Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?
2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.
Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?
Hagyjuk már légyszi a “kölyke” kifejezést!
Undorító... Emberek vagyunk nem állatok!
Ez a fogadjon bébi szittert duma meg olyan dolog, hogy szép és jó ha a kérdezőnek telik rá vagy van rokona aki tudna segíteni, de egy másik párt erre "kényszeríteni" bunkóság. (Mert nem mindenkinek van olyan családja, és annyi pénze)
Nekünk van olyan rokonunk aki messziről jött (tehát több napra) és tudtuk h esetleg nehezebb anyagi helyzetben vannak mint mi. Nagymama demens arra h bízzák a gyereket? Ezek után egy nyegle "akkor fogadjatok szittert" beszólás marha sértő. Nem tudom milyen árak vannak most de 2 napos gyerekfelvigyázás (nem is tudom éjszakára vállalnak e ügyeletet) (plusz az utiköltség és az esetleg nekünk hozott ajándék) olyan súlyos indokolatlan százezrek amiket én nem kívánok a vendégeimmel sőt barátaimmal kifizettetni, és akkor inkább elviselek 2 perc "gyereknyüszit". Főleg h tudom h anyuka az első ilyen alkalomnál kiviszi. (Pláne h biztosítottunk nekik külön szoptatós altatós szobát)
Na most ez a 73%-os vagy maga a kérdező egy másik regisztrációval (nem egy ilyet láttunk már, hogy kapott hideget-meleget, erre belépett másik névvel és elkezdte önmagát védeni :D ), vagy ha nem, akkor valami nagyon betalált! :D Kezeltesd magad, te beteg vagy!
Ja és még valami: az állatnak van kölyke, az embernek GYERMEKE van!
Mi az esküvőnkön arra törekedtünk, hogy minél jobban érezzék magukat a MEGHÍVOTTAK, nem arról, hogy minden csak és kizárólag rólunk szóljon!
Itt nem az a szokás, hogy csak a vacsorát épphogy fedező ajándékpénzt adnak, hanem jóval többet!
Nekünk 180 fős lagzink volt és volt bőven szórakoztató elem, illetve bőséges étel, ital, igazi nagyesküvő! Csokiszökőkút, különleges dekor, galamb és lampionröptetés, különleges helyszín. Nem dicsekvés, csak hogy lásd a költségeket.
Mégis úgy jöttünk ki belőle, hogy az ajándékpénzből kifizettünk mindent, vettünk egy autót és a születendő babánknak is jórészt abból a pénzből vásároltunk be.
Én teljesen megértem ezt a kérést és úgy gondolom, hogy az intelligens szülők is meg fogják érteni. Valahogy úgy írnám bele, hogy a megszólítás is "Kedves Kati és Józsi! Szeretettel várunk Titeket/Kettőtöket..." Meg esetleg valami olyasmit, hogy a "szertartás menete/a hely adottságai miatt nem tudunk gyerekekről gondoskodni. Amennyiben emiatt nem tudnátok eljönni, kérjük időben jelezzétek a megadott elérhetőségen."
Ezenkívül a meghívó átadásakor szóban is jelezném. Normális szülő megérti ezt és vagy megoldja a gyerekfelügyeletet vagy akkor nem megy el, de nem csinál sértődéses jelenetet.
Érdekes módon pár hete volt egy kertiparti nálunk - igen, csak egy laza kertiparti, nem esküvő - és a kisgyerekes barátnőm megkérdezte, hogy jöhet-e a kisfia, mert ha nem, akkor megbeszéli a valakivel a bébicsőszködést.
Tapasztalatom szerint nagyon kevés kisgyerekes tudja ilyen helyen kezelni a gyerekét. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy ami neki még belefér és talán fel sem tűnik (mert otthon 0-24-ben ezt hallgatja), az másoknak irritáló. Rendszeresen járok templomba és sajnos sokszor katasztrófa. Én sem szeretném, hogy ha a templomi esketésünknél - ami egyszer van az életben - azt kell hallgatnom, hogy Pistike ezerrel rugdossa az előtte levő padot. Nagyon elveszi a lelki részét a dolognak. Persze, felnőtt is lehet idióta, de ismerem annyira a násznépet, hogy olyat nem hívok meg eleve...
Udvariasan írjátok bele, hogy a rendezvény jellege miatt ...év alatti gyermekeket ne hozzanak. Ez a ti döntésetek, az hogy ezt hogy reagálják le az meg a rokonok döntése.
Láttam már viselkedni tudó és viselkedni képtelen gyermeket meg felnőttet is, voltam egyedül esküvőn, voltam a feleségemmel és volt amikor a gyerekekkel mentünk. Olyan is volt amire nem mentünk el, az élet ment tovább.
Istenem, ti komolyan azt hiszitek, hogy azért hívunk meg bárkit, mert sokat tenne a borítékba?:D
Elárulom, ez érdekel minket a legkevésbé, nem anyagi hasznot remélünk az esküvőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!