Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható ez karácsonykor tőlem mint feleségtől?
Röviden felvázolnám problémámat.44 éves óvodapedagógus vagyok,sajnos nem született gyermekem.Ennek ellenére értek hozzájuk.Négy és fél éve volt az esküvőnk férjemmel,akinek három gyermeke van.25,28,30 évesek így hárman.Mindegyik a saját életét éli.Én egy percig sem éltem velük,így nem alakult ki kötődésem feléjük.Szerintem nekik sem.
Sajnos egyre jobban zavar hogy minden egyes ünnep,ahogy a karácsony is körülöttük forog.Férjem leginkább arra készül hogy velük töltse a napot,sőt még nekem kellene erre a barátjaikkal együtt (így plusz hat főre)készülni.Én kategórikusan nemet mondtam,hisz mindig is kis háztartást vezettem.Férjemnek ez abszolút nem ideális,hiszen azt szeretné ha úgy ünnepelnénk mint egy nagy család.
Én eléggé idegennek érzem gyermekeit egy ilyen belsőséges ünnepléshez mint például a karácsony,akkor már szüleimmel is szívesebben lennék.
Na de hogy főzzek-süssek ennyi emberre?Nem gondolom hogy kötelességem lenne.
Azt szeretném kérdezni tőletek,mi a véleményetek,érthető-e férjem elvárása.Illetve engem is meg lehet-e érteni.
Segítő válaszokat előre is köszönöm.
... szerintem azok ugatnak főleg be, akik sose főztek több emberre változatos ünnepi fogásokat.
Csak idén karácsonyra 4 féle ízű bejglit készítettem (mindenből 3 rúd), több adagnyi mézeskalács díszítéssel, tiramisu, pogácsa, brownie és tojáslikőr. Ez több mint 2 nap volt szinte non-stop a konyhában. Fárasztó volt és a végén nyűgös voltam, pedig én imádok sütni.
A halászlét más rokon csinálta, a főételt megint más, a káposztát megint más.
De valamiért a férfiak azt hiszik, hogy feleségül vetted azt a cujvát, innentől kezdve ő vakarja a tökét, miközben a nő több napig csak a konyhában van.
Nyugodtan felemelheti a férfi is a fenekét és főzhet ő a gyerekeire, nem cselédnek vette feleségül a kérdezőt.
Éttermekben lehet előre rendelni Karácsonyi menüt.
Férjeddel közösen megrendelitek, és közösen kifizetitek, majd elhozzátok.
Vagy ha erre nem hajlandó, segítsen be a főzésbe.
Itt nem azzal van a gond, hogy nem akar ennyi emberre főzni. Ugyanis ezt simán meg lehetne beszélni.
Itt az a baj, hogy a kérdezőnek az is probléma, hogy a férje a a gyerekekkel akarja tölteni sz ünnepet, pedig valljuk be, ez azért elég normális kívánság.
30 vagyok, a párom 37. Az apjának új párja van, aki akkor jött az életükbe, mikor a párom mát jócskán felnőtt volt.
És tok alap, hogy náluk is karácsonyoztunk. Nekem azért elég meglepő lenne, ha az új nő nem fogadná el a férje gyerekét, csak mert már úgy is felnőtt...
Nem vagy köteles senkinek főzni, és senkivel karácsonyozni, akivel nem akarsz. Én sem főzök a férjem felnőtt gyerekeire, és nem is karácsonyozok velük, tiszta sor.
Szerintem egyik nap legyen ő a gyerekeivel, te pedig töltsd a napot a szüleiddel. Másik nap pedig legyetek kettesben a férjeddel. Amikor ketten vagytok, főzzél, amikor a gyerekei jönnek (a hat ember), akkor pedig hozassanak kaját, vagy készüljenek ők is, és hozzanak valamit. Felnőtt emberek.
Én amúgy nem vágok jó pofát számomra idegen emberekhez, karácsonykor sem.
Igen, lassa vendegul oket, de ne szivassa mar magat, ha nem muszaj.
Mert nem muszaj. (Kajarendeles.)
Szerintem annyira túl van ez misztifikálva. Ki mondta, hogy 6 fogásos vacsorát kell ennyi emberre rittyentened?
Ha sosem látjátok vendégül a gyerekeket, vagy ha igen, akkor sem szívesen, akkor hogy alakulna ki kötődés? Neked kellene okosabbnak lenned és nyitnod feléjük.
Bogrács, háromláb, pörkölt, vagy egy jó halászlé. A srácok mehetnek az udvarra/ház elé főzni (panelben is tökéletesen működik, tapasztalat), közben borozgatnak, beszélgetnek.
A nők főznek bent tésztát, vagy nokedlit hozzá, iszogatnak, beszélgetnek, megterítenek közösen. A kaja készítés egy társasági esemény lesz, nem egy kényszerű készülődés.
Neked csak annyi a dolgod, hogy megcsinálsz előző nap egy tepsi süteményt és rendelsz két bejglit, meg egy tortát, vagy azt mondod, hogy mindenkinek beugró egy tálca süti. Illetve kaja után elmosogatsz, ha nincs mosogatógép, de mi pl. ezt is közösen szoktuk. Az egyik mosogat, a másik törölget, a harmadik a helyére pakolja. Így senkinek nem megterhelő az ünnep.
Miért nem próbálsz kompromisszumot találni a kifogások helyett?
Nem olvastam vegig, de valahol normalis h a ferjed szeretne latni a felnott gyerekeit Karacsonykor. Szeretet unnepe stb.
Gondolom ok sem koltoznek be hozzatok 2 napra igy egy kajalast olel fel a tortenet (javits ki ha rosszul ertettem).
Nekem amugy nem okoz gondot egyszer megetetni 8embert de nem vagyunk egyformak. Remek otlet a hidegtal vagy kompromisszumos megoldaskent beallitanam a ferjemet a konyhaba megfozni egy fazek etelt es vallalnam az 1 tepsi suti es a koret elkesziteset hozza.
Nalunk a hentesnel pl lehet toltott kaposztat venni, hazaviszed es megfozod/sutod, nem egy bonyolult sztori. Egy bogres sutit osszeutni meg 30p max aztan sul maganak.
Szoval ha nem varja el a ferjed h te surogj forogj a konyhaban amig az o resze a boldog varakokas a tv elott, 1! Etkezesnek bele kell fernie a tagabb csaladjaval (mert a felesege vagy es a szeretett ember szerettei), csak nem kell az etkezest tulspilazni.
Fogd be a ferjedet segiteni, ennyi.Ha nem partner benne, akkor intezze o. Csinalj egy finom tojaslikort es mosolyogva asszisztalj a kaja hianyahoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!