Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?
2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.
Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?
És ha valakinek 12 meg 3 eves gyereke van az egyiket viheti másikat nem?
Én se nagyon ugrálok a gyerekekért, de eszembe nem jutott volna a gyerekeket kizárni.
Egyertelmuen a meghivoba mar bele kell fogalmazni finoman, de azutan erdemes szoban is megbeszelni, mert nem annyira elterjedt ez meg es nem biztos, hogy vilagos lesz a finom fogalmazas mindenkinek.
Itt vannak jo otletek:
Azt at kell viszont gondolnotok, hogy sok csaladot erint-e a dolog, mert bizony sokan vannak, akik emiatt el sem mennek az eskuvore, vagy csak az egyik fel megy el a csaladbol. Nyilvan a nagyon kozeli csaladtag/barat eskuvojere igy is igyekszik menni az ember, de ha nem ennyire szoros a kapcsolat es nehezkes megoldani a gyermekfelugyeletet, akkor emiatt tobben lemondjak, vagy csak elmehy az egyik szulo szimbolikusan a szertartasra, gratulal es hazamegy, mert egyedul nem akar a vacsorara, fogadasra menni.
Sajnos sok csaladban nincs olyan segitseg, ahol ott lehetne hagyni a gyerekeket, foleg nem ugy, hogy ejszaka is van benne. Fizetett segitseget egy fel napra es egy ejszakara pedig nagyon nehez ugy szerezni, ha azelott nem fogadtak fel senkit soha.
En voltam gyerekmentes eskuvon, mi epp meg tudtuk oldani, hogy gyerekek nelkul menjunk, de nagyon nehezkes volt.
Viszont sok csalad nem jott el es tobben a ceremonia utan elmentek. Masnap beszelgettunk errol a menyasszonnyal es azt mondta, hogy 150 fosre tervezett eskuvon vegul 100-an maradtak vacsorara es sokan a gyerekre hivatkozva nem mentek el.
Én is voltam pár esküvőn, egyet sem tettek tönkre gyerekek, ellenben mindenhol akadt néhány nagypofájú felnőtt rokon, aki nem tudott viselkedni vagy lerészegedett.
Szerintem is illetlen direkt kizárni a gyerekeket, hisz ők is a meghívott családok tagjai. Ha mindenképp ilyen esküvőt szeretnétek, ne hívjatok gyerekes szülőket, vagy ha hívtok és emiatt nem jönnek, akkor ne nektek álljon feljebb, hanem vegyétek tudomásul.
Miért lennék terhes? Védekezünk, a 6 év alatt sosem történt semmilyen baleset. Tudjuk, hogy mikor szeretnénk majd gyereket, és az nem a következő években lesz.
De nagyon kedves válaszolók vannak, micsoda jókívánságok! Csak nehogy visszaszálljon. :D
Utolsó, ez nem az abortusz kategória, ott a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó védekezés mellett teherbe esettek aránya:-D
Kérdező:
Itt nincs olyan hogy udvarias forma. Aki olyan, úgyis megsértődik, aki nem, az nagy valószínűséggel amúgy se vitte volna a gyereket.
Nekem személy szerint rosszul esne, ha a gyerekem kizárnák egy ilyen eseményből, mert mindig nagyon élvezi. és nem, nem szokott hisztizni, ismerem a gyerekem és ha látom hogy már sok neki, akkor távozunk. Mi valószínűleg nem mennénk egy ilyen esküvőre, de az kevésbé esne rosszul, ha alapból nem hívnának meg. Így én azt mondom, inkább hagyjátok ki a gyerekeseket a meghívottak listájából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!