Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségemnek egy ideje már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?

Figyelt kérdés

Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.

Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.

És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.

Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.

Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.

2020. nov. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 A kérdező kommentje:

41: Fele-fele arányban osztottuk fel a dolgokat. A legtöbb dolgot hetente más csinálja.

Pl. egyik héten a feleségem főz, én mosogatok és a konyhát rendbeteszem utána, másik héten én főzök és ő mosogat. Én pakolom be a mosógépet ő meg tereget, aztán fordítva.

Hétvégén meg, a fürdőszobát mindig más takarítja, amúgy kb fel van osztva a lakás, övé a konyha meg a háló, enyém meg az előszoba meg a nappali.

Van egy-két dolog azért amit mindig én csinálok vagy mindig ő. Pl. a porszívózást mindig én, meg ha valami elromlik persze énnekem kell hamar megjavítani. Autót én tisztítom viszem szerelőhöz bár ezt sokan nem tekintik házimunkának. A bevásárlást viszont az esetek 90%-ban ő intézi, én néha hazafele menet beugrom a boltba 1-2 dologért de ennyi. A számlákat, pénzügyeket is a feleségem intézi.

2020. nov. 7. 22:51
 42/89 anonim ***** válasza:
100%
99%-ban neki kellene végeznie az otthoni teendőket, ha már jóformán te jársz munkába helyette is. Nagyon kihasznál téged. Szerintem meg lehet ezt neki mondani: Ne haragudj, hogy ezt mondom, de úgy érzem, kihasználsz, mivel helyetted is dolgozom. Légy szíves cserébe a házimunka nagy részét csináld meg te. Ha nem érti, csap rá az asztalra, mert ez így nem mehet tovább, uralkodik felett.
2020. nov. 8. 00:24
 43/89 anonim ***** válasza:
88%

nem olvastam el minden választ, de csodálkozom jó sok válaszolón. A férfi dolgozzon 8 órát, ami sok helyen inkább 8.5-9 mert az ebédszünetet hozzáadják, plusz járjon munkába ami megint idő.

A házimunka hol van minden áldott nap 8 óra? a feleségnek max napi 2-3 órán át kellene kitennie magáért, miközben eltartják. Teljesen egyértelmű, hogy az otthon lebzselőnek kell a házimunkát végezni, legyen férfi vagy nő, tök mindegy. De ne várjuk már el, hogy valaki napi 8-9 órát dolgozzon + utazzon, majd otthon másfél órát házimunkázzon, miközben az otthon lebzselő sorozatokat néz, meg napi másfél óra munkát végez, és várja a csodát meg még naponta vigasztalni is kelljen felnőtt létére.

Nő vagyok egyébként.

2020. nov. 8. 00:30
 44/89 anonim ***** válasza:
100%

amúgy meg tegyük föl így a kérdést: a férfi vesztette el a munkáját, szomorú meg minden, két hónapja csak tévét néz meg edz, de hogy szó ne érje a ház eleját, elvégzi a házimunka felét.

a feleség dolgozik, eltartja mindkettőjüket, vigasztalja a férjét, hogy ne legyen annyira szomorú, próbál rá tekintettel lenni, és miután fáradtan hazesik még elvégzi a házimunka másik felét, hogy a szegény férje nyugodtan tudjon focimeccset nézni a fotelből :) ugye így is oké meg igazságos?

2020. nov. 8. 00:38
 45/89 anonim ***** válasza:
0%
Na ilyen görény férfi se kéne. Elvárja a párjától akit szeret állítólag ,hogy a picsáját is kinyalja. Ő meg hazamegy 8órás munka után megissza a 2sörét és ennyi a napi teendője. Gratulálok
2020. nov. 8. 12:14
 46/89 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, az a görény még képes elmenni dolgozni, hogy a fene a pofajat.
2020. nov. 8. 12:25
 47/89 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szemét görény eltartja a felnőtt munkaképes feleségét és van pofája elvárni érte valamit! Undorító!
2020. nov. 8. 12:52
 48/89 anonim ***** válasza:
0%
Na remélem az asszony talál munkát otthagyja a palit és akkor egyedül egy életképtelen szerencsétlen lesz. Akkor majd rájön mit veszített. Én nem lennék senki csicskája se így
2020. nov. 8. 13:40
 49/89 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen fajták mint 50es, remélem, tudatosan egyedül maradnak, nem keserítik masok életét.
2020. nov. 8. 13:49
 50/89 anonim ***** válasza:
0%
Remélem az ilyen szerencsétlen életképtelen pasik is mint te. Én nem fogok oda költözni egy pasihoz se és hozzám se jöjjön egy se. Maradjon a saját portáján mindenki és takarítsa maganak a házát meg mosson magára. Én az enyémet kitakarítom magamra majd főzök de egy pali nem érdemli ezt meg
2020. nov. 8. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!