Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségemnek egy ideje már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek egy ideje már nincs állása de ragaszkodik a házimunka 50-50% felosztásához? Elvárhatom hogy megcsináljon mindent? Hogyan közöljem vele finoman?

Figyelt kérdés

Feleségem szeptember elején elvesztette a munkahelyét, és mivel nagyon maga alatt volt, nem akartam ezt a házimunka témát elővenni. Gondoltam majd magától felajánlja, h megcsinálja a dolgokat, vagy osszuk fel újra a feladatokat.

Mert egyébként az évek során kialakítottunk egy tök jól működő rendszert, ahol sikerült fele-fele arányban felosztani mindent, pedig én híresen lusta vagyok ezekhez. Tulajdonképpen büszke is vagyok hogy milyen talpraesett lettem ebben a témában.

És most nem arról beszélek h megszakadok h el kell mosogatnom sőt néha még jól is esik kitakarítani a lakást, de egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat h neki rengeteg szabadideje van így, akkor meg megcsinálhatna mindent. Azért sokszor van az is h hazaérek és hát nagyon nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni.

Illetve hozzátenném h azért mióta nincs munkája elég depresszív meg demotivált tud lenni szóval nem akarom megbántani vagy fájdalmat okozni neki.

Párszor próbáltam óvatosan felhozni a témát, de teljesen sikertelenül. Általában a "pár hét múlva úgyis lesz munkám" választ kapom, viszont nagyon úgy néz ki hogy legalább jövő nyárig ez lesz a helyzet sajnos.

2020. nov. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
0%

Konkrétan HÁNY ÉVESEK VAGYTOK?! Mi a végzettsége a Kedves Asszonykának és milyen munkakörökben dolgozott eddig?!

Önéletrajzát internetről szerkeszti meg - vagy pedig a Munkaügyi Központban van RENDSZERES segítsége?! (Munkavállalási tanácsadás, tréningek/tanfolyamok, egyéb, stb.)

Amúgy BECSÜLENDŐ, hogy a bevásárlás 90-át a feleség intézi és még takarít is, TETEJÉBEN a pénzügyeket intézi (gondolom, szépen be is ossza...) tehát nem unatkozik, csak LÁTVÁNYOSAN BÁNKÓDIK SZEGÉNY...

Ui: gyermekvállalás kérdése, mint ANYAI HIVATÁS?! Hogyan álltok ehhez MINDKETTEN?!

2020. nov. 8. 15:16
 52/89 anonim ***** válasza:
0%

Az kimaradt, hogy FŐZNI IS SZOKOTT - új recepteken nem próbálja törni a fejét?! (Akár elmehetne szakácsnak vagy egyéb élelmiszeripari végzettség - ha lenne hozzá kedve...)

Mármint az Asszonykára gondoltam ebben a tekintetben. Mosás, vasalás, varrás-hímzés, horgolás, kötés - HA KISBABA ÉRKEZNE, milyen ruhácskákat varrna Neki - a kis jövevénynek legszívesebben?!

2020. nov. 8. 15:19
 53/89 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyokos 54 es azt hiszed csakúgy olyan könnyen el lehet menni szakácsnak ,végzettség nélkül . Meg majd ha megkérdezi a munkáltató tapasztalat ? Ó otthon a konyhában. Ja akkor mehet is viszontlátásra. Olyan könnyű pofázni menjen szakácsnak
2020. nov. 8. 16:05
 54/89 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok életképtelen pasi, ugyanis nő vagyok xD

Csak nőként sem értem meg a férfigyűlöletet, az otthon a tévé előtt possadó ráadásul tetejébe gyerektelen kitartott háziasszonyoktól meg kifejezetten undorodom. A nők szégyenei.

2020. nov. 8. 17:01
 55/89 anonim ***** válasza:
54%
Itt a pasi a hülye nem a nő
2020. nov. 8. 17:08
 56/89 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem legyél vele tapintatos, hiszen hatalmas kudarc, ha az ember elveszíti a munkáját, akkor is, ha az a saját hibáján kívül történik. Én is elveszíteném a motivációt. Illetve, szerintem nem kéne hozzászoknod, hogy az asszony csinál mindent a háztartásban, mert amikor végül visszamegy dolgozni, ismét ki kell venned belőle a részed, ha tetszik, ha nem.
2020. nov. 8. 17:57
 57/89 anonim ***** válasza:
23%

Egyébként bar egyre inkább a férfinek adok igazat de ez az eltart szo olyan negativ csengesu. Engem is 'eltartott' a parom anno csak en mondjuk minden centet vissza is fizettem neki. De ha mondjuk házasság lett volna belole? Házasságban elvileg nincs enyem meg tied hanem a kozos, ott nem eltartod a feleseged, hanem mivel kiesik a feleseged fizuja átmenetileg egy fizubol eltek. Gondolom ami van megtakaritasotok abba o is jocskan adott bele uh nem valami ingyenelorol beszélünk.

2020. nov. 8. 20:07
 58/89 anonim ***** válasza:
100%
Én nőként mondom, hogy várdd csak el. Neki is segít, ha hasznosnak érzi magát, nem lesz annyira depressziós. Mondjuk én amikor munkát kerestem, akkor napi 8 órában kerestem (motivációs levelek írása stb.), de most a vírus + válság alatt igazából nagy esély nincs, hogy talál valamit is.
2020. nov. 9. 00:42
 59/89 anonim ***** válasza:
0%
Remélem talál munkát,utána meg ő várja el ha te leszel munkanélküli ,hogy 100%-ban te főzz ,moss,takaríts!!! Remélem te is visszakapod!
2020. nov. 9. 11:21
 60/89 anonim ***** válasza:
100%
#59 értsd már meg, hogy egy normális párnál ez nem valamiféle büntetés vagy gyötrelem, hanem a dolgok normális menete, hogy minél kevesebb házimunkán kívüli feladata van valakinek, annál többet vállal a házimunkából. egyébként pedig szó nem volt 100 %-ról. de ha valamiért szélsőséges lenne a különbség (mondjuk az egyik fél rendszeresen elutazik munkaügyben, vagy nagyon sok túlórára kényszerülne, vagy mondjuk munka mellett tanul), akkor akár ez is elképzelhető.
2020. nov. 9. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!