Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a feleségem elvárja, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a feleségem elvárja, hogy segítsek a házimunkában, akkor én is elvárhatom, hogy például cserélje le az olajat az autóban?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/136 anonim ***** válasza:
91%

A párom segít mosogatni, rendet tenni. Általában én rakok be mosni és ha elalszom, vagy eppen fözök, akkor ő kitereget...

Olajat meg a szerelő cserél, és én vittem el a kocsit, ahogy a téli-nyári gumicserére is én vittem. Anyóska nem viszi el a kocsit gumicserére... Nekem nem nagy dolog, amikor egyedül laktam mindent magam csináltam, ha nem segítene, de pl. nem volna láb alatt (dolgozna a szüleinel volna, vagy valamelyik havernal) akkor nem zavarna, de hogy ő a TVt bámulja én meg nem tudom, h merre fussak hamarabb, mit csináljak az már idegesítene, de nagyon.

23/N

2013. júl. 16. 12:19
 12/136 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mond el, de a legegyszerűbb, ha cserélsz vele egy napra és elvégzel helyette mindent és ő is helyetted, akkor majd értékelitek egymás munkáját!
2013. júl. 16. 12:20
 13/136 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnél a pont. A mértéken van a hangsúly. Mibe telik lecserélni az olajat, és mennyi időt vesz igénybe? Évi két alkalom? Kicserélni egy villanykörtét...

Ok, csinálja ezt a feleséged, de akkor pont ennyi alkalommal fog vacsorát tenni eléd, kitakarítani...stb.

Én az egyenlő munkamegosztás híva vagyok, és a férjem is. Ha valamelyikünk sokáig dolgozik, akkor megcsinálja épp a másik, de egyébként meg közösen. Meg is főz, simán ellátja a 3 gyereket, ha nekem sok a munkám. Én meg tapétáztam, festettem, amikor lakásfelújítás volt, nem okoz gondot kicserélni a villanykörtét vagy megjavítani valamit.

2013. júl. 16. 12:22
 14/136 anonim ***** válasza:
97%
Tényleg egy kapcsolatnak két ember között, akik állítólag szeretik egymást, arról kell szóljon, hogy kicsinyes módon azt számolgatom, a másik mibe mennyi energiát fektet, és vigyázni, hogy annál többet én sem tegyek? Érdekes alapokra helyeztétek a házasságotokat. Nekem a férjem szívesen segít a házimunkában, de nem azért, mert kiszámoltuk, hogy ez így igazságos, hanem azért, mert szeret. Eszünkbe sem jutna összemérni, hogy ki min mennyit dolgozik! Én becsülöm és elismerem az ő munkáját, ő meg az enyémet, és ha az időnk és energiánk engedi, akkor segítünk a másiknak.
2013. júl. 16. 12:27
 15/136 A kérdező kommentje:
Már legalább kétszer írtam, hogy az olajcsere csak egy példa volt, vannak más dolgok, amiket nem évente kétszer kell megcsinálni. Olajcserére meg gumicserére nem visszük szervizbe az autót, mert azt én is meg tudom csinálni, meg még sok más dolgot is. De ha én csinálom a házimunkát, akkor elvárhatom, hogy ő meg csinálja meg helyettem a nehezebb fizikai munkákat, mert én elfáradtam a mosogatásban?
2013. júl. 16. 12:30
 16/136 anonim ***** válasza:
100%
Felejtsétek el ezt, hogy BESEGÍT. A saját házában az ember nem besegít, hanem végzi a dolgát.
2013. júl. 16. 12:32
 17/136 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon hálás lennék, ha a férjem nem akarna szerelgetni, inkább nem is szólok neki, és sutyiban elintézem, különben tönkretesz mindent. Az autót is én intézem, viszem mesterhez, mert ő "mindenhez ért", és egy Dagobert bácsi veszett el benne, tehát semmiért nem akar fizetni.

A villanykörte kicserélése meg nem egy nagy munka, hol én cserélem, hol ő. Nincs ebben semmi.

2013. júl. 16. 12:34
 18/136 anonim ***** válasza:
100%
Persze, értem a hozzáállásodat, ha neki segítesz, akkor már nem lesz energiád a fizikai munkát igénylő dolgokra.. Milyen munkát végzel el ami ennyi fizikai munkát igényel nap mint nap egyébként?
2013. júl. 16. 12:34
 19/136 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy azt senki nem írta, hogy azért és úgy osztják meg a feladatokat, mert valamelyik feladatot jobban szeretik, netalántán jobban értenek hozzá.

Pedig ez is szempont.

Ha a férjem főzni akar, akkor hagyom, mert élvezi, kikapcsolja és ügyes benne. Én addig mást csinálok - ne adj isten, még hátradőlve olvasni is szoktam! Aztán a következő alkalomkor én viszem ágyba neki a vacsit.

Én kicserélem az olajat, elmegyek bevásárolni, gumit cseréltetek stb. A műszaki dolgokat is megcsinálnám, de szeret velük molyolni; kertünk nincs, de valószínűleg abban én lennék a király, mert én szeretem, ő meg nem.

2013. júl. 16. 12:35
 20/136 anonim ***** válasza:
100%

Akkor írj egy konkrét példát.

De amúgy igen: ha te két olajcsere közben minden házimunkát elvégzel és pont olajcserére fáradsz el, azt csinálja a feleséged.

2013. júl. 16. 12:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!