Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem undorítóan kövér. Mit csináljak?
Persze nem volt ez mindig így, egy időben szuper alakja és súlya volt, akkor még büszke voltam rá, most meg már az utcára is szégyellek vele kimenni, ég a pofámról a bőr, ha egymás mellett megyünk, legszívesebben elsüllyednék. Már nincs is kedvem sehova se menni vele. Szex gyakorlatilag nulla - hánynom kell ha ránézek.
Próbáltam neki elmagyarázni szépen és csúnyán is, hogy ez így tarthatatlan állapot, ő akkor mindenféle fogadalmakat tesz, hogy majd fél év alatt lead ennyit meg annyit, aztán nagy lendülettel elkezd tornázni, eleinte naponta, aztán kétnaponta, aztán már hetente csak egyszer, utána már kéthetente jut csak eszébe, végül befuccsol az egész történet. És ezt játssza már évek óta.
Hogy lehetne végre észhez téríteni?
A kajával van a fő baj, a mozgás később is ráér. Nekem 30-40 kg súllyal több orvos is először az étrend változtatást javasolta, már attól jobban éreztem magam. Aztán ahogy könnyebben mozogtam, elkezdtem igényelni is azt, szobabicajoztam - orvos mondta, hogy ekkora túlsúllyal ezt ajánlja, ha nem akarom tönkretenni az ízületeimet.
El kell vele beszélgetned, hogy miért eszi túl magát. Stresszevő? Unatkozik? Fél valamitől - hisz elvégre a háj egy védőburok, amivel körülveszi magát.
Vagy próbáld meg ezt megbeszélni vele - bár ha így adtad neki elő, hogy "undorítóan kövér", nem hiszem, hogy beszélne veled erről - , vagy ajánld neki, hogy menjen el pszichológushoz.
És egy jó tanács: nem tudom, volt-e negatív felhang abban, amikor a salátázásról írtál, én mindenesetre belehallottam azt a lenézést, amivel a férfiak többsége a salátához áll. Ne tedd ezt, ne hívd nyúlkajának és ne fintorogj, ha zabkását reggelizik, mert ezzel csak összezavarod, hogy a nyúlkaja ciki csajos bolondság, ami miatt lenézlek, de ha nem eszed, és kövér leszel, akkor is lenézlek.
Ha segíteni akarsz neki, akkor jól figyelj, elmondom mit kell tenned.
1. Nem teszed féltékennyé, nem szégyeníted meg (!!!) sem nyíltan, sem a háta mögött, és más baromságok. Hidd el, ha valaki igazán szenved ettől, az ő maga. Neki kell minden tükörbe nézéskor szembesülnie saját magával, vonszolnia a plusz kilókat, tönkremegy az egészsége, ráadásul a férje is hány tőle és eléggé minősíthetetlen stílusban nyilatkozik róla egy internetes oldalon (de ezt tudjuk be a kétségbeesésnek).
Ilyenkor a testkép teljesen megváltozik, és elkezdi azt érezni, hogy ebből már lehetetlen számára kitörni. Ez a lelki gát sokkal erősebb, mint gondolnád. Aki nem élte át, nem tudja elképzelni.
2. Szóval ezeket abbahagyod, ellenben elmondod neki, hogy szereted és támogatod, és nagyon szeretnéd rendbe hozni a házasságotokat. De nem ringatod hiú reményekben. Elmondod, hogy kétségbe vagy esve emiatt, és hogy szeretnél kiegyensúlyozott szexuális életet élni. Szóval, ez kb. az utolsó esély ennek a rendezésére, de te is nagyon elszánt vagy, hiszel benne, és segíteni fogsz neki.
3. És mindezért arra is hajlandó vagy, hogy együtt eljárj vele edzeni és együtt áttérjetek egy egészséges életmódra. (Ez nem a saláta-zabálást jelenti, hanem egy komplett egészséges étrendet.) Így egyrészt nem lesz neki annyira ciki az edzőteremben, de egyébként nem is kell feltétlenül oda menni, lehet úszni, stb. Másrészt meg, nem fog kísértésbe esni, ha otthon egészséges kaják vannak és te is azt eszed, amit ő. Harmadrészt meg, azt már tényleg nem lehet bírni cérnával, hogy látom, hogy a férjem megy futni, meg odafigyel az étrendjére, én meg nem csinálok semmit. Hidd el, mind közül ez a legkínzóbb érzés.
Ha te a tévé előtt ülsz, amíg ő aerobikozik, meg csülökpörköltet nyomsz tarhonyával, ő meg egye a salátát... szóval így nem fog működni.
Erre a kézenfogva segítésre valószínűleg csak az elején lesz szükség, ha kap egy kis lendületet, már sokkal erősebb lesz egyedül is.
Ha ezeket nem vállalod be, akkor vagy nem vagy elég kétségbeesett, vagy mégsem olyan fontos ő neked. De, azt azért gondold át, hogy a feleséged szült neked egy gyereket.
Nem értrm, miért a kérdezőt bántjátok!Meglehet érteni, ha már besokall a kövér feleség hozzáállásától.
A feleségednek időben észre kellett volna vennie, hogy jönnek fel a plusz kilók, nem megvárni, amíg annyi van rajta, hogy már tényleg nehéz leadni. Ezért mindenki maga felel, nem lehet a másikat hibáztatni, hogy miért nem szól időben. A szülés sem mentség az elhízásra, más is szül, mégsem cipeli a plusz kilóit magával. Változtasson az étrendjén, szobabiciklizzen kitartóan. TV-t nézni lehet biciklizve is, nem csak ágyon heverészve.Persze a mozgás is úgy ér valamit, ha a kajából visszavesz.
És ami a legfontosabb, hogy ő is akarja. Mert ha neki nincs rá ígénye, vagy lusta mozogni, akkor te bármit is csinálhatsz, veszett fejsze nyele az egész.
43/N 2 gyerek
00:21
"Te vagy a gusztustalan te nyomorult féreg. Sosem beszéltem így a feleségemről, pedig a második szülés után igencsak meghízott."
Bocs, de honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy ilyen alpári szavakat használjál a kérdezővel szemben??
Attól, mert neked egy túlsúlyos "Suzuki" jutott, más még vágyhat egy áramvonalas "Mercire" !!
Alapvetően egyetértek az utolsó hozzászólóval, ha előtte bombázó volt, és igényes, akkor oda kellett volna figyelnie magára, és nem bambán figyelni, ahogy egyre nagyobb ruhákat kell venni, mert annyira szétfolyik. Sose értettem, hogy miért és hogyna képes valaki ennyire megváltozni...na, nem a súly, hanem a hozzáállás miatt. Őt is tuti zavarja, vagy elvan azzal, hogy neki van férje, és jó így is?? Nem értek egyet azzal, aki azt mondja, hogy nem kell megalázni. Ha próbálta már a kérdező mindenképpen szépen, csúnyán, akkor mégis mivel kellene motiválni a nőt, ha már önmagától képtelen arra, hogy változtasson? Esetleg el lehetne vinni egy kivizsgálásra, ahol ha bebizonyosodik, hogy nincs szervi baja, akkor az épp elég megalázás lesz számára, hogy minden csak az ő lusta disznó hozzáállása miatt van, ha meg van valami gond, akkor kap gyógyszert, és könnyebb lesz.
Az meg hogy akaratgyenge: nehogy már a férjnek kelljen motiválnia egy eredetileg csinos nőt, hogy ne akarjon már zsírdisznóként élni...Vegyél csak neki bérletet! Az otthoni tingli-tanglizás sose lesz olyan hatásos,mint egy edzőtermi aerobic, ezt tapasztalatból mondom! És nem kell attól félni, hogy kilóg a sorból, én több helyen is megfordultam már, persze vannak legjobb szerkóba öltözött barbibabák is, de a többség nem ilyen, sőt...pont az a kategória, akiről meg nem mondanád, hogy tornázni jár! És van ám mindenféle korosztály, nemcsak a 20 évesek! Nem kell tőle megrettenni, bár nem írtad, hogy mekkora a súlyfelesleg, de a fitnessteremben akkor is tudnak segíteni, mert felmérik az állapotát, és olyan órákra küldik be, amivel +30 kiló mellett sem teszi tönkre az ízületeit, és ha majd fogy, akkor mehetnek a keményebb programok. Csak tudatosítani kel benne, hogy nem egy hónap alatt fog látványos eredményt elérni, ahogyan nyilván nem egy hónap alatt hízott ekkorára...Hogy észhez téríteni hogy lehetne? Mert ugye, amíg magától nem tér észhez, addig lehet ide bármilyen jó ötletek írogatni, semmi haszna...Közöld vele, hogy te is férfi vagy, ő már nem hat rád sehogy, és nem is hajlandó ezen változtatni, így te sem vagy hajlandó szerzetesként élni, váljatok el, mert nyilván ő sem boldog, ha így eltunyult. Nem írtad, hogy érzelmileg hogy álltok, csak a gyerekre, a közös házra hivatkozol. Valami drasztikussal kellene felhívni a figyelmét a probléma súlyosságára, különben a büdös életben se változtat, te meg élhetsz szex nélkül, szerzetesként, magányosan. Arra milyen választ ad, hogy miért lett ilyen, mi a baja? Nem tudom elképzelni, hogy egy valaha csinos nő beletörődne abba, hogy most egy koca.
A kérdés az,máhogy miért ilyen..
Mert pont néhny hőnapja volt itt egykérdés, ahol fordított szitu volt
A férj hízott meg..
Asszonyka ultimátumot adott.
Leszőlta,nhogy nemmtörődik magával, biztos sokat eszik..stb
Közben a férj mindent, de mindent megtett a fogyás érdekében, amikor elment orvoshoz..
És komoly gondok voltak nala( nemmemlékszem pontosan)
A lényeg, hogy győgyszeresbkezelés, spec diéta stb..
Es elkezdtek lemenni a kilók. Egyedül sosem sikerülhetett volna neki..
A feleség meg nagyon elszégyelte magát, már ezzel jött a gyakorira( ha valaki tudja, akkor linkelheti, én nem válaszoltam rá, így nem találom)
Et azért mindim, mert egy karcsú, jőalakú nőből emberből) nem lesz csak úgy pikk -pakk egy kövér, elhízott valaki
Annak folyamata van egyrészt,mehhez rengeteget kell enni.. Ha gyorsabb a dolog, akkor tuti valami egészségügyi háttere van
Kérdező, ha anyagilag belefér, akkor fogadjatok fel egy személyi edzőt, akár csak heti egy alkalomra. Első 1-2 edzésre kísérd el, ne az tartsa vissza, hogy idegennel kell találkoznia.
A személyi edzők általában a pszichés motivációhoz is értenek, no meg ha valaki vár az edzőteremben, ciki már lemondani az edzést.
Az is előny lenne, hogy biztos nem erőlteti túl magát (nagy elhatározások egyik buktatója, hogy hirtelen túlerőlteti magát a delikvens és napokig mozdulni se tud, majd elmegy a kedve az egésztől), nem sérül le, hanem fokozatosan lesz sikerélménye, hogy fogy, többet bír, halad. Ehhez lehet, hogy az kell, hogy két hétig csak sétáltatják a futógépen.
Aztán te is lejárhatsz vele, elméletileg tudja ugyanazt az edzést végezni két különböző erőnlétű ember, csak a súly mértéke különbözik.
Valamennyire hasonló cipőben járok, bár nálam nem a túlsúly a gond. 9 hónapos terhes vagyok, az izomzatom csúnyán eltűnt a terhesség alatt. A plusz 2-3 kg zsírtöbblet annyira nem vészes, de az elpuhulás nagyon zavar.
A férjem mondta, hogy most, terhesen úgysem tudok vele mit csinálni, de ha az orvos rábólint a gyerekágyas időszak után, akkor vagy nagyszülő és lejön velem ő edzeni vagy vigyáz ő gyerekre, én meg kerítsek egy személyi edzőt.
Ami viszont véletlen tapasztalat részemről: terhességi cukros vagyok, ezért kénytelen vagyok tartani a 160 grammos szénhidrát diétát. Dietetikus állította össze, ennek köszönhetően nem igazán szedtem fel testzsírt, de éhes sem vagyok. Egy ilyen diéta sem ártana neki, mert nem kell szenvedni vele, minimális odafigyelést igényel és tényleg nagyon hatásos.
Nálunk annyi szabály lett bevezetve, hogy a kedvemért nincs itthon csoki és egyéb csábító étel - ha a férjem csokit szeretne, akkor vagy nem szól róla, hogy vett és nem az orrom előtt eszi, vagy házon kívül fogyasztja.
" hánynom kell tőle" szépen nyilatkozol a feleségedről,mondhatom.Ő ezt tudja?
Adtak itt sok jó tanácsot, tippet, én már nem tennék hozzá semmit.
Halkan kérdem:
Kövéren nem lehet szeretni, szexelni vele?
Hány kiló amúgy?
Most reggel láttam egy fiatal párt, a fiú normál testalkatú volt, a lány szinte gurult,mégis boldogan,kézenfogva sétáltak, vajon miért...
Nincs más problémátok is a háttérben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!