Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a feleségem elvárja, hogy segítsek a házimunkában, akkor én is elvárhatom, hogy például cserélje le az olajat az autóban?
A párom segít mosogatni, rendet tenni. Általában én rakok be mosni és ha elalszom, vagy eppen fözök, akkor ő kitereget...
Olajat meg a szerelő cserél, és én vittem el a kocsit, ahogy a téli-nyári gumicserére is én vittem. Anyóska nem viszi el a kocsit gumicserére... Nekem nem nagy dolog, amikor egyedül laktam mindent magam csináltam, ha nem segítene, de pl. nem volna láb alatt (dolgozna a szüleinel volna, vagy valamelyik havernal) akkor nem zavarna, de hogy ő a TVt bámulja én meg nem tudom, h merre fussak hamarabb, mit csináljak az már idegesítene, de nagyon.
23/N
Elsőnél a pont. A mértéken van a hangsúly. Mibe telik lecserélni az olajat, és mennyi időt vesz igénybe? Évi két alkalom? Kicserélni egy villanykörtét...
Ok, csinálja ezt a feleséged, de akkor pont ennyi alkalommal fog vacsorát tenni eléd, kitakarítani...stb.
Én az egyenlő munkamegosztás híva vagyok, és a férjem is. Ha valamelyikünk sokáig dolgozik, akkor megcsinálja épp a másik, de egyébként meg közösen. Meg is főz, simán ellátja a 3 gyereket, ha nekem sok a munkám. Én meg tapétáztam, festettem, amikor lakásfelújítás volt, nem okoz gondot kicserélni a villanykörtét vagy megjavítani valamit.
Én nagyon hálás lennék, ha a férjem nem akarna szerelgetni, inkább nem is szólok neki, és sutyiban elintézem, különben tönkretesz mindent. Az autót is én intézem, viszem mesterhez, mert ő "mindenhez ért", és egy Dagobert bácsi veszett el benne, tehát semmiért nem akar fizetni.
A villanykörte kicserélése meg nem egy nagy munka, hol én cserélem, hol ő. Nincs ebben semmi.
Érdekes, hogy azt senki nem írta, hogy azért és úgy osztják meg a feladatokat, mert valamelyik feladatot jobban szeretik, netalántán jobban értenek hozzá.
Pedig ez is szempont.
Ha a férjem főzni akar, akkor hagyom, mert élvezi, kikapcsolja és ügyes benne. Én addig mást csinálok - ne adj isten, még hátradőlve olvasni is szoktam! Aztán a következő alkalomkor én viszem ágyba neki a vacsit.
Én kicserélem az olajat, elmegyek bevásárolni, gumit cseréltetek stb. A műszaki dolgokat is megcsinálnám, de szeret velük molyolni; kertünk nincs, de valószínűleg abban én lennék a király, mert én szeretem, ő meg nem.
Akkor írj egy konkrét példát.
De amúgy igen: ha te két olajcsere közben minden házimunkát elvégzel és pont olajcserére fáradsz el, azt csinálja a feleséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!