?

2014. jún. 19. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/98 anonim ***** válasza:
41%

A válás drága. így lehet hogy egyszerűbb a különválás ha úgy adódik.

Sokan úgy vélik hogy a házasság csak egy papír, nincs szükségük rá mert anélkül is szeretik egymást stb.

2014. jún. 19. 20:17
 2/98 anonim ***** válasza:
60%

A házasságnak ma már kisebb az értéke, mint a régi korokban. A gyereknek semmi hátránya nem származik abból, ha nem házasok a szülők.

Ráadásul egy házasság sem biztos, hogy nem fog egyszer elromlani.

2014. jún. 19. 20:25
 3/98 anonim ***** válasza:
85%
Az én szüleimnek a házassága 38 év után is jól működik, így talán az ő példájukat követve - és persze hogy átéljem a "fehér ruhás" nagy napot - én mindig úgy gondoltam, hogy házasságba szeretnék gyereket szülni. Bár a párom nem házasságpárti, az én kívánságom miatt nem volt probléma hogy megesküszünk, és egy nagyon jó hangulatú lakodalom volt. 13 éve vagyunk együtt, 4 éve vagyunk házasok és 2 éves a kisfiúnk. Nekünk ez így jó!
2014. jún. 19. 20:26
 4/98 anonim ***** válasza:
71%

Házasságban vállaltuk, kb 3 évvel az esküvő után.

Nem számít ez l...szart se, a házasság sem garancialevél semmire. A környezetemben vannak házastársak és élettársak is, nem a papírtól függ hogy milyen a kapcsolatuk.

Mi már elváltunk, míg van olyan ismerősöm, aki élettárskánt boldogan él a gyerekei apjával.

Azt nem zárom ki, hogy egy új tartós kapcsolatban még egy gyereket szüljek, de hogy esküvő nem lesz, az biztos. Nem ettől fog mellettem meg a gyerek mellett maradni.

2014. jún. 19. 20:29
 5/98 anonim ***** válasza:
82%

Régen a házasság elengedhetetlen volt, egy lányanya örökre tönkretette az életét - a közösség kitagadta, a férfiak rá se néztek, onnantól romlott nő volt, legfeljebb csak szexre kellett. Naná, hogy nem vállaltak gyereket házasságon kívül. És egyébként naná, hogy nagyon, de nagyon gyakori volt, hogy a fiatalok sos két hét alatt összehozták az esküvőt, mert nagyon szeretik egymást, aztán "véletlenül" 7 hónapra rá született egy baba, aki "koraszülött" volta ellenére teljesen fejlett volt :)

Egyébként anyáink idején sem volt elképzelhetetlen. Az én szüleim például úgy gondolkoztak, ahogy ma egyre többen, hogy a házasság csak egy papír. Már a húgom is totyogott, amikor összeházasodtak, de csak a szocpol miatt, és a mai napig állítják, hogy az, hogy most nem élettársak, hanem házasok, igazából nem oszt, nem szoroz. Pedig ennek huszonöt éve!

2014. jún. 19. 20:30
 6/98 anonim ***** válasza:
79%
Nő vagyok és konkrétan nem érdekel az esküvő. Hiszem, hogy egy kapcsolat/egy család nem a papírtól lesz atombiztos. A párommal 7 éve vagyunk együtt, nem akar esküdni se ő, se én. Egyelőre gyereket sem szeretnénk, de persze, beszéltünk már róla. Az esküvő akkor sem jött szóba, nem alapfeltétele a családalapításnak számunkra. Ennélfogva én se nem alkuszom meg, se nem törődöm bele, hogy nem vesznek el, én/mi döntöttünk így.
2014. jún. 19. 20:37
 7/98 anonim ***** válasza:
71%
Mi 7 év után vállaltunk babát, most jön a második. Beszéltünk az esküvőről, de igazából egyikünket se érdekelte. Valahogy mindig másra koncentráltunk, hol utazgattunk, hol a nyaralónkat építettük, hol házat vettünk és rendeztük be. Nem vagyunk vallásosak, a polgári szertartástól a hideg ráz. Valahogy tényleg nem érdekel. Bármennyire is állítják és az a törvény, hogy így nem vagyunk család, mi annak tartjuk magunkat. És nem érzem, hogy más több lenne azért, mert van egy papír a kezében.
2014. jún. 19. 20:37
 8/98 anonim ***** válasza:
71%
Mivel nem hiszek a házasság intézményében, nekem nekem kizárólag az a fontos, hogy egy stabil kapcsolatba, megfelelő egzisztenciális körülmények közé szülessen a gyerek.
2014. jún. 19. 20:44
 9/98 anonim ***** válasza:
16%
#8 megragadhatta a lényeget. Ma a házasságok kétharmada válással végződik, és ez a középkorúakra is igaz. Nagyon ritka az olyan pár, ahol egyik fél szülei sem váltak el. Márpedig aki ezt látta a szüleitől, az valószínűleg nem fog hinni a házasságban. Hit nélkül viszont tényleg csak egy papír az egész.
2014. jún. 19. 20:48
 10/98 anonim ***** válasza:
68%

Igen, szerintem egy kicsit maradi vagy. Ami persze nem baj. Nekem a házasság csak egy papír, sosem vágytam rá, hogy elvegyenek. Régen biztos volt jelentőssége, főleg mikor házasság előtt nem lehettek együtt a fiatalok. Ma már ez -szerencsére- nem így van. Igaz, hogy régen több volt a házasság, meg nem volt annyi válás... De én ezt nem kívánnám vissza, rémes lehetett, hogy azért maradtak sokan egy rossz kapcsolatban, mert nem illik válni...

Mi 5 éve voltunk együtt, mikor az első gyerek született. Akkor 3 éve együtt is éltünk. A 3. at mikor vártam, összeházasodtunk egy két tanús esküvő keretében. Ez a kapcsolat 9. évében volt. Azért került erre sor, mert apasági nyilatkozathoz egy hónapot kellett volna várni, úgy adtak időpontot. Koraszülés fenyegetett, így sürgős volt, nem akartuk, hogy más névre anyakönyvezzék. Egy héten belüv lezajlott az esküvő, jegyzői engedéllyel nem kellett várni. Semmit nem változtatott a kapcsolatunkon egyébként. 13 éve vagyunk együtt. A hAzassági évfordulót el is felejtem minden évben, most fejből meg se tudnám mondani a dátumot. Egyszerűen nincs jelentőssége számomra. De természeesen elfogadom, hogy másnak meg mást jelent. Főleg, aki vallásos is mondjik.

2014. jún. 19. 20:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!