Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet megkérni udvariasan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?

Figyelt kérdés

2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.

Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?

2018. aug. 2. 18:54
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/152 anonim ***** válasza:
29%

Hat kerdezö, kapsz hideget meleget...

en megertelek peldaul de tenyleg lesz nem tetszes

En amit javasolni tudok meg h fogadjatok fel bebiszittert aki szertartasok alatt kinnt felügyel a gyerekekre.

Anyuka apuka is tud mulatni

Lakodalomban csinaljatok jatszosarkot a gyerekeknek

Sokszor voltam ilyen esküvön is.

Vagy menjetek el ketten külföldre es hazasodjatok össze.

Hidd el gyönyörü lesz.

Vannak ilyen irodak esküvöszervezök akik ilyennel foglalkoznak

es nem draga.En is olyat szerettem volna de tudtuk a csaladnak lesz nem tetszes.

Igy maradtunk a hagyomanyos esküvö lagzinal

Nem volt nagy költsegvetesü 2 milla volt 60 fö mindennel együtt

800 ezer jött vissza.

Naszutra se tudtunk elmenni mert nem volt ra penz

Nem is a penz a lenyeg hanem h ti mit akartok

en banom h attol tartottunk haragudas lesz es ezert mentünk bele az otthoni esküvöbe.

Szep volt jo volt de mas almunk volt,csak nem akartuk h balhe legyen

2018. aug. 3. 09:12
 82/152 anonim ***** válasza:
16%

Mennyire képmutatás már ez az egész!

Mi az, hogy ,,nem akarom hallgatni, hogy a templomban hisztizik"???

És amikor majd a pap felteszi a kérdést, hogy örömmel fogadod-e a házasságból születendő gyermekeidet, arra mit fogsz válaszolni?

Gondolod, majd a te kölköd nem fog hisztizni? ÉS gondolod, majd mindig meg tudod oldani, hogy legyen egy nagyi, aki többszáz km-t utazik, mert ti bulizni akartok, csicska hopp, pattanok?!

Vagy kapsz éjszakára bébiszittert?

Erre csak azt tudom írni, hogy majd meglátod!

Az elején mindenkinek vannak elképzelései vagy elvei, ha úgy tetszik, de ezeknek legalább a fele nem úgy fog majd alakulni, ahogy elképzelted, vagy legalábbis az elveidből jócskán fel kell majd adnod!

2018. aug. 3. 10:14
 83/152 A kérdező kommentje:

Tengerparti esküvőt nem szeretnénk, ugyanis én a homoktól minden nyaraláson kivagyok, nem is szoktam élővízbe menni, így ennek nálunk nem lenne sok értelme. Igen, képeken és videókon gyönyörű, de látom magam előtt, ahogy kivagyunk a melegtől, homoktól. Nem nekünk való sajnos... Meg szeretnénk azt is, ha a családunk, barátaink ott lennének.

Utolsó, te pedig nagyon eltévedtél, vagy nem értem ezt a hisztit a részedről... Látom már, hogy tényleg nem a gyerekek miatt kéne aggódjak, hát te is mindjárt a földön fetrengve kezdesz hisztériázni.

2018. aug. 3. 10:21
 84/152 anonim ***** válasza:
5%

Egy szülőnek a gyermeke a mindene, az élete, a legnagyobb kincse, ha egy rossz szót is szólsz rá, te leszel a közellenség, erre készülj fel! Ha ilyet szólsz, hogy ki akarod zárni őket a rendezvényről, te leszel a hírhedt gyerekgyűlölő!

Nem is értem, feldobsz egy ennyire provokatív kérdést, amiről tudod, hogy az emberek nagy részénél igencsak kiveri a biztosítékot, mit vársz? :O

2018. aug. 3. 10:31
 85/152 anonim ***** válasza:
74%

"Mennyire képmutatás már ez az egész!

Mi az, hogy ,,nem akarom hallgatni, hogy a templomban hisztizik"???"

Valószínűleg életedben nem voltál még templomban, vagy nem volt szükséged elmélyülésre, miközben egy "angyali gyermek" mögötted folyamatosan rugdosta a padot...

"És amikor majd a pap felteszi a kérdést, hogy örömmel fogadod-e a házasságból születendő gyermekeidet, arra mit fogsz válaszolni?"

A gyerek nem kizárólagos cél a keresztény házasságban. A házasság 2 ember életszövetsége, a gyerek csak a bónusz. De nem jogosít fel semmilyen "előjogokra", hogy akkor már a másik embertársamra nem kell tekintettel lennem. És amúgy nem kell "örömmel fogadni", hanem csak "elfogadod-e"... :))

"Gondolod, majd a te kölköd nem fog hisztizni?"

Biztos fog, de megtanulom kezelni. És templomból, hangversenyről, kiállításról, stb. az első nyikkanásra viszem ki vagy megyünk haza.

"ÉS gondolod, majd mindig meg tudod oldani, hogy legyen egy nagyi, aki többszáz km-t utazik, mert ti bulizni akartok, csicska hopp, pattanok?!"

Lesz igen. Édesanyám már most mondogatja, hogy örömmel vállalja, mert egyrészt itt van a szomszédban. Másrészt meg a párnak jár hetente egy este kettesben. Ez a stabil házasság titka, nem az, hogy a gyereken lógunk.

2018. aug. 3. 10:44
 86/152 anonim ***** válasza:
83%
írd bele a meghívóba, aki egy estére nem tud leszakadni a gyerektől, maradjon otthon
2018. aug. 3. 11:00
 87/152 anonim ***** válasza:
3%

,,Valószínűleg életedben nem voltál még templomban, vagy nem volt szükséged elmélyülésre, miközben egy "angyali gyermek" mögötted folyamatosan rugdosta a padot..."

De igen, ritka az olyan vasárnap vagy ünnepnap, hogy ne menjek templomba. A mi templomunkba nem jár olyan gyermek, aki rugdossa a padot, ha unja, nem érti, unatkozik és emiatt úgy viselkedik, hogy azzal a többi embert zavarja, akkor ki kell vinni, egyszerű.

,,A gyerek nem kizárólagos cél a keresztény házasságban. A házasság 2 ember életszövetsége, a gyerek csak a bónusz. De nem jogosít fel semmilyen "előjogokra", hogy akkor már a másik embertársamra nem kell tekintettel lennem. És amúgy nem kell "örömmel fogadni", hanem csak "elfogadod-e"... :))"

A mi papunk úgy mondta, a videón is visszanéztük. :)))

Előjogokról senki nem beszélt, de mégiscsak az a természetes, ha egy egészséges párnak idővel gyermeke születik. Isten akarata is ez: ,,Szaporodjatok és sokasodjatok..."!

,,Biztos fog, de megtanulom kezelni. És templomból, hangversenyről, kiállításról, stb. az első nyikkanásra viszem ki vagy megyünk haza."

Túl van tárgyalva! :)

,,Lesz igen. Édesanyám már most mondogatja, hogy örömmel vállalja, mert egyrészt itt van a szomszédban. Másrészt meg a párnak jár hetente egy este kettesben. Ez a stabil házasság titka, nem az, hogy a gyereken lógunk."

Mert ott van a szomszédban!!! Ezzel ki is mondtad a kulcsszót! Az enyém 650 km-re lakik tőlem, ugye nem gondolod komolyan, hogy ideutazik a szomszéd Mucika esküvője miatt? Bébiszitter még sosem vigyázott rájuk.

Anyósom szokott időnként, de ők itt laknak, ha a rokonságban, szomszédságban van esküvő, akkor ők is meg vannak hívva, úgyhogy ő is kiesett, mint gyerekfelügyelő.

Az a heti egy este nem egyenlő egy lagzival, a gyerekeknél vízválasztó dolog ez az ottalvás. Napközben elvannak a nagyival is, de hajnalig tartó programról van szó és idegenre éjszakára biztos, hogy nincs az a felelősségteljes szülő, aki csak úgy odabízná! A nagyi meg általában nem opció.

2018. aug. 3. 11:01
 88/152 anonim ***** válasza:
87%

Gyesen lévő hormonzavart kismamák megtalálták a kérdést :D

Nálunk voltak gyerek az esküvőn, nem zavartak senki, de megértem ha ilyen esküvőt szeretnél.

2018. aug. 3. 11:15
 89/152 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen ,,nekünk semmi nem jó" menyasszonynak lesznek még nagy pofáraesései az életben.

Kivagytok a homoktól, na ezen jót röhögtem! :D :D :D

A levegőtől nem vagytok ki? :D

2018. aug. 3. 11:21
 90/152 anonim ***** válasza:
92%

Érdekes, hogy abból, hogy a pár nem akar gyereket az esküvőre, milyen sokan azt a következtetést vonták le, hogy tökéletes instagram esküvőt akarnak, ahol a vendégeket csak díszletnek ültetik be, és a menyasszony visítva hisztizni kezd, ha nem minden az ő akarata szerint alakul.

Mivel nekem is gyerekmentes esküvőm lesz, elmondom miért döntöttem így. Általában nem kedvelem a gyerekeket. Ezen nem kell fennakadni. Van, aki nem szeret utazni, más meg a kutyákat vagy épp a zöld színt utálja. A rokonok, barátok gyerekeit természetesen elfogadom, hiszen őket közelebbről ismerjük. Nem tekintjük őket kis ördögöknek, és ha a szüleik vendégségbe jönnek hozzánk, vagy közös programot szervezünk, természetes, hogy az egész család van meghívva.

Mégis úgy gondolom, hogy a kisgyerekek (mert egy 13-14 éves természetesen nem az!) nem valók akármilyen esküvőre. Ha a lagzi nem több egy családi ebédnél, vagy a 200 fős esküvőn az összes gyereknek megoldott a szórakoztatás, akkor semmi kifogásom ellene, de valljuk be, egy 6-8 évesnek nem álmai netovábbja, hogy türelmesen üldögéljen egész este.

Aki ismer tudja, hogy egyáltalán nem vagyok az a típus, aki bárhová is feltölt magáról bármilyen képet, vagy csak a külsőségeknek él. Sőt, az sem érdekel, mennyi van a borítékban. Ha egy baráti pár azt mondaná, hogy a nászajándéknak szánt pénzt bébiszitterre költötte, én lennék a legboldogabb hogy egyáltalán el tudtak jönni.

A házasságkötés nekem egy meghitt pillanat, és szeretném teljes mértékben átélni. Más az, ha feldől a mikrofonállvány a szertartás alatt, mintha egy kisgyerek végig hangoskodik, és elvonja mindenki figyelmét. Szintén más, ha a lagzin a pár felszabadultan ünnepel velünk, mintha egyfolytában a gyereket kell lesniük. Igenis fontosnak tartom, hogy mindenki jól érezze magát. Aki úgy gondolja, hogy nem tudná jól érezni magát egy este a gyereke nélkül, az jobb is, ha nem jön el.

Kérdező, mi nem írtunk a meghívóba semmit, hanem névre címeztük, és az érintettekkel szóban is megbeszéltük. Nem volt sértődés, mert nem idegen ősanyákat hívtunk, hanem a szeretteinket, akik megértették a döntésünket, miután elmagyaráztuk. Valóban olyan típusú esküvőnk lesz, ahol a kicsik nem éreznék jól magukat, ezért elsősorban ezt hangsúlyoztuk, nem pedig azt, hogy nekünk kellemetlenséget okoznának.

Aki tényleg ismer és szeret, az tiszteletben tartja a döntést. Persze ha valaki nem tudja, vagy nem akarja megoldani, annak nek kötelező eljönni. Mindenkinek nem lehet megfelelni.

2018. aug. 3. 11:36
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!