Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?
Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.
Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.
És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.
Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.
Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.
azért ennyi információból enyhén szólva erős arra jutni, hogy itt komoly érzelmi eltávolodás van és még az is kétséges, hogy menthető-e a kapcsolat. elvárásai mindenkinek vannak (ha nincsenek, abból rövid úton nagyon egészségtelen helyzet alakul ki).
egyébként az 1-es és a 2-es pontok közt ellentmondás van. ha az egyik félnek szerinted fel kéne ajánlania (1-es pont), az ugyebár azt jelenti, hogy ilyen helyzetben ezt tartja helyesnek, vagyis fordított esetben valószínűleg el fogja várni a másiktól (2-es pont)
Szerintem is ilyenből azt kikövetkeztetni, hogy itt a válás szélén állnak nagyon erős :D
Mindenkinek vannak hullámvölgyei, a feleségnek most az egzisztenciális részben van. Sok ember a munka elvesztésével haszontalannak érzi magát és enyhe depresszió kialakulhat. Meg kell találja magában a hétköznapok értelmét újra és ki kell alakítson egy új bioritmust magának. Ez eltart sajnos.
"A munkakereses egy egesz napi feladat ha komolyan csinalja. Kedves exem ki volt akadva ha nem volt kipakolva a kosigatogepbol mikozben en egesz nap az allasportalokat bongesztem meg motivacios leveleket irtam. Ha te is latod h raadasul depis nem ertem miert akarod meg ezt is a nyakaba varrni csak azért mert neki most van 'szabadideje' neked meg ugyanaz van mint eddig."
azt azért nem olyan könnyű elképzelni, hogy szeptember eleje óta heti 40 órában nyomatja az álláskeresést. na meg nem csak a két véglet van, hogy minden apróságon számon kéred, csak mert otthon van. leterheltség szerint kéne megosztani.
#16 az a megoldás hogy együtt tolják ki a szekeret és senki sem a másikra vár
#21 úgy fogalmaztam hogy kezdődő eltávolodás, nem feltétlenül mély még a szakadék, de egy jó kis vitaforrással csak mélyülnek az árok nem pedig betemetődik. Lehet egy jó nagy parázs vitával "ráerőltethető" a másikra hogy végezzen több házimunkát, de a tüske egy jó darabig ott marad. Mindig gondolj bele a fordított helyzetbe! Ha te vesztenéd el az állásod és a feleséged azzal jönne, na akkor mostantól te csinálsz több házimunkát - s nem magadtól ajánlod fel - akkor az hogy esne, erősítené az érzelmeiteket vagy távolítaná?
Itt nem a háztartási munkák megosztásának az aránya a fő gond... az csak a felszín.
Olyat fogok írni, amivel nem leszek népszerű, de nem baj.
Még ha az érzelmi faktort félre is tesszük (amit ne tegyél félre mert szerintem sokan tök jókat írtak), tisztán a te szemszögedből nézve, még akkor se javasolnám neked hogy ő csináljon mindent, te meg semmit.
Ugyanis neked is jobb hogy szorgalmasabb, talpraesettebb és rendszerető lettél azáltal, hogy megcsinálod a házimunka rád eső részét.
Köszönöm a válaszokat! Hát nagyon sok fajta válasz jött, ez alapján még bizonytalanabb vagyok...
Félreértés ne essék: nem várom el, hanem pont azt kérdezem hogy elvárhatom-e. Egyébként úgy vagyok vele, amivel a válaszok nagy része is egybevág, h nem várhatom el (de örülnék azért...).
Most viszont már abban is elbizonytalanodtam, hogy a közeljövőben felhozzam-e még ezt a témát egyáltalán. Vagy inkább próbáljak csak minél többet segíteni neki, hogy érzelmileg minél hamarabb 100%-os legyen, és akkor majd úgyis lesz valami, vagy visszatérhetünk rá.
Az megvan h nem csak ebbol all a munkakereses? Honann szulsz te mondjuk 8 megfelelő allast nulla munkaval amivel jelentkezel? Utoljara 2 eve kellett munkat keresnem, uh akkor atirtam az oneletrajzomat, felregisztraltam allaskereso portalokra, motilevel, orakat böngészni a portalokat, interjut egyeztetni, interjura keszulni...ugynokseggel egyeztetni. Nem tudom persze h mit dolgozik a kedves kerdezo párja de nekem pl meg a munkara valo jelentkezeskent is hosszabb adatlapokat kellett kitoltenem, igy egyetlen melora valo jelentkezes 1-2 ora volt. Es nem arrol van szo h a kerdezo parja vakarja a tokeit, a maradek idoben elvegzi az o feladatait a haztartasbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!