Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Családon belül mit diktál az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belül mit diktál az illem?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.

Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.

Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.

Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.

Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.

Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.

Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.

Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?

2023. ápr. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:
100%

#70 igy igaz!!!!

De erre mar a kerdezo nem fog valaszt adni mert igazat irtal! A kerdezo meg olyan huuuulye hogy csak a sajat nezopontjat kepes tolni, felfogni hogy van mas latoszog mar keptelen ..

2023. ápr. 18. 01:34
 72/74 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem a feleséged. Lehet, hogy volt a családjában rossz tapasztalat az alkohollal kapcsolatban. Nem lenne meglepő, mert Magyarországon gyakorlatilag minden családban van alkoholista.
2023. ápr. 18. 09:51
 73/74 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálom az alkoholt, én sose iszok, de a férjem se.

Hálistennek a férjem se iszik, a családja se iszik, bulikon se.

Az én tágabb családom iszik a bulikon, na oda nem is megyünk, mert mindig, minden körülmények között van egy barom aki agresszív lesz a piától.

Ezért, az ő családjához folyamatosan járunk. Az enyémhez is, a közeli családtagokhoz, akik nem isznak.

8-éve vagyunk házasok, és még soha, semmilyen buli alkalmával nem ittak a családtagjai, viszont rengetegszer buliznak. :)

Egy kis kerti party ha jó idő van, vagy ha rossz, mindenkit áthívnak társasjátékozni. Az én családom ugyanez. Vagyis, ez így mind közös család.

És mivel egyáltalán nem kerül elő alkohol, ha egyszer egyszer, néha előkerülne, én szívesen hazahoznám a férjem. Ha rendszeres lenne, akkor én se mennék.

Ott aludni sose alszunk, én utálok másnál aludni még akkor is, ha nagyon közel áll hozzám. A férjem ottaludhat ha akar, de én hazavezetek. :D

De, nem alszik ott. Nagyon későn eljövünk, kocsival vagyunk, éjjel is eljöhetünk.

Nem értem kérdező, mi olyan fontos a piában. Néha nem tudnal rá nemet mondani? Ez nem "papucsság", ez kompromisszum.

És, teljesen normális kompromusszim. Egész nap ott lenne veled a feleséged, este eljöttök, éjjel nem tudnál a családdal beszélgetni, nem értem minek kell ott aludni.

A piára meg eléggé könnyen nemet lehet mondani, próbáld anélkül jól érezni magad. Ha annyira szeretnéd, hogy a feleséged ott legyen, alkalmazkodnod kell.

2023. ápr. 18. 10:47
 74/74 anonim ***** válasza:
87%
Feleségnek a férje mellett a helye a családi eseményeken - nagyon el vagy tévedve, de nem magyarázom, miért, úgysem értenéd meg.
2023. ápr. 25. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!