Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belül mit diktál az illem?
Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.
Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.
Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.
Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.
Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.
Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.
Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.
Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?
Szerintem felejtsük el a mi illik és mi nem. Az élet rövid ahhoz, hogy másoknak akarjuk megfelelni állandóan.
Az “elsőszámú családod” most már a feleséged és a gyerekeid. Együtt találjátok ki hagyományokat, szokásokat, ne rá akard erőszakolni a TE eddigi szokásaidat. Engedjen ő is, de te is.
Mi az, hogy kötelezettségek?
Én sem szívesen tölteném az időmet olyan emberek között, akik alkohol nélkül nem tudnak ünnepelni, tök gáz.
A stílusod minimum bicskanyitogató. Amúgy te erre, ő arra, ez lesz a vége.
Milyen idősek a lányaid? mert van egy spurim, hogy történtek dolgok mögötted. Amiről az irántad lévő szeretetük miatt hallgatnak. Ez az egyik.
A másik, mi az, hogy ha iszol nem tudsz egy taxit hívni, vagy egy taxihoz hasonló sofőrszolgáltatást? és mindenképpen ott akarsz aludni náluk?
Harmadik: mit művelsz alkoholbefolyáltság alatt? mert hogy vannak csendes részegek, vannak a kötözködők, meg azok akik törnek zúznak. A kettő között meg vannak a hangadók. Te melyik vagy?
4+ A nejed is megér egy misét, ezt is hozzá kell tenni.
Mert egy excsaládos ember sosem lesz olyan mint egy szingli, akkor sem ha felnőttek a gyerekei és aki ilyen kapcsolatba kezd, az sosem lesz az első. De az ostobák kb. a 90% uk azért csak bepróbálkozik a fazonnál, és elkezd trükközni. A gyerekek meg ha kamaszok vagy attól feljebb vannak, inkább hallgatnak a béke kedvéért, miközben pitiáner játékok özöne van velük lejátszva a mostoha által.
Neked màr ha felnött gyerekeid vannak akkor a csalàdod a feleségedet jelenti.
Te meg pont öt teszed a hàttérbe ezzel.
Akár hogy olvasgatom a kérdést-a feleséged szingliként kezel téged, hogy milyen érdek áll mögötte, anyagi és más-ez lényegtelen. De a látszattal ellengtétben a régi családod számára nem szívesen látott emberek..
Több eszednek kellett volna lenned, mielőtt elvetted hogy átláss az ilyen előadáson. Idő kérdése és válaszút elé fog állítani: Ő vagy a gyerekeid. Még tart a szinielőadás, de már nem sokáig..
A te esetedre szokták azt mondani a bölcsebb öregek:
Ki milyen virágot szakított azt szagolja. Egy tuti, hogy nem szép idős kor vár rád, nem az a békés, szeressük egymást gyerekek előadás. Azt mondjuk a helyedben kőkeményen torolnám, ha a gyerekeiddel trükközne, kikérdezném a gyerekeket négyszemközt, ügyesen és olyat vágnék vissza az illetőnek, hogy egy életre megtanulja, hogy tisztelje a másik ember gyermekét, ha már gyerekes emberrel kezdett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!