Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Családon belül mit diktál az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belül mit diktál az illem?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.

Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.

Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.

Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.

Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.

Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.

Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.

Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?

2023. ápr. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
85%
Tehat a vedeleshez vagy szokva..
2023. ápr. 16. 18:33
 22/74 A kérdező kommentje:
Először is, nem vagyok alkoholista. Megiszom ami jólesik, ahogy a férfiak általában. Ilyenkor durva semmiképp nem vagyok, jól érzem magam, ennyi. A feleségem kényszeresen utálja az alkoholt. Hogy nem derült ki? Mondta ő megismerkedésünkkor, azt hittem túloz. Tetszett mint nő már akkoriban is, nem gondoltam hogy ekkora probléma lesz ebből. Ott aludni a lányaimnál ettől függetlenül sem akar, állítja az ő családjában nem is volt ilyen szokás. Mi nem egy városban lakunk, meg ugye ha megiszom valamit nem vezethetek. Jól is érzem magam amikor összejön a család, nekem és a gyerekeimnek is jó ha nem kínlódom a hazajövetellel. Igen én falusi környezetben nőttem fel, az volt a szokás hogy a feleség követi a férjét mindenben, legalábbis alkalmazkodik hozzá. Feleségem valami városi felfogás miatt nem érti ezt meg, nem érti hogy mi az illendőség, igazából megszégyenít a saját rokonaim előtt a távolmaradásával.
2023. ápr. 16. 18:33
 23/74 anonim ***** válasza:
97%
Egy hu**ye b@rom vagy ennyi.
2023. ápr. 16. 18:35
 24/74 anonim ***** válasza:
96%
Engem az alkohol nem zavar, èn is szeretek inni. De hogy minden ünnepet a fèrjem csaladjával töltsem, az kizárt.
2023. ápr. 16. 18:36
 25/74 anonim ***** válasza:
98%

Koveti XD O NEM egy kutya. Fogd mar fel.. nem egy kutya.

Nem a taskad amit viszel magaddal.

Ha nem akar. Nem megy. Nem a tulajdonod... Jezusom...

Hol elsz ember.

2023. ápr. 16. 18:36
 26/74 anonim ***** válasza:
97%
Mostmár értem, egy falusi tróger vagy, aki szerint az asszony neve kuss. Ez a fajta mentalitás borzasztó káros és toxikus. Nagyon sajnálom a feleségedet, csodálom, hogy még veled van. Remélem hamar kidob, mert az nem élet, amit te számára nyújtani tudsz.
2023. ápr. 16. 18:39
 27/74 A kérdező kommentje:
Tróger sem vagyok, jól fizető állásom van, megvan mindenem. Haladtam az életben szépen. Lányaimat is támogattam mindig. Nem gondolom hogy a feleség tulajdon, de illik összetartani. Ha már egy család lettünk, neki illene elkísérnie a családi találkozókra.
2023. ápr. 16. 18:44
 28/74 anonim ***** válasza:
97%
Nem, nincs olyan, hogy kötelező, vagy hogy illik. Én pont szarok bele abba, hogy kinek feleljek meg, egyedül saját magamnak szeretnék! Sokkal-sokkal jobban érzem magam így szabadon, csakis én döntök a sorsom felett. Akitől ezt a jogot elveszik, vagy korlátozni akarják, az menekülni fog. Szóval készülj fel, ha nem kötsz kompromisszumot, nem adsz lejjebb az arcodból, el fog hagyni a feleséged.
2023. ápr. 16. 18:48
 29/74 anonim ***** válasza:
100%
Illik illik. Miért jobb ha ott van de nem akar, mintha otthon marad és 2 napot külön vagytok? Gondolom nem minden héten mész
2023. ápr. 16. 18:58
 30/74 anonim ***** válasza:
100%
Szegeny feleseged. Remelem kirak minel hamarabb.
2023. ápr. 16. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!