Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható ez karácsonykor tőlem mint feleségtől?
Röviden felvázolnám problémámat.44 éves óvodapedagógus vagyok,sajnos nem született gyermekem.Ennek ellenére értek hozzájuk.Négy és fél éve volt az esküvőnk férjemmel,akinek három gyermeke van.25,28,30 évesek így hárman.Mindegyik a saját életét éli.Én egy percig sem éltem velük,így nem alakult ki kötődésem feléjük.Szerintem nekik sem.
Sajnos egyre jobban zavar hogy minden egyes ünnep,ahogy a karácsony is körülöttük forog.Férjem leginkább arra készül hogy velük töltse a napot,sőt még nekem kellene erre a barátjaikkal együtt (így plusz hat főre)készülni.Én kategórikusan nemet mondtam,hisz mindig is kis háztartást vezettem.Férjemnek ez abszolút nem ideális,hiszen azt szeretné ha úgy ünnepelnénk mint egy nagy család.
Én eléggé idegennek érzem gyermekeit egy ilyen belsőséges ünnepléshez mint például a karácsony,akkor már szüleimmel is szívesebben lennék.
Na de hogy főzzek-süssek ennyi emberre?Nem gondolom hogy kötelességem lenne.
Azt szeretném kérdezni tőletek,mi a véleményetek,érthető-e férjem elvárása.Illetve engem is meg lehet-e érteni.
Segítő válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem is ketté kell választani a kérdést.
Ha a főzés a gond, akkor az nem elvárható tőled, hogy főzzél, de fontos, hogy akkor ne azt kommunikáld a férjed felé, hogy a gyerekeit nem szeretnéd látni, hanem azt, hogy oldjátok meg a főzést.
Ha az a kérdés, hogy a gyerekek, beköltözhetnek-e néhány órára/napra(!), akkor szerintem igen, ez természetes, hogy közösen szeretnék tölteni az ünnepeket. Azt gondolom, hogy a legtöbb, amit én engednék, az egy nap lenne, amikor azt mondom a karácsonyból, hogy nem jöhetnek aznap a gyerekek, mert kettesben szeretnél lenni velem.
De, ha a gyerekem magányos és szomorú, akkor jöhet bármikor ott aludni is, ahogy te is hazamehetnél karácsonyozni és a szüleid nem dobnának ki.
" Az, hogy megvendégeled a gyerekeit, erről kellene, hogy szóljon. Ha te máshogy éled meg, akkor valami hiányzik a kapcsolatotokból."
Ó, igen. Az "hiányzik a kapcsolatból", hogy ő nem csicskult be úgy, mint te.
Amúgy én azt nem értem, ilyen esetben miért nem tudnak a pasi valamelyik felnőtt gyerekénél tartani egy közös karácsonyi ebédet, ahol ott van a 3 gyereke a párjával, és a pasi is.
Kérdező otthon marad, és meg van oldva a probléma.
Férjének és férj gyerekeinek pedig legyen elég egy nap így.
Ti nem vagytok normálisak.
A "középvezető apuka" számomra egy szinten van valamilyen egzotikus állatfajjal.
Úgy megnézegetném, hogy jé, ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!