Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megutáltam a feleségemet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megutáltam a feleségemet, mert felvett egy olyan stílust, amitől kiráz a hideg. Hiába szembesítem azzal, hogy ez a stílus nem nyerő a kapcsolatunkban, nem érti. Vissza fog még változni valaha?

Figyelt kérdés
A feleségem régen olyan volt, mint én. Ezért szerettem. Művészlelkű, nyitott a spontán ötletekre, pedantériamentes, nem foglalkozott a társadalmi konvenciókkal és még humorérzéke is volt. Tavaly szeptemberben munkahelyet váltott, azóta egy hivatalban dolgozik. Novemberben vettem észre rajta a változást. Nemcsak kívülről vette fel az undorító kiskosztümöt, de belülről is. Felvette azt a bizonyos "kis rendeske" stílust, amitől rosszul vagyok. Semmi spontán ötletben nincs már benne. Mindent elkezdett megtervezni. Jegyzetfüzetbe, naptárba ír fel mindent. Elkezdte érdekelni a külvilág véleménye (pedig azelőtt magasról tett rá, mint én). Kitalálta, hogy minden hónapban veszünk valamilyen háztartási kisgépet. (Ettől égnek áll a hajam, hülye elgondolás.) "Kis rendeske" módjára elkezdett felpakolni a facebookra képeket a családról, és ugyancsak a "kis rendeskék" szokása szerint nekiállt befőttet eltenni és lekvárt főzni (pedig korábban ilyen ökörségek eszébe sem jutottak). Mitől vált ilyen nyárspolgárivá? A kolléganői hatására? Mert úgy látom, az ő stílusukat vette át. A sok sótlan, unalmas hivatalnok liba stílusát. Az ilyen "kis rendeske" típusú feleségek a legborzasztóbbak, rémálmaimban se jöjjenek elő. A vagány, spontán ötleteket pártoló, kis dolgokra nem adó, laza, humoros csajokat szeretem. A feleségem ilyen volt, csak a sok sótlan libához asszimilálódott. Vissza tud még változni vajon?

2020. júl. 11. 13:28
 121/151 anonim ***** válasza:
94%
A mindennapi melegszendvics tehát menő, laza. A főzés szürke és uncsi..értem. Kb 16 évesen én is ezt gondoltam.
2020. júl. 13. 20:51
 122/151 A kérdező kommentje:
De miért foglalkoztat téged - egy vadidegent - ennyire intenzíven egy olyan nő élete, akiről semmit, de semmit nem tudsz? Ez már tényleg megszállottság. Orvos látott már? Miért nem tudsz lekopni rólam és az én problémámról?
2020. júl. 13. 21:17
 123/151 A kérdező kommentje:

Hihetetlen, hogy el tudják ferdíteni a tényeket elvakultságukban egyesek. Kaptam egy privát üzenetet. Az üzenet írója már nagyon elengedte a fantáziáját, és pont a valósággal ellentétes dolgokról szövögetett mesét. Ezt írta többek között: "Szegény feleséged, úgy sajnálom, hogy egy ilyen ember mellett kell élnie, mint te, már ha egyáltalán az ember szóval lehet illetni a hozzád hasonló képződményeket. A feleséged titokban másra sem vágyik évek óta, csak arra, hogy anya lehessen, mert minden nő legfőbb vágya igenis az anyaság, és te megfosztod őt ettől az örömtől a magad kényelmi szempontjai miatt. El tudom képzelni szegény nőt, milyen sóvár és irigy tekintettel nézegeti a barátnői gyermekeit és a babákat tologató anyukákat az utcán, te meg elvetted tőle még ezt az örömöt is, az anyaság csodálatos boldogságát."

Na ez már a történet teljes kifordítása. Ez a kérdés éppen őrajta fordult meg, és én elfogadtam és támogattam az ő döntését. Ő nem akar gyereket. Ha valaki sóváran nézegette a baráti körben a gyerekes szülők boldogságát, az éppen én voltam, ezt azért szögezzük le. Ahogy azt is, hogy amikor a múlt hónapban az egyik barátnője itt volt nálunk a pici babájával, hiába akarta a feleségem kezébe adni a kicsit, ő tiltakozott, nem akarta kézbe venni, végül nekem adta át a barátnő a babát, amíg ő WC-re ment. A feleségem meg is mondta négyszemközt, hogy ő nem szeret pici babát kézben tartani, ezt igazán beláthatta volna a barátnője, nem kellett volna erőszakoskodni. De ugyanez az üzenetíró tovább folytatta a fantáziájában merészen kiszínezett történetet. Íme:

"El tudom képzelni magamban a lakásotokat. Szegény feleséged biztos szeretne szép rendet tartani, te meg egy igénytelen varacskos disznó lehetsz, teleszemeteled a lakást, olyan lehet a szobád, mint egy disznóól. Szegény feleséged hiába takarít valószínűleg nagyon gyakran, semmi látszata nincs, mert te azonnal tönkreteszed biztos a munkáját, teleganézol mindent."

Itt már nagyon meglódult a fantázia. Ugyanis kettőnk közül éppen az én szobám rendezettebb, és a feleségem szobája az, amely folyton szalad. Mindenki magának takarít, nem nyúlunk egymás cuccaihoz, sőt egymás szobájába is csak akkor megyünk be, ha például könyvet, olvasnivalót akarunk kölcsönkérni a másiktól. A feleségem egyáltalán nem kultiválja a takarítást (arról nem lehet ínycsiklandozó képet feltenni a facebookra), ő a konyhában vette fel és gyakorolja a "kis rendeske" szerepet. A szobája háborús színtérhez hasonlít, de engem nem zavar, nekem így is tetszik. És mielőtt még szívükhöz kapnának a jámbor olvasók, igen, képzeljék el, külön hálószobában alszunk. De ez ismét nem az én zsarnoki parancsom volt, hanem a feleségem határozott kívánsága, amelyet elfogadok és tiszteletben tartok.

Egyszóval vissza kéne venni a fantázia meglódulásából, mert olyan szélsőséges jellemek, mint amilyeneket az üzenetíró felvázol, csak a Jókai-regényekben vannak. A zsarnoki férj és a szegény, elnyomott feleség képe, amelyet többen próbálnak felvázolni, messze áll a valóságtól.

2020. júl. 13. 21:53
 124/151 anonim ***** válasza:
100%
122 feltettél egy kérdést en válaszoltam. Az előző néhány nem én voltam. Nekem csak ez a velemenyem hogy nem attól lesz menő vagy nem, szürke vagy lapos valakinek a jelleme hogy mit főz. Ennyi
2020. júl. 13. 22:00
 125/151 A kérdező kommentje:
Nem tudom, melyik kommentelőtől kaptam a privát üzenetet, de már teljesen bevadult a végére, totál indulatos lett, és olyanokat írt, hogy megérdemelném, hogy elhagyjon a feleségem, és majd évek múlva mint hajléktalan férfi fogom óta bámulni a kuka mellől, amint az új férjével tologatja boldogan a kisbabát, amelyre már évek óta vágyott. Na itt telt be a pohár. Az üzenetíró se lát, se hall, csak a saját fejében kialakult képet színezgeti egyre dühödtebben. Mielőtt bárki tovább szőné-fonná a történetet, közlöm: a feleségemnek esze ágában sincs elhagynia engem. 20 éve élünk együtt, 15 éve vagyunk házasok, elég sok közös küzdelem, közös öröm és közös bánat van mögöttünk. Most csupán felmerült egy probléma, amelyet az ő új munkahelye váltott ki. De lehet, hogy ez is megszűnik majd, ha eljön onnan. Nem lesz többé benne abban a közegben. És mielőtt jönne a meseíró, és fantáziájával és rosszindulatával kiszínezné, hogy biztos én kényszerítem szegényt, hogy hagyja ott a munkahelyét, elmondom, én nem szólok bele, hogy ő hol akar dolgozni. Nem is kényszeríteném ilyesmire, bár nem bánnám, ha végre kikerülne onnan. De az élet fogja úgyis megoldani a problémát, mert egy GYES-es anyuka helyén van.
2020. júl. 13. 22:24
 126/151 anonim ***** válasza:
67%
Én a helyedben sem kommentre sem pedig üzenetre ezek után nem válaszolnék tovább. Ennek így semmi értelme mocskolódni folyamatosan, és támadni állandóan a másikat. Kissé betegesnek tűnik már.
2020. júl. 13. 22:34
 127/151 anonim ***** válasza:
96%

"Mindenki magának takarít, nem nyúlunk egymás cuccaihoz, sőt egymás szobájába is csak akkor megyünk be, ha például könyvet, olvasnivalót akarunk kölcsönkérni a másiktól."

Lefeküdni egymással azért szoktatok?

"A feleségem egyáltalán nem kultiválja a takarítást (arról nem lehet ínycsiklandozó képet feltenni a facebookra)"

Folyamatosan passzív-agresszív hangnemben beszélsz erről a nőről.

"De ez ismét nem az én zsarnoki parancsom volt, hanem a feleségem határozott kívánsága, amelyet elfogadok és tiszteletben tartok."

Volna egy tippem, hogy miért.

2020. júl. 13. 23:03
 128/151 A kérdező kommentje:
A 126-os válaszadónak tökéletesen igaza van. Ez a kötekedés, amit a 127-es (honvédaltiszt) művel, már tényleg beteges. A magánéletünk legprivátabb ügyeit (szexuális együttléteink gyakorisága stb.) nem vele kívánom megtárgyalni. Bár látom, roppant kíváncsi erre is. És szövögeti magában tovább a rögeszméit.
2020. júl. 14. 00:02
 129/151 anonim ***** válasza:
94%

Hú, akkor én tényleg "kis rendeske" lehetek 😂

Imádok főzni, szeretek vasalni, párom pedig hétvégén lenyírja a füvet, és igen, kiporszívózza a kocsit, de az ablakokat én takarítom meg. Van egy lányom, 10 éves, érthető módon van igénye a főtt ételre, de nekünk is.

Van egy labradorunk, van egy medencénk, hátrébb pedig egy kis konyhakert, amivel én foglalkozók, imádjuk a saját paradicsomot enni.

Kocsira szükség van, mert bevásárolni azzal járunk a 10 km-re lévő városba. Szoktunk kint sütögetni, bográcsozni, csurdítani.

Kirakat élet? Szerintem nem.

Fogalmam nincs miért zavar az téged, hogy lekvárt főz? Vagy a rakott krumpli miért baj?

Az, hogy külön szobában alszotok a ti dolgotok, engem mindenesetre zavarna, hiányozna a párom mellőlem.

2020. júl. 14. 13:08
 130/151 A kérdező kommentje:

129-es, semmi gond nincs azzal, ahogy te élsz, ha te ezt találod jónak és ebben érzed jól magad. Éppen az a lényeg, hogy mindenki úgy éljen, ahogy azt a belső indíttatása diktálja, olyan berendezkedésben, amelyben jól érzi magát. Ne a társadalmi nyomásnak vagy elvárásoknak akarjon görcsösen megfelelni.

Nincs az életnek egyetlen helyes útja, sokféle módon lehet élni. Van, aki ezt az utat szereti, van, aki azt az utat szereti. Lényeg, hogy mindegyik jól érezze magát az általa választott úton.

Az viszont fontos, hogy egy házaspár mindkét tagja kb. azonos vagy hasonló értékek mentén rendezze be az életét. Csak így lesz köztük összhang. Ha én vallásos vagyok, akkor párválasztáskor nyilván döntő szempont lesz számomra, hogy a párom is vallásos legyen. El is veszek mondjuk egy vallásos nőt. Igen ám, de a házasságunk X-ik évében a nőnél 180-os fordulat áll be, kitér a hitéből, ateista lesz, és elkezd vallásellenes szövegeket posztolni a facebookon. Ilyenkor mit lehet tenni? Azon kívül, hogy reménykedem: talán visszatalál a hitéhez a drága. Az ateisták viszont örömmel dörzsölik a tenyerüket és azt mondják: ne bántsd azt a szegény asszonyt, ő elindult a fejlődés útján, elhagyta a korábbi naiv hitét és már éretten gondolkodik az életről. Én ezt másképpen látom. Azt látom, hogy nincs meg a korábbi összhang, értékazonosság.

Az amerikai álommal nekem nincs bajom, amíg más él ilyen stílusban (legfeljebb megvan róla a jól kialakított saját véleményem), de akkor viszont kőkeményen ellenállok, ha valaki rám is azt a giccses életstílust akarja kényszeríteni. Ne akarjuk azt az életstílust az egyetlen elfogadható életstílusként piedesztálra emelni.

2020. júl. 14. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!