Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?
Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.
Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.
És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.
Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.
Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.
41: Fele-fele arányban osztottuk fel a dolgokat. A legtöbb dolgot hetente más csinálja.
Pl. egyik héten a feleségem főz, én mosogatok és a konyhát rendbeteszem utána, másik héten én főzök és ő mosogat. Én pakolom be a mosógépet ő meg tereget, aztán fordítva.
Hétvégén meg, a fürdőszobát mindig más takarítja, amúgy kb fel van osztva a lakás, övé a konyha meg a háló, enyém meg az előszoba meg a nappali.
Van egy-két dolog azért amit mindig én csinálok vagy mindig ő. Pl. a porszívózást mindig én, meg ha valami elromlik persze énnekem kell hamar megjavítani. Autót én tisztítom viszem szerelőhöz bár ezt sokan nem tekintik házimunkának. A bevásárlást viszont az esetek 90%-ban ő intézi, én néha hazafele menet beugrom a boltba 1-2 dologért de ennyi. A számlákat, pénzügyeket is a feleségem intézi.
nem olvastam el minden választ, de csodálkozom jó sok válaszolón. A férfi dolgozzon 8 órát, ami sok helyen inkább 8.5-9 mert az ebédszünetet hozzáadják, plusz járjon munkába ami megint idő.
A házimunka hol van minden áldott nap 8 óra? a feleségnek max napi 2-3 órán át kellene kitennie magáért, miközben eltartják. Teljesen egyértelmű, hogy az otthon lebzselőnek kell a házimunkát végezni, legyen férfi vagy nő, tök mindegy. De ne várjuk már el, hogy valaki napi 8-9 órát dolgozzon + utazzon, majd otthon másfél órát házimunkázzon, miközben az otthon lebzselő sorozatokat néz, meg napi másfél óra munkát végez, és várja a csodát meg még naponta vigasztalni is kelljen felnőtt létére.
Nő vagyok egyébként.
amúgy meg tegyük föl így a kérdést: a férfi vesztette el a munkáját, szomorú meg minden, két hónapja csak tévét néz meg edz, de hogy szó ne érje a ház eleját, elvégzi a házimunka felét.
a feleség dolgozik, eltartja mindkettőjüket, vigasztalja a férjét, hogy ne legyen annyira szomorú, próbál rá tekintettel lenni, és miután fáradtan hazesik még elvégzi a házimunka másik felét, hogy a szegény férje nyugodtan tudjon focimeccset nézni a fotelből :) ugye így is oké meg igazságos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!