Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elvárható ez karácsonykor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható ez karácsonykor tőlem mint feleségtől?

Figyelt kérdés

Röviden felvázolnám problémámat.44 éves óvodapedagógus vagyok,sajnos nem született gyermekem.Ennek ellenére értek hozzájuk.Négy és fél éve volt az esküvőnk férjemmel,akinek három gyermeke van.25,28,30 évesek így hárman.Mindegyik a saját életét éli.Én egy percig sem éltem velük,így nem alakult ki kötődésem feléjük.Szerintem nekik sem.

Sajnos egyre jobban zavar hogy minden egyes ünnep,ahogy a karácsony is körülöttük forog.Férjem leginkább arra készül hogy velük töltse a napot,sőt még nekem kellene erre a barátjaikkal együtt (így plusz hat főre)készülni.Én kategórikusan nemet mondtam,hisz mindig is kis háztartást vezettem.Férjemnek ez abszolút nem ideális,hiszen azt szeretné ha úgy ünnepelnénk mint egy nagy család.

Én eléggé idegennek érzem gyermekeit egy ilyen belsőséges ünnepléshez mint például a karácsony,akkor már szüleimmel is szívesebben lennék.

Na de hogy főzzek-süssek ennyi emberre?Nem gondolom hogy kötelességem lenne.

Azt szeretném kérdezni tőletek,mi a véleményetek,érthető-e férjem elvárása.Illetve engem is meg lehet-e érteni.

Segítő válaszokat előre is köszönöm.

2020. dec. 25. 18:12
 71/107 anonim ***** válasza:
48%

Akinek nincs gyereke, vagy nem nevelt gyereket, fogalma sincs róla milyen az... és mit jelent...

Ok óvónő vagy, ok jól végzed a munkád, ok szeretnek az ovisaid, de Te magad vagy a tökéletes példa mindezek szemléltetésére, mégsem tudod átélni, sem megérteni, mit jelent a gyerek, szülő kapcsolat, attól függetlenül is, hogy évi párszor találkoznak csak...

2020. dec. 26. 12:05
 72/107 anonim ***** válasza:
21%
Mutasd meg ezt a kérdést a férjednek hogy tisztába legyen vele hogy kit vett el.
2020. dec. 26. 12:11
 73/107 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki le lett pontozva, aki a rendelést, vagy a közös főzést javasolta. Számomra ez tök fura. Én úgy nőttem fel, hogy a nagy családi karácsonyi vacsora sosem egy személy felelőssége és terhe. Mindig közösen főzünk és ez így számomra tökéletes, mi gyerekek is ezt vittük tovább.

Nem értem miért ne lehetne kompromisszumra törekedni az élből elutasítás helyett.

A vendégek a gesztust értékelik. Pl. a "gyerekek" azt, hogy nyitsz feléjük és szívesen látod őket. Nem az a lényeg, hogy hány órát robotoltál előtte a konyhában, hanem az, hogy aszisztálsz a férjed és a gyerekei összetartásához. Megismered őket, szeretettel fogadod őket. Márcsak a korodból adódóan sem leszel soha pót anyjuk, de nem is ez a dolgod! Örülnöd kellene, hogy a férjed fontosnak tartja a családját.

2020. dec. 26. 12:17
 74/107 anonim ***** válasza:
15%

Lehet jobb is hogy nincs gyereked

De válts szakmát

Elég képmutató vagy igy

2020. dec. 26. 12:36
 75/107 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, hogy miért a házimunka lett kihangsúlyozva.

A kérdező akkor se látja őket szívesen, ha ők visznek kaját és maguk után mosogatnak.

Idézem:

Sajnos egyre jobban zavar hogy minden egyes ünnep ...körülöttük forog.Férjem leginkább arra készül hogy velük töltse a napot ...Én kategórikusan nemet mondtam ...Férjemnek ez abszolút nem ideális,hiszen azt szeretné ha úgy ünnepelnénk mint egy nagy család.

Én eléggé idegennek érzem gyermekeit egy ilyen belsőséges ünnepléshez...

Ez a lényeg, a főzés csak rizsa.

Amit erre én javasolni tudok, hogy ha te ezt így érzed, akkor a fhasznak akartál a családhoz tartozni? 40 évesen se fogod fel, hogy miről szól a házasság? Maradtál volna barátnő, akkor azt írnám, hogy főzzön a pasi a saját gyerekére, semmi közöd hozzájuk, utazz addig a szüleidhez.

Na de: TE a felesége vagy. Ez meg nem annyiban merül ki, hogy majd örökölsz utána, ha eldobja a kanalat. Te választottad, őt választottad, annak a tudatában, hogy három gyerekes apa. Tudod, ez nem az ovi, ahol x év után elengedik a gyerek kezét, és többé nem is kell vele foglalkozni. Attól, hogy felnőtt, nem szűnik meg az apja lenni.

2020. dec. 26. 13:33
 76/107 anonim ***** válasza:
39%
Igen, mindenki le lett pontozva, aki azt hangsúlyozta, hogy az a normális, hogy a férj gyerekeit megvendégelni normális, sőt, a házasság része kell, hogy legyen. Önző pi@sa a kérdező, azt kell mondjam. Vagy lusta dög. Vagy mindkettő.
2020. dec. 26. 14:00
 77/107 anonim ***** válasza:
31%
Ítélkezni könnyű, mindenki kívülről fújja, kinek mit kellene csinálni, tudhatta volna, minek ment hozzá blablabla. Amikor szerelmes az ember a legkevésbé sem érdekli a pereputty, gondolom a férje sem beszelt sokat a gyerekiről, őt is a vágy hajtotta nem azon volt ő sem, hogy összekovácsolja őket, ezert ünnepekkor tényleg idegeneket lát vendégül. Sok házasságban van feszültség anyós-meny, veje között, de ezert senki nem fog elválni. A nagymama sem mindig olyan aranyos, mint a filmeken, sokszor a saját unokája is fárasztja elege van belőle. Aki ennyire korlátolt álomvilágban él ahol mindenki tökéletesen illeszkedik a rá szabott szerepkörébe az jobb ha nem ismerkedik, mert mindig csalódni fog. Nem ismerjük ezeket az embereket, lehet a tartózkodás mindkét fél számára adott volt, nem csak a kérdező tehet róla. Lehet alapból gyanakvással fogatták a papi új választottját a ferje meg nem is törte magát, hogy ne így legyen. Ne csináljunk már egy vacsorából családi drámát, aki ilyenekkel jön, hogy váljon el meg jó hogy nem szült az nézzen egy kicsit magába. Itt arctalanul bele rúghat bárki a másikba, anelkül hogy vajmi ismerete lenne azokról akit kritizál.
2020. dec. 26. 14:43
 78/107 anonim ***** válasza:
36%

Főzzetek ketten a férjed gyerekeire. Úgy sejtem az már nem tetszene neki, ha ő is be lenne fogva melóra. Egyébkênt nincs igaza. Sz nem elvárható, hogy csak te dolgozz az ő kölkei miatt. Minimum közösen kéne, de akár rendelhetnétek is.

Én sose főznék egy komplett menüt más családtagoknak. Az 1 dolog, hogy a férjem szereti a főztöm, meg én magam is szeretem, hisz a saját ízlésem alapján csinálom, az meg megint más, ha a többieknek pl nem felel meg és finnyáskodnak. Akkor tuti rájuk borítanám. Na szóval vagy vond be a férjed is a munkába, vagy rendeljetek.

2020. dec. 26. 15:30
 79/107 anonim ***** válasza:
20%
Ha kellett a tehén, viseld el a borját is. Így jár, aki vénlányként tud csak nagy nehezen férjhez menni egy nála jóval idősebb férfihez. Akinek 30 éves gyereke van, az nálad minimum egy tízessel idősebb kell, hogy legyen. Korodbelit nem találtál? Miért nem mentél férjhez időben, mint minden más nőtársad? Ha meg így mentél férjhez, miért nem tudsz magadon egy évben két napra erőt venni és főzni? Még ennyi áldozatra sem vagy képes a férjedért??? Nem a gyerekeiért, akik - látom - neked annyit sem jelentenek, mint a légy a falon, hanem a férjedért, aki ezeknek a gyerekeknek az APJA, tehát vér szerinti hozzátartozója. A szülő-gyerek kapcsolatnál erősebb nincs a világon. Te csak választott hozzátartozója vagy a férjednek. Neki mindig is a gyerekei lesznek az elsők, és ez így helyes. Aki csak második feleségként tudott férjet fogni magának, annak ezt le kell nyelnie. Mentél volna férjhez fiatalon egy veled egykorúhoz, akinek gyereket szültél volna, most lenne olyasvalakid is, akinek szívesen főzöl.
2020. dec. 26. 15:53
 80/107 anonim ***** válasza:
59%
Nah megjöttek a falusi libák is. :D
2020. dec. 26. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!