Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megutáltam a feleségemet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megutáltam a feleségemet, mert felvett egy olyan stílust, amitől kiráz a hideg. Hiába szembesítem azzal, hogy ez a stílus nem nyerő a kapcsolatunkban, nem érti. Vissza fog még változni valaha?

Figyelt kérdés
A feleségem régen olyan volt, mint én. Ezért szerettem. Művészlelkű, nyitott a spontán ötletekre, pedantériamentes, nem foglalkozott a társadalmi konvenciókkal és még humorérzéke is volt. Tavaly szeptemberben munkahelyet váltott, azóta egy hivatalban dolgozik. Novemberben vettem észre rajta a változást. Nemcsak kívülről vette fel az undorító kiskosztümöt, de belülről is. Felvette azt a bizonyos "kis rendeske" stílust, amitől rosszul vagyok. Semmi spontán ötletben nincs már benne. Mindent elkezdett megtervezni. Jegyzetfüzetbe, naptárba ír fel mindent. Elkezdte érdekelni a külvilág véleménye (pedig azelőtt magasról tett rá, mint én). Kitalálta, hogy minden hónapban veszünk valamilyen háztartási kisgépet. (Ettől égnek áll a hajam, hülye elgondolás.) "Kis rendeske" módjára elkezdett felpakolni a facebookra képeket a családról, és ugyancsak a "kis rendeskék" szokása szerint nekiállt befőttet eltenni és lekvárt főzni (pedig korábban ilyen ökörségek eszébe sem jutottak). Mitől vált ilyen nyárspolgárivá? A kolléganői hatására? Mert úgy látom, az ő stílusukat vette át. A sok sótlan, unalmas hivatalnok liba stílusát. Az ilyen "kis rendeske" típusú feleségek a legborzasztóbbak, rémálmaimban se jöjjenek elő. A vagány, spontán ötleteket pártoló, kis dolgokra nem adó, laza, humoros csajokat szeretem. A feleségem ilyen volt, csak a sok sótlan libához asszimilálódott. Vissza tud még változni vajon?

2020. júl. 11. 13:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/151 anonim ***** válasza:
66%
Nahát azért ez fura. De hát ez mindenkinek kotelező volt? En totál antiszoc vagyok konkretán ha hozzam szólnak a falusiak 2 szóval tovább is állok😂😂😂 Nem véletlenül jöttem ide sz...k rájuk.😂😂😂 Megértelek. Jo hogy nem vasvillával üldöztek el onnan. Hogy hogy falun éltél 2 évet?
2020. júl. 12. 01:04
 92/151 A kérdező kommentje:
Ott kaptam munkát. A helytörténeti gyűjtemény vezetője voltam. Ez egy egyszemélyes múzeum volt. Én voltam az igazgató, a teremőr, a tárlatvezető, a botcsinálta restaurátor és - amikor a takarító néni betegeskedett - a takarító is. Életem legszabadabb és legjobb munkahelye volt. Szerettem azt a pici kis múzeumot.
2020. júl. 12. 01:10
 93/151 anonim ***** válasza:
75%

Akkor azért volt ott valami jó is.🙂 Sajnálom azért hogy végül el kellett menned. De biztosan minden okkal történt, történik az életünkben.🙂

Mostmár nem tartalak fel nálam egy óra elmúlt.😂 Gondolom nálad is. 😂 Maradnék még de mielőtt ébresztem a reggel a gyermekeimet addig kicsit pihennék is hogy legyen sok energiám majd hozzájuk.😊 Szép estét es szép álmokat Neked.🙂 Remélem minden helyre jön az életedben és a feleséged is vissza talál hozzád.🙂

2020. júl. 12. 01:16
 94/151 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Neked is szép álmokat. Minden jó szavadért hálás vagyok. Amúgy azért kellett eljönnöm, mert a galád képviselőcsürhe megszavazta, hogy a normál 8 órás állásomat először 6 órásra csökkentsék, majd végül 4 órásra. Akkor jöttem el, amikor 4 órásra csökkentették. Annyira kevés fizetésből már nem tudtam megélni. Azt mondták, nincs forgalma a múzeumnak (ez igaz volt, sajnos), kevés a látogató. Most egy nyugdíjas tanár bácsit alkalmaznak 4 órás munkában, ő vezeti az én egykori kis múzeumomat. Jó pihenést kívánok Neked!
2020. júl. 12. 01:20
 95/151 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el az összes kommentet még, de valaki már egy régebbi kommentben utalt rá itt a kérdés alatt; arra gondolok, hogy a feleség mindig nagyon meg akar felelni, mindig olyanra akar változni, amilyenre (véleménye szerint) a környezete kívánja; hogy megfeleljen; megfelelhessen, mert fél, hogy nem szerethető; tehát nem egy érett személyiség; tehát fél önmaga lenni; nem is tudjuk, milyen a valódi önmaga; mert azt még szóval tehát a feleség, az asszony sohasem merte kipróbálni, nem mert soha még önmaga lenni. Hogyha mindig idomul a környezetéhez; mindig keresi, hogy milyennek kell lenni;... "túlértelmezi" a beilleszkedés fogalmát. Mert annyira nem kell, hogy elveszítse a korábbi önmagát; merthiszen, az is ő volt; csakhogy sajnos nem; mert itt nem ismerhetjük meg az asszony valódi személyiségét, mert mindig elrejti,mert fél, hogy máskülönben nem lesz szerethető. Valamiért retteg attól, hogy nem szeretnék. És otthon meg, gondolja, úgyis jó leszel; ahogyan a kollégáknak is megfelel, ezért otthon neki jó úgy, megfelel; ahogy a kollégáknak is meg tud felelni. Tehát ő úgy akar megfelelni, hogy lényegében igaziból nem is saját magának, hanem mindig a környezetét lesi. Amúgy nem tudom tehát, Kérdező, hogy ki lehet-e ebből gyógyítani; tehát, hogy ne legyen már ennyire hát, szerintem talán lehet, hogy picit kórosan -nem vagyok szakértő - is önbizalomhiányos. Tehát te hiába mutatod ki neki, hogy ő fontos neked; X ideje már mégiscsak együtt vagytok; na de hát szóval ez van. Mindig olyanra változik, amilyenre úgy érzi, a környezete megkívánja, megköveteli. És nem is tudja tehát még ő maga sem, hogy milyen az ő személyisége; mert tehát soha sem merte felvállalni. Én tehát sajnálom a feleségedet; de kicsit azért téged is, mert csőbe húzott téged. Nem mutatta meg a valódi arcát, hogy milyen; tehát neked fogalmad sem volt róla, hogy kit veszel el feleségül. És még most se tudjuk. Szerintem nem tudnád rávenni , hogy legyen önmaga; bár, valószínűleg kedves ember; talán ennyit meg lehet neki előlegezni, vagy hogy mondjam. Tehát talán ennyit előfeltételezhetünk róla ;de még az se feltétlenül biztos, hogy tehát minden esetben; hogyha mondjuk pl teszem azt, egész életében megjátszotta önmagát.
2020. júl. 12. 01:20
 96/151 anonim ***** válasza:
36%
Én is köszönöm ezt a kellemes beszélgetést jól éreztem magam.🙂 Nem kell hálálkodnod nincs miért.🙂 A sors hatalma volt hogy itt lehettem és Te is.🙂 Örültem.🙂 Álmodj szépeket.🙂
2020. júl. 12. 01:25
 97/151 anonim ***** válasza:
98%

Egy fontos részletet kihagysz. Azért nem megy fürdőbe, vagy pihenni, mert TE _nem csinálod meg helyette_, ő pedig nem akar egész életében melegszendvicsen élni, mint egy igénytelen kamasz.

2020. júl. 12. 04:59
 98/151 anonim ***** válasza:
98%

"Neki két kisebb testvére van, azzal telt az egész gyerekkora, hogy rájuk kellett vigyáznia. Ő vitte őket óvodába, iskolába, kamaszlányként ő járt szülői értekezletekre, mert drága anyósom, apósom (csodálatos lelkek) nem törődtek a gyerekeikkel, csak festegettek a műteremben. Ha megszállta őket az ihlet, napokig nem aludtak, nem ettek, a gyerekeikről megfeledkeztek, csak a "témának" éltek, a festményen dolgoztak."

Erősen elgondolkodtató most itt már, hogy a kérdező csak trollkodik. Ilyet épp mentálhigiénével nem lehet írni.

2020. júl. 12. 05:13
 99/151 A kérdező kommentje:

Ő nagyon boldogan élne melegszendvicsen. És nem azért nem megy fürdőt venni vagy olvasni, mert én nem csinálom meg helyette. Nem engedné, hogy én csináljam, mert a kolléganőinél is az az alapképlet, hogy a feleség izzad a gáztűzhely előtt, ez a hagyományos "kis rendeske" szerep része. De ő utál főzni, csak éppen a kolléganőihez való hasonulás jegyében csinálja. Így töltheti be a munkahelyi társai által is megélt "kis rendeske" szerepet.

Szegény fickó csak jön értetlenkedve és csak vitatkozik. Nem érti meg, hogy a feleségem részéről ez nem egy boldog szerepbetöltés, hanem egy utált szerep kényszerű felvétele. Ő kifejezetten utál, gyűlöl főzni, nem is szereti a rakott krumplit. Be is vallotta. Szívesebben enne melegszendvicset. De a munkahelyi közege miatt - saját kedve és meggyőződése ELLENÉRE - felvett egy testidegen szerepet.

2020. júl. 12. 10:52
 100/151 anonim ***** válasza:
94%
Ne haragudj kérdező, de megkérdezhetem, hogy hány évesek vagytok a feleségeddel?
2020. júl. 12. 11:02
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!