Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vége a házasságomnak egy leszbi csók miatt?
Buliban voltunk, a feleségem a szemem láttára csókolózott egy nővel.
Nem rendeztem jelenetet, de otthon közöltem vele, hogy vége.
Teljesen kiakadt, hogy mit izélek ezen, meg a legtöbb férfi inkább örülne ennek.
Mondtam neki, hogy az elején megbeszéltük, hogy nekem nővel is megcsalás. Meg kérdeztem tőle, hogy ő hogy reagálna, ha én egy pasival smárolnék, azt mondta undorító lenne, de nők között ez más.
Már el is jöttem a közös házunkból.
Nektek is megcsalás lenne ez, vagy túlreagálom szerintetek?
A megcsalás az megcsalás mindegy ,hogy nővel vagy férfival tette e.Az én férjem sem nézné ezt el nekem....
Bár nem is jutna eszembe ilyen.És azt sem tudom elhagyna e.
De az ,hogy valaki a saját férje előtt tesz ilyet?Levegőnek nézte vagy mi? Gondolom ismerte már ennyi idő után a férjét annyira,hogy tudta,tudhatta nem fog tetszeni neki,mégis meg tette.Tehát sz@rt rá.
Annyira unalmas már ez a "megcsalááás"-sipitozás... egyeseknél lassan már az is megcsalááááás lesz, ha valaki ránéz másra...
Gondolkozzunk már egy kicsit: csalás = mást szándékosan tévedésbe ejt vagy tévedésben tart... hogy a kórságba lehet csalni olyasmivel, amit a másik orra előtt csinálunk??? Ja, hogy sehogy? Nem baj, de "megcsaláááááááás"....
Ideje lenne visszaadni már a szavaknak a saját eredeti, normális jelentését. Megcsalás a másik tudta nélkül egy harmadik féllel kezdett érzelmi/szexuális viszony.
Úgyhogy a Kérdező kérdésére a válasz:
"Vége a házasságomnak egy leszbi csók miatt?" - nem, nem amiatt van vége. Hanem amiatt, ahogy Te azt lereagálod. (más 20 embernél egyáltalán nem lenne vége ennyiért ugye, mert ők nem Te.... tehát a házasság vége egyáltalán nem a kérdezett csók következménye, hanem az általad adott reakcióé)
Kb ennyi.
Szerintem meg az unalmas, hogy az ízig-vérig morális természetű problematikából puszta szemantikai ügyet generál bárki.
A csalásnak, megcsalásnak csak Szerinted elemi vonása a titok, a rejtett elkövetés, a valóságban viszont korántsem.
Nem véletlen, hogy a csalás, mint bűncselekmény, a SZABÁLYSÉRTÉSI jog hatáskörébe tartozó bűncselekmény, mert ennek a cselekedetnek kizárólagosan meghatározó jellegzetessége az, hogy az elkövetője nem tarja be a kötelező játékszabályokat. Gondolj csak bele, mit jelent hétköznapi szinten, ha valaki pl. társasjátékban, kártyában csal! Véletlenül sem azt, hogy a tettét titokban követi el, hiszen akkor sosem derülne fény rá, és ellenérzéseket sem lenne képes kiváltani. Ugyanez a helyzet a megcsalással is: ha sosem jönnek rá, akkor akár párkapcsolati következmények nélkül is maradhat - feltéve, hogy az elkövető lelkiismerete tartósan elhallgattatható.
A megcsalás a közmegegyezéses szabályok felrúgását jelenti. És hitelességvesztéssel jár. Bizalomvesztéssel.
Ha a Te életedbe belefér az ilyesmi, akkor belefér. De ez a szegény srác sosem árult zsákbamacskát.
Lefektették a nejével közösen a szabályokat? Igen.
Elfogadták, hogy a házastárson kívül bárkivel folytatott testi kapcsolat tabu? Igen. Utalt rá a férj, hogy ez a főszabály azonos nemű alternatív partnerekre is áll? Igen. Egyetértettek a szabályok létjogosultságában és kívánatosságában a felek? Igen. Betartotta a feleség mindezt? Nem. Ráadásul nagy nyilvánosság előtt nem, amivel feltehetőleg porig alázta a szerencsétlen férjét.
Én feltétlen házasságpárti vagyok. De meg tudom érteni, hogy egy fiatalember nem akarja olyan emberrel leélni az életét, akit nem ismer, és aki olyan, számára az undorral egyenértékű hajlamokkal rendelkezik, amelyekről ő, mint férfi egyrészt nem tudott, másrészt pedig megölt benne minden addigi vonzalmat.
#74 "Nem véletlen, hogy a csalás, mint bűncselekmény, a SZABÁLYSÉRTÉSI jog hatáskörébe tartozó bűncselekmény" - már bocsi, de ennél nagyobb zöldséget nem tudtál volna leírni...
A "szabálysértési jog hatáskörébe tartozó bűncselekmény" az NINCS, agyrém, valami vagy szabálysértés, vagy bűncselekmény, vagy a Btk tárgyalja, vagy a szabálysértésekről szóló jogszabályok.
A csalásnak van szabálysértési meg bűncselekményi alakzata is, értéktől függően. És hát belegondolhatok bármibe, mert az eredeti definíció így szól:
"373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el." - innen idéztem banyek...
"Lefektették a nejével közösen a szabályokat? Igen.
Elfogadták, hogy a házastárson kívül bárkivel folytatott testi kapcsolat tabu? Igen. Utalt rá a férj, hogy ez a főszabály azonos nemű alternatív partnerekre is áll? Igen. Egyetértettek a szabályok létjogosultságában és kívánatosságában a felek? Igen. " - ezt honnan is tetszel venni????
Kedves #76-os, szerintem nem fogunk választ kapni... ez egy ilyen konfliktusban úgy szokott történni, hogy előbb van egy ilyen állítás, aztán ha kiderül, hogy mégse, hogy egyáltalán nem beszéltek előre csókról, meg azonos neműről, meg úgy nagyjából semmi konkrétról se, legfeljebb úgy általánosságban "a megcsalás"-ról - vélhetően most is ez van - akkor jön az álnaív visszakérdezés, hogy "de hát ez a NORMÁLIS, neeeeem?" - Ja, az illetőnek. A másiknak meg más, a harmadiknak meg egy harmadik, már vagy egy évszázada nem létezik semmiféle írott vagy közmegegyezett norma a "megcsalás" c. dologról - mindenki ért rajta, amit akar, amit gondol, ami neki "a normális"... meg a köznapi értelmezés, amit kb leírtam, hogy "harmadik féllel folytatott titkolt szexuális/érzelmi viszony" vagy valami ilyesmi.
Ha valaki ehhez képest mást gondol, annak előre kell kinyitni a száját, elmondani az elképzeléseit, azt gondolom.
Mindamellett nem agitálom a KÉrdezőt se a saját döntése ellen, mert ő tudja, hogy mit tud elfogadni, vagy mit nem... meg egyébként is azt gondolom, hogy akinek ennyit ér egy komoly kapcsolat vagy házasság, hogy ennyiért mérlegelés nélkül dobja, az jobb is, ha megy.
Ennyi.
Szerintem kár e miatt véget vetni egy házasságnak.
Egyébként egy csomóan csináltak már ilyet nem nagy szám.
Csak az abszolút prűdek túl reagálják.
Ha veszünk egy mai átlag fiatalt mire a 25-30-at eléri bizonyára volt része szexpartikban orgiákban, ahol össze vissza ...
Nincs ebben semmi új, a csók még a legkevesebb.
#77, "Mondtam neki, hogy az elején is megbeszéltük, hogy nekem nővel is megcsalás."
Megbeszélték. Érted? Megbeszélték!
Fogalma nem volt róla, hogy a nejének ez is belefér. Neki nem. A látványtól neki, Veletek ellentétben nem az izgalma nőtt, hanem az undora. Attól még, hogy Neked ez tetszene, a kérdezőnek nem kell, hogy kedvére legyen. Világossá tette, hogy ő a feleségét nem tudja és nem akarja mással testi kapcsolatban tudni. Semmilyen partnerrel és semmilyen szinten.
Választ pedig nem azért nem kaptál, mert nem volt mit kapni, hanem azért, mert nem értem rá.
Az AGYRÉMRŐL pedig ennyit:
Így legalább falhatod a zöldséget. :))))))))
#79, én meg linkeljem be a Btk-t???:))))
Értsd meg légyszi, hogy sok cselekménynek, mint a lopás, a csalás, stb létezik szabálysértési és bűncselekményi alakzata IS. A kettő közötti különbség meg általában az értékhatár, most - ha jól rémlik - 100 000 Ft-nál van a limit. Ennyi.
A definiciók viszont mindkét esetben azonosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!