Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családon belül mit diktál az illem?
Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.
Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.
Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.
Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.
Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.
Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.
Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.
Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?
“ feleség követi a férjét mindenben, legalábbis alkalmazkodik hozzá. Feleségem valami városi felfogás miatt nem érti ezt meg, nem érti hogy mi az illendőség, igazából megszégyenít a saját rokonaim előtt a távolmaradásával.”
Krva gaz ez a maradi, avitt, begyepesedett gondolkodas. Ha szerinted leeget a feleseged, akkor el is lehet valni tole. Biztosan talalna ertelmesebbet nalad, olyat aki szerint egyenrangu, es nem ala-folerendeltsegi viszonyban lennenek.
"Mondta ő megismerkedésünkkor, azt hittem túloz."
Gondolom, a paraszt agyad legyintett arra, amit a nő mond, mert hát az nem fontos.
Hogy lenne kamu a kérdés. Ez házasságom egyik legnagyobb problémája. Emiatt érdeklődtem hogy mennyire szokványos feleségem hozzáállása a családhoz. Se barom, se marha nem vagyok, nem kellene sértegetni.
A családom szeret, szüleimnek sokat segítek, lányaim felelősségteljes apának tartanak. Csak a feleségem lóg ki a képből. Jó lehet én is hibás vagyok mert szerelmes voltam, nem vettem komolyan ezt az ital dolgot. De úgy voltam vele ha szeretem őt és biztosítok az életünkhöz mindent, akkor nem lesz neki probléma igazodni hozzám. Bizonyos dolgokban, nem mondom hogy mindenben.
Számomra egészen megdöbbentő, hogy egyesek annyira képesek ragaszkodni ahhoz a tetves piához, hogy inkább összevesznek a párjukkal, meg válást kiáltanak, minthogy azt mondják, hogy jól van, szívem, nem iszom, csak gyere velem.
Mert tudod, egy olyan embernek, aki annyira ellene van az alkoholnak, mint a feleséged, már az nagy kompromisszum, hogy elmegy a családodhoz, és elviseli, hogy ők isznak. Szóval három út van: vagy megembereled magad olykor-olykor, nem iszol, és nem alszol ott, cserébe a feleséged is elmegy, vagy ragaszkodsz a piához és ott alváshoz, mellé elfogadod, hogy a feleséged nem megy veled, vagy ha ezekből egyiket sem viseli el az egekben cirkuláló egód, akkor válj el, és keress egy hozzád való lábtörlőtípusú nőt, aki kocsányon lógó szemekkel várja urának parancsait.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!