Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám mindig kövérnek,...

Anyukám mindig kövérnek, dagadtnak hív?

Figyelt kérdés

Leszögezem, hogy tényleg dagadt vagyok, kb. 75 kiló a 165 centimhez. Voltam ennél sokkal több is, de fogyókúrázni kezdtem, és természetesen még most is folytatom.

Anyám is olyan magas mint én, de ő kb. 110 kiló (nem, nem ránézésre hanem tudom.) Mióta az eszemet tudom folyton fogyókúrázik, de olyan 3-4 nap után mindig feladja, soha sem sikerül neki.

Kb. egész életemben elhízott voltam, de szerencsére soha nem piszkáltak miatta. Anyukám már 12 éves koromban is azt akarta, hogy 90 naposat meg ilyeneket csináljak, természetesen ez nem jött össze. Utána szidott, hogy milyen szerencsétlen vagyok. Aztán nyáron elkezdtem fogyókúrázni, és tényleg sok kilót dobtam le. Régebben is volt, hogy anyukám a nevem helyett úgy szólt nekem, hogy 'dagadt', vagy tehénnek hívott vagy más aranyos jelzőkkel illetett nem csak a súlyommal kapcsolatban, de nem foglalkoztam vele, mivel soha nem volt vele jó kapcsolatom, ezért immunis lettem a cs*szegetéseire.

Mostanában viszont eléggé sok minden összejött, és lelkileg sem vagyok a toppon. Nagyon sokszor van, hogy egyszerűen nem kívánom az ételt, hányingerem van tőle vagy hogy bűntudatom van evés után. Próbálok ezeken az érzéseken uralkodni, mert tudom, hogy nem normálisak, de nagyon nehéz úgy, hogy közben anyukám egyfolytában megjegyzéseket tesz. Néhány példa: elromlott az övem, felajánlotta, hogy néz nekem újat, erre közölte, hogy az én hatalmas méretemben egyik boltban sem talált. Vagy hogy pl. alig ettem aznap, épp neki akartam állni, erre közli, hogy megint megyek felzabálni mindent? Hát, inkább elment a kedvem az evéstől.. Tegnap hazaért, és azzal kezdte, hogy biztos egész idáig ettem. Ma is azzal cseszegetett, hogy kölcsönveszi a felsőmet, mert ugyanolyan a méretűnk már, annyira meghíztam. Tegnap este sütött mirelit pizzát 7-kor, mondom hogy én nem kérek, erre azt mondja, hogy minek játszom az agyamat, amikor fogytam vagy 5 kilót (inkább 4x5-öt), és hogy egyek nyugodtan, nekem úgy is mindegy.

Egyre jobban mondogatja, és mivel mondtam, hogy így is vannak problémáim ezzel az egésszel, ezért nagyon rosszul esik, mert amikor éppen próbálok erőt venni magamon, akkor beszól valamit, és úgy érzem, hogy kezdhetem elölről...

Mit csináljak? Próbáltam vele már beszélni, de nem használt..

Ne haragudjatok, hogy hosszú lett. Remélem nagyjából azért érthető.:)

16/L

2014. márc. 28. 20:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

hozzátok képest lehet, nem vagytok tisztába a súlyokkal, próbáljatok megcsinálni 1 szabályos fekvőtámaszt, ha menni fog fejen állva tapsolok :D

én 1 perc alatt 50 szabályos fekvőtámaszt csinálok.

2014. márc. 28. 21:15
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Ez az elhízás a modern korunk betegsége sajnos, ragályos.

már al ányokra is ráragadt, innen üzenem nektek, nem a tv előtt kell ülni egész nap és enni zacskó számra a chipset miközbe nézitek a szappan operákat, vagy miket adnak msot a tv-be, hanem igenis kocogni, ha nincs lehetöség otthon is sétálni kell a házba 1 órát vagy egyheylbe kocogni.

csak kemény harccal lehet fellépni ellene, nem hisztizni kell hanem úri nőként viselkedni, katonásan.

visszakéne már hozni a katonaságot a sok puhány arc meg a hozzátok hasonló lányok miatt is.

2014. márc. 28. 21:19
 13/24 A kérdező kommentje:

25%-os kérlek ne írj ma már többet, mert semmi értelme sincsen neki, mert csak magadat járatod le, én meg gyökerekkel nem foglalkozok.

(nem, nem azért mert elmondod a véleményed (amit mellesleg alátámasztani nem tudsz), hanem ahogyan)

2014. márc. 28. 21:22
 14/24 A kérdező kommentje:
9-es a 6-os hozzászólásban leírtam, hogy mi van apukámmal!:)
2014. márc. 28. 21:23
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A "szálkás" trollnak üzenném, hogy a 21. században élünk. A normális felnőtt nők nem arra gerjednek, hogy hány fekvőtámaszt csinálsz, sőt, nem is arra, hogy tudsz-e medvére vadászni, hanem intelligenciára, érzelmi érettségre, megbízhatóságra, alkalmazkodási készségre. Egyébként szerinted Stephen Hawking-en is keresztülnéz mindenki, mert nem tud szabályos fekvőtámaszt csinálni? Csak jelzem, hogy kiröhögteted magadat azzal, hogy egy testsúly alapján megítélsz egy ismeretlen embert.
2014. márc. 28. 21:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Te fiú aki itt hisztizel:

a kérdező tudja jól hogy kövér, és azt is tudja hogy fogynia kell. Itt nem kövér emberek összeborulásáról van szó meg sírásáról, szóval nagyon rossz helyen kopogtatsz a bunkózásoddal.

Kérdező:

Nem akarok szót ismételni, a többiek nagyon jól leírták, hogy anyád a saját kudarcait és kövérségből adódó frusztrációját vezeti le rajtad. Készülj fel lelkiekben mert minnél sikeresebb lesz a fogyásod annál többet fogsz tőle kapni. Egy fajta irigység. Két dolgot tehetsz. Az egyik hogy egyik füleden be a másikon ki, és nem veszed fel a sértegetést semmilyen módon. Közben barátnőnek panaszkodsz stb hogy a frusztrációd levezesd,mert ha nem kikészülsz idegileg.(de fontos hogy ezt beszéld meg előtte a barátnőddel, vagy őt fogod kikészíteni)

a másik lehetőség hogy az anyád frusztrációjából eredő frusztrációdat visszatükrözöd rá, és te is elkezdesz beszólogatni (plnem kéne mirelit pizzát enni estére mert az ajtón se fogsz kiférni stb)

apukáddal próbáld meg ápolni a kapcsolatot, valszeg ő is menekül anyád elől, még azt is eltudom képzelni hogy "szeretője" van. Esetleg összebeszélhetsz vele hogy neked is teher anyád viselkedése és egy esetleges válás esetén apádat támogatnád. (16 évesen a bíróság már megkérdezi a gyereket hogy melyik szülőnél akar maradni)

2014. márc. 28. 21:29
 17/24 anonim ***** válasza:

Anyukád rettentően tapintatlan, amikor dagadtnak nevez. Viszont szerintem csak félt, még ha ezt nem is jól fejezi ki. Valóban nem vagy egy nádszálkisasszony, de ezt te is tudod, és teszel is érte.

Légy kitartó, mint eddig is. Sportolsz valamit?

Én drukkolok neked, sajnos mást nem tehetek.

2014. márc. 28. 21:32
 18/24 anonim ***** válasza:
22%
Te meg kisfiam izmosodjál kicsit,mert a nők utálják a nyeszlett csávókat.És mondjuk magasabbra is nőhettél volna,szóval ne te dumáljál már!
2014. márc. 28. 21:37
 19/24 A kérdező kommentje:
Jártam 3 hónapig edzőterembe főként futó vagy lépcsőzőgépezni, aztán itthon tornásztam, mostanában kicsit kevesebbszer viszont futni tervezek majd menni nemsokára.
2014. márc. 28. 21:52
 20/24 anonim ***** válasza:
19%
25%-os ugyan offol, de igaza van. A legtöbb pasi egyetlen egy kósza szabályos fekvőtámaszt nem tud abszolválni. Ez sajnos tény.
2014. márc. 28. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!