Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet megkérni udvariasan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?

Figyelt kérdés

2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.

Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?

2018. aug. 2. 18:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/152 anonim ***** válasza:
76%

Ez a kérdés épp arra jó, hogy meglásd: jó eséllyel ugyanígy fognak reagálni az ismerőseitek.

Látod az arányokat?

2018. aug. 2. 20:24
 42/152 anonim ***** válasza:
67%

Te tudok a "gyerekesek" mennyire nélkülözhetőek számotokra igy neked kell döntened...de ez kényes dolog.

A mi esküvőnkön a párom esküvői tanúja volt 2 gyerekes anyuka. (Egyik gyerek iskolás másik ovis volt konkrétan mikor sógornőmmel mikor készítettük az esküvői ajándékokat a gyerekek segítettek szalagot vágni...szóval ezek után pofátlanság lett volna kizárni őket) plusz a legjobb barátainknál volt 2 és egy 1 éves baba. (Nem voltak olyan anyagi helyzetben sem mentalitással, hogy elvárhattuk volna tőlük, hogy a gyerekeiket otthon kb.200km- re hagyják) Nekünk fontosabb volt, hogy ezek a személyek jelen legyenek az esküvőnkön és velünk örüljenek, mint hogy azon pörögjünk mi van ha "sír majd a baba." Ők így egy család és ha fontos számomra a jelenlétük akkor ennyi "kellemetlenséget" megkockáztatok.

Végül semmi gond nem volt. Inteligens anyuka barátnőm pl mikor nyüzsizni kezdett a kicsi a szomszéd szobába (amit előzőleg direkt kértünk szoptatás miatt) alaltatta mert hozott takarót matracot. Kb 1x "zavarta be a vőfélyt a mondandojába. A két fiú indították a táncot és vitték a bulit...(bőven megérte az a kis kellemetlenség)

Ilyen elven pl iszákos hangoskodó nagypapa "több gondot okozott"

2018. aug. 2. 20:27
 43/152 anonim ***** válasza:
60%

Már miért lenne lenézőseg az, hogy nem kedveli a kérdező a neveletlen kölyköket?! Igen, pofátlanság hagyni visongani a gyereket és mindenki lába alatt szaladgálni, de nyilván azok veszik ezt ennyire magukra, akiknek szinten ilyen neveletlen a gyerekük és világi nagy sértésnek veszik, ha valaki ezt szóvá is meri tenni, mert hát amúgy az ő gyerekük értelmes, cuki, jól nevelt, na meg persze szigorúan csak jó neveltsegbol rohangál mindenki lába alatt és csinálja direkt szazadjara is azt, amire megkérték, hogy ne csinálja.

Egyszerűen semmi keresnivalója a gyerekeknek az esküvőn, de ha egyszer valaki direkt kiemeli, hogy a sajátján nem szeretne, akkor a hisztéria helyett a minimum, hogy ezt tudomásul veszem és nem allok neki hőbörögni, hogy mi az hogy!

2018. aug. 2. 20:28
 44/152 anonim ***** válasza:
59%
Mit nem lehet azon megérteni, hogy ők nem akarnak gyerekeket az esküvőn? Mit kell is habzó szájjal neki esni a kérdezőnek? Tipikus magyar mentalitás... Ti meg lehet csokiszökőkutat akartok, amit más nem, de ettől nem lesztek hulladékok. Ja, amúgy is azok vagytok....
2018. aug. 2. 20:40
 45/152 anonim ***** válasza:
35%

A lerészegedő, hangoskodó rokonok nem fognak zavarni? Az is van minden esküvőn.

Menjetek el ketten két tanuval, garantáltan csendes és gyerekmentes lesz.

2018. aug. 2. 20:43
 46/152 A kérdező kommentje:
Nem is értem, miért vettünk fel esküvőszervezőt, hát a szuperanyucik mindent megoldanának helyettünk itt, ingyen is. Csodálatos! :)
2018. aug. 2. 20:47
 47/152 anonim ***** válasza:
73%
Könyörgöm mit nem vagytok képesek megérteni azon, hogy ez az Ő esküvőjük és olyan lesz, amilyet ŐK akarnak?! Ha nem akarnak gyereket, akkor nem lesz és pont. Dől mindegyikötökből a mérhetetlen rosszindulat, az hogy ismeretlenül pocskondiázzatok mindenkit nagyon megy, ellenben a normális válaszadás már kevésbé. Elkeserítő, hogy a többség ráadásul anyuka is vagy legalábbis annak nevezi magát és a gyerekének is ugyanezt a suttyó, rosszindulatú b*unkó stílust adja át....Hanyinger. Nem azt kéri a kérdező, hogy mindenki egyesével csókoljon nekik lábat és táncolják őket körbe esküvőjük alkalmából plusz hozzanak le nekik egy csillagot az égről, csupán annyit hogy bírják már mellőzni a kölyköket egy nyamvadt nap erejéig!!
2018. aug. 2. 20:49
 48/152 anonim ***** válasza:
89%

Ha 2-3 családnál lennének csak jelen a gyerekek, akkor pláne unatkoznának. Emlékszem, amikor kb 6-7 éves lehettem voltam egy esküvőn, de marhára nem élveztem.

Teljesen érthető szóval ez a kérés, írd bele nyugodtan a meghívóba, hogy ne hozzák, az érintetteknek meg személyesen is jelezd.

2018. aug. 2. 21:01
 49/152 anonim ***** válasza:
32%

Jahh, ez a ti esküvőtök, ez a nap rólatok szól, nem a közös ünneplésről a családdal. Az élethez hozzátartoznak a gyerekek, öregek, mindenféle korú emberek. Ilyen az élet. Arrogáns vagy, itt csak minden rólad szól...én, én, én.

Mondtam, menjetek ketten két tanúval. Ennyi. Nem is érdemelsz többet.

2018. aug. 2. 21:02
 50/152 anonim ***** válasza:
70%

Én nem hiszem, hogy sértegettem a kérdezőt. Max annyit írtam le, h az én és a párom értékrendemben fontosabb volt, hogy a szeretteimmel és azok "családjával" (ami azokból a gyerekekből is áll akiket én is szeretek pl keresztfiam) legyek, mint az, hogy még véletlen se zavarjon senki a "nagy igennél" :S

Számomra nem attól lett szép az esküvő h minden virág a helyén volt és tökéletesen megvalósult a forgatókönyv amit kitaláltam hanem h elvettem akit szeretek és egy boldog szeretetközösségben voltam. Amúgy tapasztalat h az esküvőn sokszor félre tudnak menni a tervek, és nem csak gyerek miatt, de ha humorral közösen van kezelve ezek az emlékek is kinccsé válnak. (Nálunk pl berugott a vőfély, szertartás előtt 30 perccel elszakadt a cipőm ami az utolsó perces ragasztás miatt hozzám/harisnyámhoz ragadt és párom nem tudta levenni esküvői játék alatt XD)

De ez egyéni döntés. Ha a kérdező vállalja azt, h ezek az emberek esetleg megbántódjanak a kérés miatt mert neki fontosabb az ideál amit elképzelt akkor az az ő döntése. Én emiatt nem ítélem el.

De h válaszoljak szerintem a legegyszerűbb személyesen közölni ezt mikor átadjatok a meghívókat. Vagy ha a meghívót nem úgy címezitek h Kiss Pista és csaladja részére...ganem névre szólóan csak a szülőknek címezve. (Kuss Pista és Pistáné részére)

2018. aug. 2. 21:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!