Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségemnek egy ideje már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?

Figyelt kérdés

Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.

Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.

És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.

Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.

Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.

2020. nov. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
41%

Igen. Kutya kötelességed napi 10-12 órát dolgozni, s otthon is helytállni. Különben féreg vagy.

Ez itt lévő hölgyek szerint.

2020. nov. 2. 20:22
 12/89 anonim ***** válasza:
86%
Nokent irom, hogy mivel most eppen nem dolgozik, es sokkal tobb az ideje siman megcsinalhatna minden hazimunkat. Mi is ugy osztjuk fel, hogy melyikunknek mennyi az ideje. Most mindketten betegek voltunk, de en sokkal jobban lerottyantam. Nyilvan nem varta el, hogy en is annyit csinaljak mint o. Semmi baj nincs az elvarasoddal!
2020. nov. 2. 20:31
 13/89 anonim ***** válasza:
82%

Végre egy rendes hozzászólás! A 12-es részéről.

Igen, illene a párodnak többet tenni venni otthon. Le is foglalná.

Nálunk, természetes, hogy szinte felesben csinálunk mindent. De mind a ketten dolgozunk.

2020. nov. 2. 20:34
 14/89 anonim ***** válasza:
39%

Nem azt a választ kapod tőlem amit szeretnél... Első körben kicsit gondolkozz... miért is zavar IGAZÁBÓL hogy a házimunkát továbbra is a megszokott rendben osztjátok meg? Miért is nem veszi ő magától észre hogy neked jól esne ha többet vállalna belőle, miért nem ajánlja fel?

Na megvannak a válaszok? Nem, ne azt vágd rá, mert amúgy is otthon ül. Ez csak a felszín. A felszín alatt meg hogy kezdődik köztetek egy kis érzelmi "gap", ezért nem viseled el ugyanazt "mint régen". Egy hullámvölgybe kezdtek belemászni, streszesebb a munkája elvesztése miatt, s te sem a régi toleranciával vagy iránta.

Ha most megpróbálod a munka újrafelosztását elővenni akkor azt fogja érezni nem támogatod, egy jó kis feszültségforrásba mászol bele - a kezdődő árkot nem betemeted hanem mélyíted. Inkább legyél mellette, támogasd az álláskeresésben, érezze hogy szereted. Ha oldod a feszültségét akkor lehet magától felajánlja. Még abban a pillanatban vagytok ahol megfoghatjátok az érzelmi erózió kezdetét, hát akkor cselekedj! De ne azzal hogy "egy új frontot" nyitsz, mert nem a házimunka felosztása az igazi gond!!!

2020. nov. 2. 20:36
 15/89 anonim ***** válasza:
67%

14: nehogy már a kérdező érezze magát rosszul.

Felesége elvesztette a melojat. Ok. Ez ilyen. Akkor csinálja azt amit tud, pl a háztartást.

Mi a gond ?

2020. nov. 2. 20:41
 16/89 anonim ***** válasza:
56%

#15 az a gond, hogy

1) a feleség fel sem ajánlja;

2) a férj "elvárja" mert "úgyis otthon ülsz egész nap csinálj már valamit te is"

1+2 = érzelmi eltávolodásra utal, ahol nem a másik megértésén van a hangsúly hanem az "elvárásokon". Kb. a lakótársaknál szokás ilyen kérdéseken vitatkozni, egy érzelmi alapú kapcsolatban a felek maguktól érzik ki, miben segít, támogatja a másikat.

Az hogy az érzelmi szakadék korábban kezdődött és csak a mostani helyzet jobban előhozta, vagy csak a munkahely elvesztése miatti stressz miatt jött elő tényleg nem tudom. Ha előbbi akkor nehéz menteni a kapcsolatot (de nem lehetetlen), ha viszont az utóbbi akkor annak nem az a megoldása hogy egy jó kis vitába belemegy az ember hanem megnézi mik a VALÓDI okai az érzelmi eltávolodásnak.

2020. nov. 2. 20:48
 17/89 anonim ***** válasza:
59%
A munkakereses egy egesz napi feladat ha komolyan csinalja. Kedves exem ki volt akadva ha nem volt kipakolva a kosigatogepbol mikozben en egesz nap az allasportalokat bongesztem meg motivacios leveleket irtam. Ha te is latod h raadasul depis nem ertem miert akarod meg ezt is a nyakaba varrni csak azért mert neki most van 'szabadideje' neked meg ugyanaz van mint eddig.
2020. nov. 2. 20:52
 18/89 anonim ***** válasza:
100%
16: és érzelmileg mi a megoldása annak ha a szekér egyik kereke katyuba került ezért a katyuba toló szemely felül a szekerre és nézi hogy a másik hogy nyög a súly alatt ?
2020. nov. 2. 20:54
 19/89 anonim ***** válasza:
89%

Elvárható lenne, végülis addig is hasznosnak érezné magát, mert most szerintem elsősorban azzal külzd hogy ő semmire se jó.

Viszont lehet a te érdekedben nem erőltetném, mert ha ezáltal kicsit szorgalmasabb lettl, akkor csakis javad szolgálja. Esetleg egy 80-20-ban egyezzetek ki, vagy valami hasonló.

2020. nov. 2. 20:58
 20/89 anonim ***** válasza:
78%

17: az tuti számolom is, óránként 1 motivációs levél az tuti megy. 8 óra alatt 8, 42 nap alatt az 336.

336 , tehát ha mondjuk havi 120 jelentkezést felmutat akkor korrekt hogy marad a fele fele.

Kérdező, hány helyre jelentkezett a párod ? :)

2020. nov. 2. 20:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!