Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Családon belül mit diktál az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családon belül mit diktál az illem?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok ki tartja normálisnak az alábbi szituációt. Évek óta házasok vagyunk, nincs közös gyerekünk. Én vagyok a férfi. Nekem felnőtt lányaim vannak, számomra természetes hogy ha kérésük van felém teljesítem, ami általában meg is oldható. Ezen felül az ünnepeket hozzájuk igazítom, örülök ha velük tölthetem.

Mielőtt összeházasodtunk úgy gondoltam feleségem autómatikusan családunk része lesz, jön velem ahova megyek, ahova hívnak.

Miután így illik. Kapcsolatunk elején ez nagyjából így volt, bár ritkák voltak ezek az alkalmak, nem hosszú látogatások voltak.

Később már szerettem volna egész napokat lányaimmal és a többi családtaggal tölteni vele együtt, ekkor kezdődtek a problémák.

Azt tudni kell feleségem utálja az alkoholt. Nálunk pedig a családban az a szokás, hogy minimum a férfiak azért koccintanak, ki többet, ki kevesebbet iszik. Nem részegségig, ámde ez néha azzal jár hogy szeretném ott tölteni az éjszakát hiszen nem vezethetek pár pohár után.

Feleségem teljesen bemakacsolta magát, ő nem jön sehova, csak abban az esetben ha nem iszom, plusz nem alszunk ott.

Nagyon elmérgesedtek a vitáink, lassan az ünnepek el vannak rontva, mivel ő itthon marad. Szégyenkezek miatta a lányaim és a rokonaim előtt. Állítja hogy nincs igazam, szerinte kompromisszum kellene hogy ő is jól érezze magát ilyenkor, de úgy ital kizárva. Én pedig nem ehhez vagyok szokva, és nem is hagyom hogy korlátozzon. Szeretjük egymást, de hogy mi lesz ennek a vége, az irány cseppet sem jó.

Mi a véleményetek, mit tudnék tenni hogy megértse feleségem vannak családi kötelezettségeink?

2023. ápr. 16. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
96%

Nézd. Attól még, hogy a feleséged a család tagod lett, a feleségednek nem lett családja a te családod. (És neked se az ő családja.) A felnőtt gyerekek sem. Szerethetik egymást, de családi kötelék nem fog közöttük kialakulni. Ez sajnos így természetes. Olyan emberekhez, akiket ritkán lát és más jelent nekik a szórakozás, mint neki, nem fog vágyni, kötődni.

A "jelentéktelenebb" ünnepekre, mint pld húsvét, unokatesó szülinapja menjetek a lányokkal. A karácsonyt beszéljétek meg.

A párodnak vannak szülei, tesói?

2023. ápr. 16. 17:41
 12/74 anonim ***** válasza:
10%

* a feleségednek nem lett családja a te családod.

Akkor az ilyen ember ne kezdjen excsaládossal kapcsolatba.

Hanem jó szerep neki a macskás néni szerep. De nem egy hús vér excsaládos ember gyerekekkel, fiatal felnőttekkel. vagy írja ki ha társkeresőzik, hogy kizárólag singli és excsaládos kicsukva. És akkor senkit nem tesz tönkre. De így, hogy egyrészt ágvágja a afzont, szétdúlja a szülő/gyerek kapcsolatot, és beülni a készbe- hányinger.

2023. ápr. 16. 17:46
 13/74 anonim ***** válasza:
94%
Azért, mert utálja az alkoholt, akkor senki se igyon? Én is szoktam inni, vezetni meg utálok. Mindenhová a férjem vezet. De ha elmegyünk családi összejövetelre, ihat nyugodtan, mert hazavezetek, nem kell ottaludni. De ha nem vezetnék, akkor szólna egy haverjának, hogy vigye haza. Sztem feleséged az ottalvást utálja, na azt én sem csinálnám. Azért nem megy.
2023. ápr. 16. 17:52
 14/74 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó, nem ez a lényeg. Lehet, hogy a kérdező ittasan ordenáré módon viselkedik..
2023. ápr. 16. 17:54
 15/74 anonim ***** válasza:
96%

Nem illetek össze. Hozzád egy szintén olyan illene aki hasonlo veled neha becsiccsent és jól érzi magát a sogor koma jóbaratok közt.

Ez olyan így mintha vmi falusi összeállt volna vmi városival. 2 külön világ. Ne kényszerítsd rá. Elvenni se kellett volna már eleve.

2023. ápr. 16. 17:54
 16/74 anonim ***** válasza:
77%
Ha iszol, akkor az alkoholt választod a feleséged helyett, ennyire egyszerű.
2023. ápr. 16. 17:55
 17/74 anonim ***** válasza:
91%

A feleséged egy önálló akarattal rendelkező emberi lény. Ő téged semmiben nem korlátoz, mert úgy tűnik, hogy elmész ezekre az összejövetelekre, iszol és ott alszol. Akkor korlátozna, ha ezt nem engedné. Viszont ő nem akar menni, mert nem akar ott aludni és nem akarja, hogy igyál. Szíve joga nem elmenni oda, ahol nem érzi jól magát.

Ha egy cseppet is valóban fontos neked az, hogy a feleséged veled menjen, akkor igenis embereld meg magad, mondd azt, hogy nem iszol és nem alszol ott. Nyilván nem kell ennek minden alkalommal így lennie. Menjetek együtt a nagy ünnepekre, akkor ne igyál, a kicsikre pedig menj egyedül és tégy úgy, ahogy a legjobban érzed magad. Ha viszont képtelen vagy akár évi 1-2 alkalommal is ilyen kompromisszumot kötni, akkor fogadd el, hogy a feleséged így nem érzi jól magát, és otthon marad.

2023. ápr. 16. 17:57
 18/74 anonim ***** válasza:
93%
De hogy derülnek ki ilyen összeférhetetlenségek csak házasság után és nem előtte? Előtte vmi szeretőd volt csak 4 fal közt?
2023. ápr. 16. 17:59
 19/74 anonim ***** válasza:
57%

10 eve elunk egyutt es en se megyen a baratom anyjahoz sose unnepekkor.

A feleseg /bno nem kiegeszito,h rendelkezel vele es viszed,mint egy Chanel taskat…..

Az alkoholizmusod gaz,en se egetnem magam veled. Inkabb elvonora kene menned.

Felnottkorban nem alszanak masnal az emberek…

Na ezert kezdenek egy 20-25 eve gyerektelen fiuval akar egyuttelos komoly parkapcsolatot,mintsem egy gyerekkel rendelkezo ferfivel…. 😂

2023. ápr. 16. 18:20
 20/74 anonim ***** válasza:
97%
Tul rovid az elet ahhoz,h olyan programokra menjek ,amit en nem elvezek. Igaza van a felesegednek.
2023. ápr. 16. 18:21
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!