Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megutáltam a feleségemet, mert felvett egy olyan stílust,
amitől kiráz a hideg. Hiába szembesítem azzal, hogy ez a
stílus nem nyerő a kapcsolatunkban, nem érti. Vissza fog
még változni valaha?
Figyelt kérdés
A feleségem régen olyan volt, mint én. Ezért szerettem. Művészlelkű, nyitott a spontán ötletekre, pedantériamentes, nem foglalkozott a társadalmi konvenciókkal és még humorérzéke is volt. Tavaly szeptemberben munkahelyet váltott, azóta egy hivatalban dolgozik. Novemberben vettem észre rajta a változást. Nemcsak kívülről vette fel az undorító kiskosztümöt, de belülről is. Felvette azt a bizonyos "kis rendeske" stílust, amitől rosszul vagyok. Semmi spontán ötletben nincs már benne. Mindent elkezdett megtervezni. Jegyzetfüzetbe, naptárba ír fel mindent. Elkezdte érdekelni a külvilág véleménye (pedig azelőtt magasról tett rá, mint én). Kitalálta, hogy minden hónapban veszünk valamilyen háztartási kisgépet. (Ettől égnek áll a hajam, hülye elgondolás.) "Kis rendeske" módjára elkezdett felpakolni a facebookra képeket a családról, és ugyancsak a "kis rendeskék" szokása szerint nekiállt befőttet eltenni és lekvárt főzni (pedig korábban ilyen ökörségek eszébe sem jutottak). Mitől vált ilyen nyárspolgárivá? A kolléganői hatására? Mert úgy látom, az ő stílusukat vette át. A sok sótlan, unalmas hivatalnok liba stílusát. Az ilyen "kis rendeske" típusú feleségek a legborzasztóbbak, rémálmaimban se jöjjenek elő. A vagány, spontán ötleteket pártoló, kis dolgokra nem adó, laza, humoros csajokat szeretem. A feleségem ilyen volt, csak a sok sótlan libához asszimilálódott. Vissza tud még változni vajon?
Feltűnt, hogy vannak nálad bekattanások, ilyen, a kiskamaszi szellemi érettséged szintjét mutató stílusjegy a kicsinyítő képzők elcsépelt használata, degradáló szándékkal. Mondom, fejben gyerek vagy még.
Nem vagyok szakács, de éppenséggel a főzésben _is_ meg tudom állni a helyemet a menyaszonyomért. Amellett, hogy honvédaltiszt vagyok. Tudod, az igazi férfi több téren tud teljesíteni.
Az életedet pedig te tetted közzé itt az internet nyilvánosságának. Méghozzá a legnagyobb jellemtelenséget mutatva meg, szemből bájologsz, háta mögött emberi méltóságában kikezded a nőt, aki a feleséged.
Hogy pedig magánüzenetben a tegnap ide válaszoló figyelmét is felhívtam erre, akit a mímelt kedvességgel megvezettél, az erkölcsi kötelezettség volt.
2020. júl. 12. 20:25
112/151 anonim válasza:
Ha az én férjem lennél, és így beszélnél rólam, bárhol bárkinek..és ilyen undorító, pökhendi stílusban, "téged főztelek volna meg" a rakottkrumpli helyett :D !!
2020. júl. 12. 21:01
113/151 A kérdező kommentje:
Kit érdekel, hogy mit fontoskodsz a magánüzeneteidben. Nagyon rágörcsöltél a témára, ha még magánüzenetekben is feketítgetsz engem azoknál, akikkel itt eszmét cserélek. Ha ez okoz neked örömet, hát csináld. Felőlem Erdő Péternek meg a római pápának is írhatsz feljelentő levelet, hogy milyen rossz férj és galád ember vagyok, engem az sem érdekel. Görcsölgess csak tovább a témán, nagyon az elevenedbe találtam, úgy látom.
Én mindenesetre már nagyon unlak. Értelmes, segítő válaszadókkal szeretnék kommunikálni, nem veled. Te már eltűnhetnél végre a balfenéken.
2020. júl. 13. 00:08
114/151 anonim válasza:
Te semmilyen válaszolóval nem akarsz kommunikálni, csak aki igazat ad neked. Teljesen segítő szándékú, udvariasan fogalmazó embereket szidtál mocskolódva.
2020. júl. 13. 08:34
115/151 anonim válasza:
Kérdező számodra elszürkülés, hogy valaki néha főz? Soha életében nem főzött addig, míg kedvelted a stílusát?
Nem arról van szó, hogy zavar téged, hogy már nem kizárólag rólad szól az élete?
Egyébként nagyon korlátolt gondolkodásod van, kategorizálod az embereket, szerinted minden hivatalnok fafejű, meg rendeske, ebben is tévedsz, vannak hanyag, igénytelen aktatologatók is, akik lusták főzni.
2020. júl. 13. 12:16
116/151 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy a kérdező azokra a válaszokra miért nem reagál, hogy a felesége élettörténetét tekintve simán lehet, hogy idomult hozzá meg a szüleihez, és egyáltalán nem ilyen bohém a személyisége alapból, meg hogy attól, hogy nem picsogott a barátok hiánya miatt, attól még bőven lehet, hogy hiányoztak neki.
2020. júl. 13. 12:18
117/151 anonim válasza:
Erről beszéltem. Nem az idomulás neki a baja, hanem hogy az nem hozzá történik. Nárcisztikus, mindent ezen a szemüvegen keresztül tud csak értelmezni.
2020. júl. 13. 14:39
118/151 A kérdező kommentje:
És a 117-es csak vezeti, vezeti, vezeti gőzerővel ellenem a keresztes hadjáratát. Nem unja még a témát. Én már az ő helyében unnám. Miért fáj ennyire neki, hogy nekem ilyen problémám van? Valami "kis rendeske" típusú férfi lehet, akinek nem tetszik, hogy az ő szentnek gondolt világa számomra nem értékes. Szegényke. Komolyan szánom. Ennyi időt még kevesen fordítottak rám, mint ő. Így rágörcsölni valamire - ez már-már a megszállottság határát súrolja.
2020. júl. 13. 16:02
119/151 anonim válasza:
Mondtam már, bár te úgy gondolod, de valójában nem számít az embereknek a véleményed.
Arról van szó, hogy idegenként is jobban foglalkozok a feleséged sorsával, életével, mint amiképp te teszed.
2020. júl. 13. 17:24
120/151 anonim válasza:
És perszea 117-esre reagált, nem az én 116-os válaszomra... tényleg csak arra reagálsz, aminél nem kell belegondolod, hogy te gondolod rosszul, vagy félreismerted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!