Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted a férj vagy a feleség kezelje a pénzügyeket a családban?
Közösen! Természetesen, aki jobban ért hozzá, annak úgy is nagyon ráhatása lesz. De ha kizárólag egyik vagy másik fél kezelheti csak a pénzt, az nekem nagyon nem szimpatikus.
30/N
aki jobban be tudja osztani az kezelje
1. kötelezők befizetése
2. megbeszélni milyen nagyobb kiadás lesz a hónapban
3. legyen mind a két félném zsebpénz mindig
fontos az álladó megbeszélés h ne érezze úgy a másik mint akit kizárnak
Látom, mindenki közös kasszán van, ez szerintem is a legideálisabb. Mi teljesen külön kasszán vagyunk, illetve a rezsit a férjem fizeti én a kaját + a gyerekkel járó kiadásokat.
Én minimálbért keresek, a férjem közel kétszáz nettót, de gond nélkül megvesz magának egy új telefont, tabletet vagy épp amire szüksége van, nem a véleményemet kéri, csak közli hogy megvette. Az én fizetésemből semmire sem marad magamra, vagy ne adjisten hobbira.
Én szeretnék közös kasszát, mert így igazságtalan de ez van.
Nálunk egy bakszámla van, a Páromé, és mindkettőnknek arra megy a fizetése. Nincs olyan, hogy ezt én vettem, az meg a te pénzedből ment stb, közösen veszünk dolgokat, bármire is legyen szükségünk. A számlákat általában ő fizeti be.
24 L és 25 F
Aki jobban ért a pénzügyekhez, az kezelje. Nálunk nagyon hamar kiderült még az udavrlás időszakában, hogy a férjem nem tud jól bánni a pénzzel, mert amíg a szüleivel élt sose volt rákényszerülve, hogy beosztósan gondolkodjon. Én meg 19 éves korom óta külön élek a szüéleimtől, megtanultam a kevés pénzt is beosztani, mindig számon tartom, hogy mennyi pénz van, milyen kiadás jön (mikor jönnek a számlák, a férjem ezt sem tartja számon). A férjem a legelejétől tudta, hogy mindannyiunknak az a legjobb, ha én leszek a családi pénzügyminiszter. Nem is volt ezért soha egy rossz szava sem. Leadja nekem a fizetését (persze gye kis összeg marad neki saját használatra), én ebből befizetem a számlákat, ebből bevásárolunk, az én fizetésemet pedig félretesszük a születendő gyermekünk számára.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!