Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségemnek egy ideje már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?

Figyelt kérdés

Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.

Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.

És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.

Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.

Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.

2020. nov. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
0%
Mert az is elvárja hogy kinyalják a kis seggét. Míg ő egy rántottát nem tudna megcsinálni magának
2020. nov. 4. 11:12
 32/89 anonim ***** válasza:
100%
fele-fele felosztás van náluk, ha nem tűnt volna fel
2020. nov. 4. 11:23
 33/89 anonim ***** válasza:
0%
De fogadjunk főzni nem tud??
2020. nov. 4. 11:34
 34/89 anonim ***** válasza:
32%
Sokat gondolkodtam h mi zavar ebben a kerdesben es miert nem ertek egyet a kerdezovel. Valami olyasmi fogalmazodott meg bennem hogy a parok segitik egymast, ha valakinek rosszabbul megy valami, akkor besegítenek egymasnak. Es az az igazsag hogy hacsak itt a parod nem munkakerulo itt neki megy rosszabbul. Neked semmi nem valtozott, neki 'tobb ideje van'. Szoval nem az van hogy te kettotok helyett is gurizel esa parod haztartasbeli hanem elvesztette a munkajat es probalja visszaterelni a karrierjét. De te ezen kapva olyat akarsz a nyakaba sozni ami amúgy a te feladatod lenne. Mintha amikor a masiknak jobban megy (nem igazan de talán a te fejedben) akkor hogy meg véletlenül se legyen tobb ideje mint neked, es neked legyen jobb meg konnyebb, elvarnad hogy átvegye azokata feladatokat amiket amugy is csinalnal.
2020. nov. 4. 11:44
 35/89 anonim ***** válasza:
100%
36 És a másik fél szempontjából miért nem érezzük, hogy a párok segítik egymást? Hogy ha bármi okból több időm-energiám van, mint a másiknak, akkor többet vállalok a közös terhekből? Hogy nekem is fontos, hogy minőségi időt tudjunk együtt tölteni, és ha a másik x óra güri plusz utazás után hazaesik, és még ott van neki a házimunka fele, akkor nem sok időnk lesz egymásra? (ellenben nézhetem a sorozatokat egyedül)
2020. nov. 4. 12:05
 36/89 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg nem tudjuk a részleteket, de hacsak nem kezdett valamit tanulni a kérdező párja, azt nem hiszem el, hogy két hónapja munkanélküliként heti 40 órában böngészi az állásportálokat (vagy ha igen, az nem sokban tér el attól, hogy bármiből, pl. egy szimpla felporszívózásból is lehet nyolc órás tevékenységet, pótcselekvést csinálni).
2020. nov. 4. 12:06
 37/89 anonim ***** válasza:
#29 - na látod ez a jó megközelítés! Érzelmileg hozzátok rendbe a dolgokat és ha újra a régi kerékvágásba kerültetek akkor érdemes bármi máson gondolkozni. Nem lakótársak vagytok, nem albérőtársak akik vitatkoznak azon ki mit csináljon meg hanem egy egymást szerető pár!
2020. nov. 4. 14:50
 38/89 anonim ***** válasza:
100%

A kerdezo mar leirta hogy a felesege depresszios, demotivalt, probal kijonni belole sporttal meg tanulassal na meg ugye munkat keres.

Egyébként a kerdezo kifejezetten rendes pasinak tűnik csak en voltam mar a no helyeben tudom mennyira sz...r otthon lenni munka nelkul munkakeresokent. Anno en is ugy dontottem h pl tobbet fozok de nem akartam volna mindent atvenni, es ugy ereztem volna hogya parom egy nehez helyzetben meg nehezebb helyzetbe hoz ha mindent 100% a nyakamba soz.

2020. nov. 4. 15:04
 39/89 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező: milyen házimunkákat csinálsz te, és miket a feleséged? Mi az amit este kell még csinálnod miután hazaértél?
2020. nov. 5. 20:07
 40/89 anonim ***** válasza:
0%
Nem várható el, ugyanis attól h épp nincs munkája, meg nem válik a cselededde. Arra vegyél fel egy takarítot.
2020. nov. 7. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!