Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségemnek egy ideje már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?

Figyelt kérdés

Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.

Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.

És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.

Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.

Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.

2020. nov. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
0%
De a pasi elvárja hogy mindent 100%-ban az asszonykája csináljon!!! Ő meg csak dolgozik... de remélem ő is lesz munkanélküli és akkor ő csinál mindent otthon 100%
2020. nov. 9. 12:21
 62/89 anonim ***** válasza:
0%

Te is egy szemet férfi vagy, majd ha te leszel munkanélküli és a feleséged eltart, akkor azt kívánom hogy te is naponta legalább 1.5 órát hazimunkazz és utána nézz sorozatokat a tévében

Majd megtudod milyen az.

2020. nov. 9. 12:39
 63/89 anonim ***** válasza:
96%
Igen, a pasi CSAK dolgozik. A felesége meg azt sem. Akkor miért is ne csinálhatná meg addig is a házimunkát? Én ezt nőként kérdezem. És voltam ebben a helyzetben, számomra valahogy alap volt, hogy akkor a házimunkát megcsinálom, egész egyszerűen azért, mert nem járok el dolgozni, és RÁÉREK.
2020. nov. 9. 12:44
 64/89 anonim ***** válasza:
100%
61, 62 te begolyóztál
2020. nov. 9. 13:08
 65/89 anonim ***** válasza:
100%

Egészen egyszerű, a férfigyűlölök éljenek együtt egy nővel vagy egyedül. Akkor semmi ok részükről a habzószájjal megnyilatkozó stresszre ;)

Aki meg szereti a párját, az két sorozat között képes napi 1-2 órát házimunkázni miközben a párja 8 órát dolgozik, hogy a nap fennmaradó részében együtt élvezzék az életet.

2020. nov. 9. 14:23
 66/89 AliceGamer ***** válasza:
100%

Nem tudom, számomra az lenne az alap ebben a felállásban, hogy ameddig én nem dolgozom segítem a párom, amiben csak tudom. Ebben az esetben házmunkát végezni. Max egy-két dologban megkérném őt, hogy segítsen amit nem tudok egyedül elvégezni.

Ha fordítva lenne a felállás, ugyan nem várnám el, de jó érzés lenne, hogy ebben támaszkodhatok a szerelmemre.

Ilyen helyzetben, egyértelműen és egyenesen elmondanám neki, hogy mit érzek. Ez olyan dolog, hogy ha még meg is sértődik látnia kellene, hogy nem mondasz hülyeséget.

Persze a lustaság nagy úr, és bele lehet kényelmesedni, hogy sok szabadidő áll rendelkezésre amitől ki lehet zökkeni.

Próbáljátok azt megbeszélni, hogy azt érezze ő is produktív, hogy időközönként megcsinál valamit. Nem egyszerre mindent. És akkor lesz ideje arra is amit szeretne csinálni, illetve a lakás is rendben marad.

2020. nov. 9. 16:27
 67/89 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hogy döntöttél végül? Vagy megoldódott a probléma? Talált munkát a feleséged?
2020. dec. 13. 19:57
 68/89 A kérdező kommentje:

Úgy döntöttem végül, hogy nem hozom fel a témát egy ideig, várok egy kicsit.

Aztán egyszercsak ő hozta fel, pár hete, de úgy gondoltam a legjobb ha jófej leszek, úgyhogy ragaszkodtam hogy minden maradjon úgy ahogy van, fele-fele felosztásban...

Jó döntés volt, mert boldoggá tettem vele.

Megérte, még úgy is hogy rengeteg a meló így év végén, sokat túlórázok, van hogy este 10-kor állok neki főzni másnapra... :)

De ez már csak ilyen, amikor ő dolgozott volt h ő is este főzött, szóval ez így fair. Meg aztán meg is szoktam a dolgot mostanra már, kár lenne változtatni.

Munkát nem talált, de belefogott a tanulásba úgy-ahogy, én meg próbálom támogatni benne, ahogy tudom. Januárra már szerintem teljesen kiheveri magát, és akkor rendesen elkezd tanulni.

2020. dec. 13. 21:43
 69/89 anonim ***** válasza:
100%

Egy csoda ez a nő :)eléri, hogy dolgozz, túlórázz és a háztartást is csináld, miközben ő próbálja két sorozat között rászánni magát a tanulásra, ami ugye nem könnyű, mert ő nagyon-nagyon szomorú.

További sok boldogságot a nőtársadalom e csodálatos díszpéldányával. Kifogtad a legjobbat, gratulálok, és örülök, hogy szolgálataiddal legalább egy kicsit boldoggá tudod tenni :)

2020. dec. 13. 21:57
 70/89 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, bár nekem lenne ilyen férjem...Nálunk az itthoni munkának sosincs vége...
2020. dec. 14. 08:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!