Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tehetnék még?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

Férjemnek nem nagyon megy a gyereknevelés, inkább csak idegesítik őt.

Próbálkozik, de hiába, még egyszer kétszer megy neki a türelem, de aztán pár hét alatt elfelejti amiket mondok tanácsnak, és ugyanúgy ordibál velük.

Sajnos az én türelmem is elfogyott az irányában, és amikor így viselkedik, én kivonulok a helyzetből, aztán másnap meg engem kérdezget, hogy mit kéne másképp csinálni, meg stb. Mikor ezerszer elmondtam neki, próbáltam ilyenkor már nem reagálni a kérdésére, mert tököm kivan azzal hogy mindig el kell mondani neki mit kell csinálni, de az sem jó, ha meg elmondom neki 1001-edszerre akkor meg már ingerült vagyok, hogy basszus, 1000szer elmondtam, nem igaz hogy nem tudod megjegyezni??

És akkor fel van háborodva, hogy én miért vagyok ideges?

Elmondom neki, a gyerek azért idegesít direkt téged, mert figyelemre vágyik tőled (velem nem csinálja ezt). Foglalkozz érdemben a gyerekkel minden nap! Egyszer kétszer megy neki aztán leszarja, nemtudom, inkább telefonozik. A gyerek már panaszkodott erre, apa mindig telefonozik, a wcre is magával viszi... Erre mondom neki hogy ezt mondta a gyerek, hát ez nem igaz meg stb. Fenéket nem.... Még hazudik is. Nagyobbik lányunk kicsit nehezebb természetű. De egyszerűen a férjem olyan mint egy tuskó, érzelmeit kifejezni nem tudja, kedveskedni nem tud (velem se). És még szerintem az esze is kevés ahhoz hogy felfogja ezeket a dolgokat.

Mégis mindig nekem van bűntudatom miatta, hogy én már nem bírom elviselni a töketlenségét. :(

nov. 27. 12:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Akart ő egyáltalán gyereket? És te miért pont vele vállaltál gyerekeket?
nov. 27. 13:00
 2/17 A kérdező kommentje:
Nemtudom...lehet hogy nem akart igazán...csak miattam
nov. 27. 13:02
 3/17 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem hagyd érvényesülni a férjedet. Lehet, hogy nem a te elképzeléseid szerint oldja meg a helyzeteket, de megoldja. Az meg hogy elméletben tudod hogyan kéne csinálni valamit, nem azt jelenti hogy át tudod ültetni a gyakorlatba. Vagy csak nehezen.

Jó lenne, ha akkor sem oktatnád ki, ha elront valamit a férjed. Hidd el, hogy a legjobb tudása szerint csinálja. A gyerekeid meg nem cukorból vannak, ki fogják bírni, ha épp bénázik az apjuk.

nov. 27. 13:13
 4/17 A kérdező kommentje:
Már nem javítom ki, írtam. Nem szólok semmit, intézze el ő. Aztán másnap meg kérdezi mit kéne csinálnia mikor elmondtam sokszor, sőt voltunk nevelési tanácsadónál ahol ő is elmondta neki mit kell csinálni.
nov. 27. 13:19
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
Írd le. Komolyan, egyszer szánj rá egy órát és írj listát azokból a dolgokból, amikre tudod, hogy újra meg újra rákérdez. Csináld gépen és akkor nyomtathatsz belőle több példányt is, amit taktikai pontokon elhelyezel a lakásban.
nov. 27. 13:29
 6/17 anonim ***** válasza:
73%

"Jó lenne, ha akkor sem oktatnád ki, ha elront valamit a férjed. Hidd el, hogy a legjobb tudása szerint csinálja."

Az a legjobb tudása, hogy egy-két halvány próbálkozás után belemenekül az örökös telefonnyomkodásba? Na ne vicceljünk.

nov. 27. 13:56
 7/17 anonim ***** válasza:
Mindenki a saját szintjén képes téged megérteni...
nov. 27. 14:03
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyd.

Két okból.

1. A gyerekek lássanak olyat is, amilyen az apjuk. Ha telefonozik, akkor azt csinál.

Majd nagyobb korukban el tudják dönteni hogy kell ez nekik vagy sem.

Ha a gyerekekben az marad meg hogy az apjuk szart rájuk mert telefonozott meg csak kiabált velük, majd eljön az idő amikor ugyanezt fogja visszakapni a gyerekeitől.

2. Magad miatt, hogy ne vedd a férjedet óriáscsecsemő számba mint aki döntésképtelen. Ez nagyon leterhelő lehet hogy őt is nevelned kell mint valami kisgyereket.

nov. 27. 14:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem látok bele, minden család más. Miben merül ki, hogy a gyerekek idegesítik? Lehet, hogy a tietek nem ilyen, de én láttam olyan családot, ahol a gyerekek minősíthetetlen módon viselkedtek és beszéltek a szüleikkel. Az anyjuk persze ugyanúgy tutujgatta őket, mert hogy "csak figyelemre vágynak", az apjuknál azonban - teljesen jogosan - betelt a pohár. És nem azért, mert rossz és türelmetlen apa volt.

Következetesen kéne nevelnetek őket, mert ez csak rosszabb lesz.

nov. 27. 14:20
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A férjed nem igazán tud mit kezdeni a gyerekeivel, és a jelek szerint nem is érdekli az egész.Ezt azért amikor annyira gyerekre vágytál, csak kellett volna látni.De legalább az első gyereknél illett volna látnod, hogy nem megy neki, mert egyáltalán nem érdekli.Te ehelyett szültél még egyet erre a helyzetre.Tessék, most eszed amit főztél.Nem vagytok valami észlények, sem te, sem a férjed.Egyikőtök sem képes felmérni normálisan a képességeit.Most meg nyávogtok mind a ketten.Egyedül a gyerekeket sajnálom, mert ők isszák meg a levét az ostoba szüleiknek hàla.
nov. 27. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!