Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elvárható ez karácsonykor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható ez karácsonykor tőlem mint feleségtől?

Figyelt kérdés

Röviden felvázolnám problémámat.44 éves óvodapedagógus vagyok,sajnos nem született gyermekem.Ennek ellenére értek hozzájuk.Négy és fél éve volt az esküvőnk férjemmel,akinek három gyermeke van.25,28,30 évesek így hárman.Mindegyik a saját életét éli.Én egy percig sem éltem velük,így nem alakult ki kötődésem feléjük.Szerintem nekik sem.

Sajnos egyre jobban zavar hogy minden egyes ünnep,ahogy a karácsony is körülöttük forog.Férjem leginkább arra készül hogy velük töltse a napot,sőt még nekem kellene erre a barátjaikkal együtt (így plusz hat főre)készülni.Én kategórikusan nemet mondtam,hisz mindig is kis háztartást vezettem.Férjemnek ez abszolút nem ideális,hiszen azt szeretné ha úgy ünnepelnénk mint egy nagy család.

Én eléggé idegennek érzem gyermekeit egy ilyen belsőséges ünnepléshez mint például a karácsony,akkor már szüleimmel is szívesebben lennék.

Na de hogy főzzek-süssek ennyi emberre?Nem gondolom hogy kötelességem lenne.

Azt szeretném kérdezni tőletek,mi a véleményetek,érthető-e férjem elvárása.Illetve engem is meg lehet-e érteni.

Segítő válaszokat előre is köszönöm.

2020. dec. 25. 18:12
 61/107 anonim ***** válasza:
39%

A felnőtt gyerekekkel együtt főzni nem lenne megoldás? Közben egy kicsit beszélgetni, barátkozgatni?

Ráadásul a karácsony még akkor is a "gyerekek" ünnepe, ha azok már felnőttek! Nem lehet, hogy a férjed szinte még mindig látja maga előtt a régi karácsonyokat, amikor még kicsik voltak az utódai?

Biztos, hogy mind a három "gyerek" hímnemű? Nincs közöttük egyetlenegy lány sem? (Ha jól olvastam, akkor itt csak fiúkról/férfiakról volt szó mindvégig - nőneműnek se híre se hamva...)

2020. dec. 25. 23:07
 62/107 anonim ***** válasza:
88%

4.5 éve volt az esküvő akkor legalább 6 éve együtt vagytok.

A gyerekei pont úgy állnak hozzád ahogy te, de te érkeztél újként a családba,kellett volna egy olyan kapcsolatot kialakítani velük. Sokkal rosszabb így, de mivel elfogadtad a férjed így ezt a helyzetet is el kell. Lesz még rosszabb is, nyugi 😉

2020. dec. 25. 23:22
 63/107 anonim ***** válasza:
69%
Csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a testvéremnek és nekem azért szakadt meg a kapcsolatunk az apánkkal, mert az új nője nem gondolja úgy, hogy az élete része vagyunk. Mi vagyunk a felnőtt gyerekek. 27 és 37 évesek. Gratulálok. Ne aggódj, hamarosan egyedül fogod tölteni az ünnepeket, és nem lesz gond a főzés. Te nem szereted a férjedet.
2020. dec. 25. 23:47
 64/107 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem szép együtt ünnepelni, nem kell mindenkire acsarkodni aki nem épp a mi fenekünkből pottyant ki. Hivd el a te szüleidet is. Több napos ünnep, osszátok be, legyetek egy napot ti kettesben, egyet az ő rokonaival, egyet a tieiddel.
2020. dec. 25. 23:47
 65/107 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a véleményem, hogy aki gyerekes pasit/ nőt választ párjának, az a gyerekeit is vállalja valamilyen szinten, a párjával együtt. Teljesen mindegy , hogy a gyerek 5-15 vagy 25 éves. Nem tehetsz úgy, mintha egy gyerekmentes párod lenne. DE,

Ettől függetlenül jogod van a sütés- főzésre nemet mondani. Csak akkor értsd meg, ha így is a gyerekeivel akarja tölteni az ünnepet. Egy már gyerekes embernek mindig a gyereke(i) az első(k), te csak 2.lehetsz. ezt tudhattad volna, amikor őt választottad. Ên pl ezért se jöttem volna össze soha gyerekessel. Nem akartam második lenni a fontossági listán.

2020. dec. 25. 23:56
 66/107 anonim ***** válasza:
83%
Ja és .... Rendelj kaját:) 65. voltam.
2020. dec. 26. 00:13
 67/107 anonim ***** válasza:
33%

Elolvastam a hozzászólásokat.

Én most megyek és megcsókolom a feleségem kezét.

Durva, hogy milyen nők vannak!

2020. dec. 26. 08:03
 68/107 anonim ***** válasza:
40%

Nem kellett volna olyan ffival összejönni akinek gyerekei vannak. Illetve ezt most látná a férjed hogy mit írtál ki. Páros lábbal baszna ki, mint macskát szarni.

Nekem ez gusztustalan

2020. dec. 26. 09:10
 69/107 anonim ***** válasza:
73%

Bocsi, nem olvastam el az összes választ.

A szüleim elváltak tinédzser koromban, engem sem érdekelt apám új barátnője. Évente egyszer mégis mindig főz/főznek rám és a páromra karácsonykor. Ez +2 fő, nem +6, de mégis megteszik. A nőnek van 2 gyereke, a többi napon pedig velük vannak.

Hiába vagy pedagógus, nincs saját gyereked, így nem érted. Ha neked is lenne, meg neki is, akkor mit mondanál? A te gyerekeidre főzöl, az övéire nem?

Nem kötelességed egyébként főzni, mondd meg a párodnak, hogy szívesen segítesz, de főzzön ő a családjának olyat, amilyet szeretnek.

Szerintem viszont túlzás így kiakadni, mert ahogy korábban írták, tudtad hogy vannak gyerekei, mikor hozzámentél.

2020. dec. 26. 10:21
 70/107 anonim ***** válasza:
76%

68. Akkor tapsoljuk meg a kedves férjet aki a kisujját sem nyújtja segítség gyanánt, csak várja az ünnepi ebédet a rokonaival együtt. Az idősebb generáció még mindig úgy van beleszokva, hogy a vendégvárás a nő dolga, holott ha összsedolgoznának sokkal hatékonyabbak lehetnének.

Én sosem várnám a férjemtől, hogy a rokonaimat szolgálja ki egész este én meg csak lógatom közbe a lábam. Ketten várják őket, nem egyedül a kérdező. Ebben van valami, a férj persze ilyenkor lapít mint mindig.

2020. dec. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!