Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék még?
Férjemnek nem nagyon megy a gyereknevelés, inkább csak idegesítik őt.
Próbálkozik, de hiába, még egyszer kétszer megy neki a türelem, de aztán pár hét alatt elfelejti amiket mondok tanácsnak, és ugyanúgy ordibál velük.
Sajnos az én türelmem is elfogyott az irányában, és amikor így viselkedik, én kivonulok a helyzetből, aztán másnap meg engem kérdezget, hogy mit kéne másképp csinálni, meg stb. Mikor ezerszer elmondtam neki, próbáltam ilyenkor már nem reagálni a kérdésére, mert tököm kivan azzal hogy mindig el kell mondani neki mit kell csinálni, de az sem jó, ha meg elmondom neki 1001-edszerre akkor meg már ingerült vagyok, hogy basszus, 1000szer elmondtam, nem igaz hogy nem tudod megjegyezni??
És akkor fel van háborodva, hogy én miért vagyok ideges?
Elmondom neki, a gyerek azért idegesít direkt téged, mert figyelemre vágyik tőled (velem nem csinálja ezt). Foglalkozz érdemben a gyerekkel minden nap! Egyszer kétszer megy neki aztán leszarja, nemtudom, inkább telefonozik. A gyerek már panaszkodott erre, apa mindig telefonozik, a wcre is magával viszi... Erre mondom neki hogy ezt mondta a gyerek, hát ez nem igaz meg stb. Fenéket nem.... Még hazudik is. Nagyobbik lányunk kicsit nehezebb természetű. De egyszerűen a férjem olyan mint egy tuskó, érzelmeit kifejezni nem tudja, kedveskedni nem tud (velem se). És még szerintem az esze is kevés ahhoz hogy felfogja ezeket a dolgokat.
Mégis mindig nekem van bűntudatom miatta, hogy én már nem bírom elviselni a töketlenségét. :(
Szerintem hagyd érvényesülni a férjedet. Lehet, hogy nem a te elképzeléseid szerint oldja meg a helyzeteket, de megoldja. Az meg hogy elméletben tudod hogyan kéne csinálni valamit, nem azt jelenti hogy át tudod ültetni a gyakorlatba. Vagy csak nehezen.
Jó lenne, ha akkor sem oktatnád ki, ha elront valamit a férjed. Hidd el, hogy a legjobb tudása szerint csinálja. A gyerekeid meg nem cukorból vannak, ki fogják bírni, ha épp bénázik az apjuk.
"Jó lenne, ha akkor sem oktatnád ki, ha elront valamit a férjed. Hidd el, hogy a legjobb tudása szerint csinálja."
Az a legjobb tudása, hogy egy-két halvány próbálkozás után belemenekül az örökös telefonnyomkodásba? Na ne vicceljünk.
Szerintem hagyd.
Két okból.
1. A gyerekek lássanak olyat is, amilyen az apjuk. Ha telefonozik, akkor azt csinál.
Majd nagyobb korukban el tudják dönteni hogy kell ez nekik vagy sem.
Ha a gyerekekben az marad meg hogy az apjuk szart rájuk mert telefonozott meg csak kiabált velük, majd eljön az idő amikor ugyanezt fogja visszakapni a gyerekeitől.
2. Magad miatt, hogy ne vedd a férjedet óriáscsecsemő számba mint aki döntésképtelen. Ez nagyon leterhelő lehet hogy őt is nevelned kell mint valami kisgyereket.
Nem látok bele, minden család más. Miben merül ki, hogy a gyerekek idegesítik? Lehet, hogy a tietek nem ilyen, de én láttam olyan családot, ahol a gyerekek minősíthetetlen módon viselkedtek és beszéltek a szüleikkel. Az anyjuk persze ugyanúgy tutujgatta őket, mert hogy "csak figyelemre vágynak", az apjuknál azonban - teljesen jogosan - betelt a pohár. És nem azért, mert rossz és türelmetlen apa volt.
Következetesen kéne nevelnetek őket, mert ez csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!