Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Családon belül mit diktál az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belül mit diktál az illem?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.

Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.

Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.

Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.

Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.

Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.

Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.

Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?

2023. ápr. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy: "nem szabadna így makacskodnia."

NEKED SEM!!!

Hagyd már ezt kicsinyes család előtt szégyen szlogened. Nem vagytok összenőve, 2 felnőtt független személyről kéne beszélnünk.

Jobb neked is, hogy míg "mulattok", nem néz rád pillanatonként rosszallóan, s hazamész újra örültök egymásnak.

A férjemmel sosem erőltettük rá egymásra a másik a családját a szokás miatt, akkor mentünk ha kedvünk volt. Nem volt sértődés, senki nem kifogásolta, nem problémázott rajta, ha éppen nem.

2023. ápr. 17. 05:27
 52/74 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem hagyd, nem kellene erőltetned, hogy veled menjen. Mi egy városban lakunk a férjem felnőtt gyerekével, és nem szoktam a férjemmel hozzájuk menni (karácsony, unokák születésnapja). A gyerekével egyszerűen nem szimpatizálunk különösebben, az unokák sem érik el az ingerküszöbömet, így itthon maradok. A férjem SOHA nem cseszeget emiatt. (Nálunk pia nem játszik, teljesen absztinens, kocsival megy és kocsival jön.)

Ne legyél már ilyen szekánt.

2023. ápr. 17. 12:19
 53/74 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk férj nem ivott, mindenki más igen, amíg nem vezettem. Most ő iszik, én vezetek. Miért baj, ha nem iszik vki? Én sem akarnék ottaludni amiatt, mert ő inni akar. Feleséged miért nem vezet? Félted tőle az autót?
2023. ápr. 17. 15:49
 54/74 anonim ***** válasza:
87%
Vèn marha.
2023. ápr. 17. 15:59
 55/74 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom feleségnek nincs jogsija.
2023. ápr. 17. 16:56
 56/74 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, a saját családod cseszeget, hogy miért nincs ott a feleséged?
2023. ápr. 17. 17:38
 57/74 anonim ***** válasza:
96%

Tudom, hogy ez most ilyen "eső után köpönyeg" dolog lesz, de ilyenkor ezért KELL nagyon pontosan végigbeszélni komoly kapcsolat elején, főleg házasság előtt azt, hogy ilyen esetben hogy oldjátok meg a dolgokat. Azért elég szomorú meg ijesztő is, hogy akkor döbben rá az illető arra, hogy a másiknak mi az elképzelése az együtt töltött időről, családlátogatáskor, amikor ráesik a sor, csak mert "há' én azt hittem vóna...".

Mert látszik, hogy itt a feleségednek ez minimum vízválasztó, mert annyira harcos antialkoholista. Neked meg, úgy látom, fontos a családodnak való megfelelés, és tényleg úgy érzed, az szégyen, ha nem iszol meg nem alszotok ott (amit spec. én nem látok annak)... mondjuk szerintem az egy kicsit korlátozó a feleséged részéről, ha tiltani akarja, hogy igyál, amikor ezt nem te akarod, nem belőled jön, és nem egy gyámság alatt álló ember vagy, aki nem tud saját döntést hozni.

Azon nincs mit szégyenkezni, hogy a feleséged nem akar ott aludni meg inni - teljesen jogos döntése, attól nem rossz ember. Ha a családod emiatt kinézio, hát elég korlátoltak ők is. Kellene egy olyan kompromisszumot kötni, amiben mindkettőtöknek marad valami kis saját igazsága. Ilyen lehet az mondjuk, hogy (nyilván megbeszélés kérdése):

- évi x alkalom ottalvás, de az összes családi eseményen nincs (nyilván a szám attól függ, hány ilyen alkalom van... ha csak 2, akkor abból nem mind2 olyan, ha kompromisszumról beszélünk)

- te mész, ő meg nem... ha rákezdenek, hogy "jaj, a Kati milyen bunkó, hogy nem jön, miért nem akar velünk lenni", akkor szépen elmagyarázod, hogy "Kati nem akar beivott emberek környezetében lenni és nem akar itt aludni, és én tiszteletben tartom a döntését, remélem, ti is"

amúgy meg az ismeretségi körömben egy csomó ember nem iszik, mert vezet... normáliséknál megértik, hogy Józsi nem alkoholizál aznap.

2023. ápr. 17. 17:43
 58/74 anonim ***** válasza:
100%
A pasi megjátszottam magát másnak az elején, ezt bevallotta valamelyik kommentben. Aztán 1 év járás után elvette a nőt, majd borította az igényeit. :(
2023. ápr. 17. 17:48
 59/74 anonim ***** válasza:
100%
Én sem megyek el a férjem xyz családi összejövetelére, ugyanis van jobb dolgom is, és akinek nem tetszik, így járt.
2023. ápr. 17. 18:40
 60/74 anonim ***** válasza:
100%
De ha nekem azt mondanád, ne makacskodjak, másnap beadnám a válást.
2023. ápr. 17. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!