Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted a férj vagy a feleség kezelje a pénzügyeket a családban?
Nálunk a férfi kezeli. Eloszor is jelenleg o a családfenntartó, en nem dolgozom, vagy legalábbis nincs keresetem. Másrészt en a hagyományos családmodell híve vagyok - a férj eloteremti az anyagiakat, a no pedig gondoskodik a családról. Harmadszor rendkívül jo érzéke van az anyagiakhoz.
N/38
Mi együtt kezeljük 13 éve, és nincs probléma, nekünk ez tökéletes megoldás. Megbeszéljük a kiadásokat, egyikünk sem herdál, megfontoltak vagyunk.
Anyukáméknál viszont a férje kezeli, mert anyukám nem alkalmas rá, kifolyik a kezéből minden forint egy perc alatt. Persze meg van miatta sértődve, mert nem látja be, hogy a világ pénze nem lenne elég, ha ő kezelné, de volt lehetősége bizonyítani, el is adósodtak rendesen.
38/N
(!) Szerintem (!)
Előre szólok, nem csak a kérdésre reagálok, hanem leírom milyen rendszert tartok teljesen ideálisnak.
Mivel a házassággal egyben vagyonközösséget is vállal a pár, ezért én a közös kasszát preferálom, minden esetben.
A pénzt az kezelje aki jobban ért hozzá/szereti kezelni, vagy közösen. Ez nem nemi kérdés.
Érkezzen közös számlára a pénz, menjen egy része takarékba, a kis tételeket felesleges megbeszélni, de bizonyos összeg felett (nekem ez 20-25 ezer Ft) azért kérdezzük meg egymást, hogy belefér-e az adott termék.
Egyszer lepontoztak és leszóltak itt már ezért, de szerintem jó dolog a zsebpénz rendszer. Mondok példát:
Én keresek 150 000 Ft-ot, párom keres 138 000 Ft-ot. Ez 288 000 Ft (ez közös számlára megy).
Megtakarítási számlára erről áthelyeztünk minden hónapban 50 000 Ft-ot.
238 000 Ft maradt. Tegyük fel ebből megy 80 000 Ft a számlákra, 120 000 Ft a kajára, és a háztartási dolgokra, egyébre.
38 000 Ft megy kétfelé és 19 000 Ft fejenként a zsebpénze a két főnek. (ha gyerek van, én a családi pótlékot - ami 12 500 Ft körül van ha jól tudom - szánom rá.) A zsebpénzt meg mindenki arra a hülyeségre költheti el, amire akarja.
OFF: #6 válaszolónak: Én erősen a külön kassza híve vagyok, de z az első olyan közös kassza modell ami egondolkodtatott. Jól csináljátok! Respect.
ON: Szerintem az kezelje aki jobban ért hozzá, okosabb ilyen téren.
27/F
Nekünk közös a lakossági folyószámlánk, arra utal mind2nk munkahelye.
Kicsit fura ezt a nemiséggel összefüggésbe hozni.
Ha csak egyik keres, akkor az kezelje!
Ha mind2en, akkor ketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!