Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megutáltam a feleségemet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megutáltam a feleségemet, mert felvett egy olyan stílust, amitől kiráz a hideg. Hiába szembesítem azzal, hogy ez a stílus nem nyerő a kapcsolatunkban, nem érti. Vissza fog még változni valaha?

Figyelt kérdés
A feleségem régen olyan volt, mint én. Ezért szerettem. Művészlelkű, nyitott a spontán ötletekre, pedantériamentes, nem foglalkozott a társadalmi konvenciókkal és még humorérzéke is volt. Tavaly szeptemberben munkahelyet váltott, azóta egy hivatalban dolgozik. Novemberben vettem észre rajta a változást. Nemcsak kívülről vette fel az undorító kiskosztümöt, de belülről is. Felvette azt a bizonyos "kis rendeske" stílust, amitől rosszul vagyok. Semmi spontán ötletben nincs már benne. Mindent elkezdett megtervezni. Jegyzetfüzetbe, naptárba ír fel mindent. Elkezdte érdekelni a külvilág véleménye (pedig azelőtt magasról tett rá, mint én). Kitalálta, hogy minden hónapban veszünk valamilyen háztartási kisgépet. (Ettől égnek áll a hajam, hülye elgondolás.) "Kis rendeske" módjára elkezdett felpakolni a facebookra képeket a családról, és ugyancsak a "kis rendeskék" szokása szerint nekiállt befőttet eltenni és lekvárt főzni (pedig korábban ilyen ökörségek eszébe sem jutottak). Mitől vált ilyen nyárspolgárivá? A kolléganői hatására? Mert úgy látom, az ő stílusukat vette át. A sok sótlan, unalmas hivatalnok liba stílusát. Az ilyen "kis rendeske" típusú feleségek a legborzasztóbbak, rémálmaimban se jöjjenek elő. A vagány, spontán ötleteket pártoló, kis dolgokra nem adó, laza, humoros csajokat szeretem. A feleségem ilyen volt, csak a sok sótlan libához asszimilálódott. Vissza tud még változni vajon?

2020. júl. 11. 13:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/151 A kérdező kommentje:
Ő most azt hiszi, hogy be kell illeszkedni erőnek erejével a társadalomba, akkor is, ha belül titokban undorodik a kolléganőitől, de látszatra alkalmazkodnia és hasonulnia kell hozzájuk. Megfelelési kényszerből felvett egy szerepet, amelyben nagyon-nagyon rosszul érzi magát. Fél az autóvezetéstől, utálja az autókat, de mégis autót szeretne magának, mert a kolléganői azzal járnak dolgozni.
2020. júl. 11. 22:59
 72/151 anonim ***** válasza:
100%
De miért kéne hasonulnia hozzájuk? Én ezt nem értem. Senki sem egyforma ha eddig így is betudott illeszkedni közéjük miért kéne teljesen hozzájuk idomulnia? Nekem ez magas. Nincs 2 egyforma ember és pont ettől szép ez a világ. Szerintem próbálj vele erről többet beszélni hatha megérti hogy ő is más és akikkel együtt dolgozik ők is mások. Nem lesz ezektől jobb es a kollegái szemében sem. Ezektől függetlenül bármikor lehet pletyka tárgya ha eppen valamibe beleakarnak kötni vagy csak epp valakiről csevegni kelljen. Nagyjából ilyenek az emberek még munkahelyen is unatkoznak sokszor. Ettől nem lesz jobb reméljük hamarosan belátja teljesen felesleges erőlködni hogy olyasvalakivé váljon aki nem is ő. Ettől persze ha lenne valami amin szívesen változtatna akkor azt csak is szívvel lehet tenni, csinálni különben mi értelme. Hat sajnálom remélem tudtok valami értelmes dolgot kihozni ebből az egészből.
2020. júl. 11. 23:07
 73/151 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, hagyjad, ha beilleszkedik, látja mennyire rugalmas tud lenni, bízik magában, még a végén aztán gyereket is bevállal mégis, és meglesz a kis lányka vagy fiú akivel ellehettek. A kocsi meg ha egy idő után nem kell majd eladjátok. Ne utáld már szegény csajt ilyen hülyeségek miatt, mert azt fogja érezni hogy még rád se számíthat. Ő belül még mindig az akit megszerettél.
2020. júl. 11. 23:10
 74/151 A kérdező kommentje:
A gyereket ő soha nem fogja bevállalni. Neki két kisebb testvére van, azzal telt az egész gyerekkora, hogy rájuk kellett vigyáznia. Ő vitte őket óvodába, iskolába, kamaszlányként ő járt szülői értekezletekre, mert drága anyósom, apósom (csodálatos lelkek) nem törődtek a gyerekeikkel, csak festegettek a műteremben. Ha megszállta őket az ihlet, napokig nem aludtak, nem ettek, a gyerekeikről megfeledkeztek, csak a "témának" éltek, a festményen dolgoztak. A feleségem megfogadta, hogy neki sose lesz gyereke, mert ő már eleget szülősködött a két kishúga mellett. A húgai a mai napig kismamának nevezik őt, és bármi bajuk van, nem az anyósomékkal, hanem a feleségemmel beszélik meg. Gyereket ő nem fog szülni soha. Ahhoz túl nagy felelősséget raktak a nyakára gyerekkorában. Ezért örült, amikor velem megismerkedett, mert végre újra gyerekké válhatott, felszabadulhatott.
2020. júl. 11. 23:17
 75/151 anonim ***** válasza:
89%
Én is szívesen lennék újra gyerek vagy ha csak egy percre átélhetném az maga lenne a csoda.
2020. júl. 11. 23:20
 76/151 A kérdező kommentje:
Ezért is mondom neki mindig: "Szívem, nem kell neked senkinek sem megfelelned, senkihez sem igazodnod. Ne kínozd te magadat semmi olyannal, amihez nincs kedved. Elég teher volt rajtad gyerekkorodban, kamaszkorodban, most már engedd el magad végre. Nem kell befeszülnöd. Velem nem kell úgy törődnöd, mint egykor a húgaiddal. Én ezt nem várom el. Szabad vagy." De most annyira hálás a munkahelyi közegnek azért, hogy befogadták, hogy mindenképpen idomulni akar hozzájuk, bár valójában nincs hozzá kedve. Van egy szó erre a pszichológiában: mentális rezerváció. Ez az egyén belső kettős könyvelése. Kívülről úgy tesz, mintha alkalmazkodna a befogadó közeghez, de belül idegenkedik tőlik és megveti őket. Csak ezt nem meri kimutatni.
2020. júl. 11. 23:26
 77/151 anonim ***** válasza:
65%
Sajnálom.😔 Látszik hogy szereted és nagyon fontos neked. Biztosan idővel belátja ő is hogy ez talán nem az ő útja. Adj neki időt csak ennyit tegyél meg. Figyelj amiben nem lehetünk önmagunk abban sokáig nem utazunk.🙂 Így lesz ebben az esetben is ez biztos.🙂
2020. júl. 11. 23:38
 78/151 A kérdező kommentje:
Ez a mondás nagyon tetszik nekem. "Amiben nem lehetünk önmagunk, abban sokáig nem utazunk." Köszönöm!! Én is ebben bízom. Köszönöm az emberséges szavaidat. Reményt adtál. Hátha el fogja felejteni és le fogja dobni magáról ezt a testidegen "kis rendeske" stílust! Isten bocsássa meg nekem, de szívből utálom, gyűlölöm a "kis rendeske" típusú családokat. Olyan családba be sem nősültem volna. A szőr feláll a hátamon az olyan családoktól. Délelőtt templom, délután fűnyírás, este közös filmnézés. Brrrr!!! Hideglelés.
2020. júl. 11. 23:42
 79/151 anonim ***** válasza:
29%
Örülök ha valamit segíthettem.🙂 Kitartást addig is.🙂 Én pedig rendeske vagyok bar nem járok templomba semmi hasonló és nem jegyzetelek. De imádom amit csinálok imádok főzni és minden ami házimunka.🙂 Minden jót Neked.🙂
2020. júl. 11. 23:46
 80/151 A kérdező kommentje:
Neeem, Te nem vagy "kis rendeske", mert én most hálából tiszteletbeli bohém csajjá avatlak. A "kis rendeskék" ilyenkor már illedelmesen alszanak vagy még illedelmesebben szeretkeznek urukkal és parancsolójukkal.
2020. júl. 11. 23:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!