Anyukám mindig kövérnek, dagadtnak hív?
Leszögezem, hogy tényleg dagadt vagyok, kb. 75 kiló a 165 centimhez. Voltam ennél sokkal több is, de fogyókúrázni kezdtem, és természetesen még most is folytatom.
Anyám is olyan magas mint én, de ő kb. 110 kiló (nem, nem ránézésre hanem tudom.) Mióta az eszemet tudom folyton fogyókúrázik, de olyan 3-4 nap után mindig feladja, soha sem sikerül neki.
Kb. egész életemben elhízott voltam, de szerencsére soha nem piszkáltak miatta. Anyukám már 12 éves koromban is azt akarta, hogy 90 naposat meg ilyeneket csináljak, természetesen ez nem jött össze. Utána szidott, hogy milyen szerencsétlen vagyok. Aztán nyáron elkezdtem fogyókúrázni, és tényleg sok kilót dobtam le. Régebben is volt, hogy anyukám a nevem helyett úgy szólt nekem, hogy 'dagadt', vagy tehénnek hívott vagy más aranyos jelzőkkel illetett nem csak a súlyommal kapcsolatban, de nem foglalkoztam vele, mivel soha nem volt vele jó kapcsolatom, ezért immunis lettem a cs*szegetéseire.
Mostanában viszont eléggé sok minden összejött, és lelkileg sem vagyok a toppon. Nagyon sokszor van, hogy egyszerűen nem kívánom az ételt, hányingerem van tőle vagy hogy bűntudatom van evés után. Próbálok ezeken az érzéseken uralkodni, mert tudom, hogy nem normálisak, de nagyon nehéz úgy, hogy közben anyukám egyfolytában megjegyzéseket tesz. Néhány példa: elromlott az övem, felajánlotta, hogy néz nekem újat, erre közölte, hogy az én hatalmas méretemben egyik boltban sem talált. Vagy hogy pl. alig ettem aznap, épp neki akartam állni, erre közli, hogy megint megyek felzabálni mindent? Hát, inkább elment a kedvem az evéstől.. Tegnap hazaért, és azzal kezdte, hogy biztos egész idáig ettem. Ma is azzal cseszegetett, hogy kölcsönveszi a felsőmet, mert ugyanolyan a méretűnk már, annyira meghíztam. Tegnap este sütött mirelit pizzát 7-kor, mondom hogy én nem kérek, erre azt mondja, hogy minek játszom az agyamat, amikor fogytam vagy 5 kilót (inkább 4x5-öt), és hogy egyek nyugodtan, nekem úgy is mindegy.
Egyre jobban mondogatja, és mivel mondtam, hogy így is vannak problémáim ezzel az egésszel, ezért nagyon rosszul esik, mert amikor éppen próbálok erőt venni magamon, akkor beszól valamit, és úgy érzem, hogy kezdhetem elölről...
Mit csináljak? Próbáltam vele már beszélni, de nem használt..
Ne haragudjatok, hogy hosszú lett. Remélem nagyjából azért érthető.:)
16/L
Ismerős helyzet. Gúnyol, közben ő is kövér. Nálam még rátesz egy lapáttal az, hogy az iskolában is sokáig csúfoltak.
Talán nem fog tetszeni a módszerem, de én sztrájkolok ha bunkózik. Egyszerűen nem vagyok hajlandó hozzászólni, max. köszönök, és egyszavas válaszokkal elintézem ha hozzám szól. Egy idő után észre szokta venni magát, és akkor konkrétan b*szogat, hogy szeretgessem már meg. :D
Te se hagyd magad. Ha ordenáré módon képes arra hogy a neved helyett dagadtnak meg tehénnek szólít, akkor ne figyelj rá. Majd rájön, hogy van egy gyönyörű neved, azon kell hívni.
Egyébként a fogyókúrát ne hagyd abba... Az evést se. Egyél normálisan, és sportolj. Én is így csinálom. ;)
Sok szerencsét neked!
16/L (173 cm, 80 kg)
Nagyon szemétség, ahogy anyukád viselkedik és beszél veled, ez nem normális... Leültetek már beszélgetni, hogy ez téged zavar? Vagy nem a legjobb megoldás, de te is szólj vissza neki ilyeneket, hátha a saját szintjén észbe kap. De talán azért is csinálja, mert nagyon is érdekli, hogy ne legyél olyan mint ő, ezért ezzel próbál ösztönözni, hogy küzdj a súlyoddal. De akkor sem normális dolog, bármi áll a háttérben. Leülnék vele megbeszélni, hátha sikerülne.
Amúgy gratulálok az eddigi sikereidhez, de ne felejtsd el, hogy ez nem addig tart, ameddig lefogysz, mindig figyelj utána is az étkezéseddel, és ami a legfontosabb, sportolj! A mozgással együtt még hatékonyabb:). Délutánonként ha van időd, elmehetsz futni, otthon is csinálhatsz dolgokat, bármi, és mutasd meg anyukádnak, hogy te több vagy, mint ő!!
21:01-es, te sem lehetsz valami izmos ezzel a súllyal. Amúgy a fölösleges kilóktól sokkal könnyebb megszabadulni, mint a gyökér stílustól.
Kérdező, le a kalappal előtted a -20kg-ért, és csak így tovább! Legyél nagyon büszke magadra, 16 éves korodra több önfegyelem és kitartás van benned, mint sok felnőttben. Szerintem anyukádat frusztrálja, hogy neked sikerült fogyni, ő meg kövér maradt. Legalábbis a viselkedése mögött részben lehet féltékenység is (egyáltalán nem normális, de sajnos van ilyen). Mindenképpen tarts ki, egyre látványosabb lesz az eredmény, és egyre több a pozitív visszajelzés, ahogy közelíted az ideális súlyodat. Nincsenek esetleg közeli barátaid, akik tudnak segíteni túllendülni a problémákon? Apukáddal mi a helyzet?
Drága 10.-es, köszönöm, te vagy a galaxis gyöngye. :D
Ha te vagy az a 65 kilós srác, elmondom, elég pálcika lehetsz. :D Szerintem beállhatnál a sorba, és elkezdhetnél gyúrni, és összeszedni valamennyi izmot. Bár, sanszos hogy előbb agyban kéne megszedni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!