Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Családon belül mit diktál az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belül mit diktál az illem?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.

Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.

Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.

Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.

Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.

Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.

Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.

Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?

2023. ápr. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 A kérdező kommentje:

Igazodok amikor kér valamit. Én szívesen mennék az ő családjához is, bármikor kapható lennék ugyanilyen összejövetelekre. Feleségem ezt így nem igényli. Ha családjával találkozik nem tölti ott a napot csupán 1-2 órát. Alkohol sincs. Persze ettől még mennék, mentem már vele.

Fordítva nincs így, mostanra rendszeressé vált hogy nem jön velem.

2023. ápr. 16. 20:13
 42/74 anonim ***** válasza:
100%
De ebben mi az igazodás? Az nem az, hogy valamit nem KELL csinálni.
2023. ápr. 16. 20:16
 43/74 A kérdező kommentje:

Pont ez a lényeg. Nem tehetek arról hogy feleségem ne igényli kötelezően a családi találkozón való részvételt. Mert én mennék.

Ettől még a mi családunkban ez a normális, és szégyen rám nézve hogy nem tart velem az asszony. Úgy gondolom a családom már az ő családja is, nem szabadna így makacskodnia.

2023. ápr. 16. 20:25
 44/74 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor nem igazodsz hozzá, mert nincs miben.

A családocskádra nézve rohadt nagy gáz, hogy nem tudnak külön kezelni két külön embert. A családod soha nem lesz a családja.

Nem buli idegeneknél aludni egy részeg taplóval.

2023. ápr. 16. 20:29
 45/74 anonim ***** válasza:
100%
De mitől lett a feleséged ha még az életedbe se passzol? A lyukától? A te választásod.
2023. ápr. 16. 20:43
 46/74 A kérdező kommentje:
Egy év ismeretség után vettem el. Azalatt volt pár ilyen találkozó, akkor még jött velem. Igaz csupán 2-3 órát töltöttünk a családommal és nem volt alkohol. Akkoriban figyeltem arra hogy neki hogy jó. De az nem lehet örökké hogy egy férfi ne legyen önmaga. Ne vihesse tovább a szokásait.
2023. ápr. 16. 21:04
 47/74 anonim ***** válasza:
100%

"Akkoriban figyeltem arra hogy neki hogy jó. De az nem lehet örökké hogy egy férfi ne legyen önmaga."

Aha, tehát alakoskodtál, mivel te is tudtad, hogy egyáltalán nem passzoltok össze, és csodálkozol azon, hogy amikor abbahagyod, akkor a másik - teljes joggal - beint neked.

2023. ápr. 16. 21:18
 48/74 anonim ***** válasza:
100%

Nincs illik, nem illik, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan pofavizitekre járjon az ember amit a háta közepére se kíván.

A feleségednek van igaza.

Én se szeretem az alkoholt, bevallom félek is az ittas emberektől egy règebbi kisebb trauma miatt. Ottaludni is utálok máshol, és a legtöbb családi összeröffenésre én sem szoktam menni a férjemmel.

Én nem érzem jól magam sok ember között, így igyekszem kerülni az ilyeneket. Egész életemben ilyen voltam, gyerekként is zavart a nagy társaság. A saját családommal sem sűrűn találkozom, de szerencsére ilyen " tipikus összejöveteleket nem is tartanak. Szülinapokat se ünnepeltük soha.

Húsvétkor sem mentem soha vele, se szülinapokra. A férjem unokaöccsének ballagásán se voltam tavaly, és a sógorom esküvőjére sem valószínű hogy megyek, még próbálom emészteni és győzködni magam, hogy bírjam ki mert abból a családjában valószínű sértődés lesz, de nem egyszerű...még reménykedem hogy esetleg beteg leszek vagy valami. Most húsvétkor is volt egy erősebb megfázásom 1,5 hétig.

Az egyetlen amit bevállalok és családi ünnep az a szentestés vacsi, de csak mert nem szoktunk sokan lenni, és hogy valamire mégis menjek, + szeretek fát díszíteni. Bár ha csak rajtam múlna oda sem mennék. De a férjem miatt megteszem. Ő tudja mennyire nem vagyok szociálisan aktív, mennyire nem jó érzés az ilyesmi mert nem bírom, és megérti, nem hisztizik úgy mint te.

Egyáltalán nincs igazad.

Az azon meg el kéne gondolkodnod, hogy mennyire egészséges rendszeresen piálni ahhoz hogy egy család jól érezze magát. (Semennyire)

2023. ápr. 16. 22:18
 49/74 anonim ***** válasza:
100%

Az ő családjában meg más a normális, most akkor kinek van igaza?

Úgy érzem a családod véleménye fontosabb, mint az hogy a feleséged mit szeretne. Értem, hogy neked ez fontos de ha sose volt ilyen, nem zsákbamacskát árult.

Nálunk sem volt szokás alkoholizálni és én is kényelmetlenül érzem magam olyan helyen, ahol pálinka folyik a csapból is. Azt akarod , hogy kényelmetlenül érezze magát? Hozzád ment hozzá, nem a családodhoz.

2023. ápr. 16. 22:30
 50/74 anonim ***** válasza:
100%
Ha igaz, én csak a feleséget sajnlom.
2023. ápr. 17. 00:59
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!