Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet megkérni udvariasan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?

Figyelt kérdés

2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.

Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?

2018. aug. 2. 18:54
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/152 anonim ***** válasza:
18%

Utolsó, nyilván én is megértem ha valaki így dönt, viszont ez azért rokonság/baráti társaság függő dolog is. (milyen anyagi helyzetben vannak, el tudom e nélkülük képzelni az esküvőmet ha úgy döntenek nem tudják megoldani a felvigyázást..stb...)

Nálunk konkrétan a keresztfiunk és családja, valamint az egyik tanú volt a gyerekes anyuka (tehát nem xy távoli rokon, vagy régi ismerős akiket nélkülözni szerettem volna) így nekünk evidens volt, hogy nekünk az ő jelenlétük nagyon fontos az esküvőn. Fontosabb mint az a kis kényelmetlenség amit esetleg némi gyerekzsivaj okozhat. De mint mondtam ez családfüggő...ha a kérdezőnek a "gyerekes" ismerősök szükség esetén nélkülözhetők, és neki ez ennyire fontos akkor persze csinálja csak. (csak felvázoltam, hogy ezt nem lehet minden szituációban és családi helyzetben elvárni)

Amúgy én azt tapasztaltam, hogy sokkal bonyolultabb feladataink voltak pl. rokkant nagymamának a helyszín biztosítása. Kihelyezett helyszínt szerettünk volna egy templomromnál (nekünk ez volt az álom) ami nekünk nem okozott gondot, viszont a szervezés bizonyos szakaszán szembesültünk vele, hogy bizony meg kell oldanunk, hogy az idősebbeknek mosdó lehetőség legyen, valamint vasúti sínen át tudjanak kelni a rokkantak/bottal közlekedők is. (persze lehetett volna azt mondani, hogy de ez a MI nagy napunk oldja meg mindenki ahogy tudja, de ez elég arrogáns magatartás szerintem.) Szóval a nagy nap előtt párom fából kis lépegetőt fabrikált amiket átmenetileg a sínekre raktunk míg az érintettek átbotorkáltak.

Én úgy gondolom, hogy ha már vendégeket hívok akkor kölcsönösen figyelünk egymásra. Nyilván ők igyekeznek majd illendően viselkedni (nyűgös gyereket kivinni a szertartásról), örömet szerezni nekünk, de cserébe alap vendéglátói kötelességem, hogy igyekszem figyelembe venni valamilyen szinten az ő igényüket is nem csak az "ÉN nagy napomra" koncentrálni.

2018. aug. 3. 11:56
 92/152 anonim ***** válasza:
88%

Úristen, félelmetes mennyi rosszindulat szorult itt némelyik anyukába... Csak azt tudom remélni a gyerekét nem erre tanítja.

Először is a kölyök kifejezés a gyerek szinonimája, pontosan ugyanazt jelenti, mint a gyermek, gyerek stb, tehát nem tudom mit vannak itt egyesek felháborodva, hogy nevén vannak nevezve a dolgok.

Egyébként van (volt?) az RTL-nek egy kölyökklub nevű műsora, de van pl Kölyök-öböl nevű játszóház. Most akkor azon is fel vagytok háborodva és kiveritek a balhét, hogy mi az hogy kölyök...? :D Vicc az egész.

A kérdező nem kért lehetetlent, csupán negatív tapasztalatai vannak a gyerekes esküvőkkel kapcsolatban és nem szeretné ugyanezt a sajátján is hallgatni! Semmi sértő és bántó nincs ebben, ez a nap nem X vendég édi-bédi gyerekéről szól, hanem elsősorban a párról és hogy talán ők is jól érezzék magukat a saját esküvőjükön! Aki ennyit sem képes tiszteletben tartani, az inkább el se menjen. Hihetetlen, hogy mekkora patáliát csapnak itt egyesek, hogy egy napot le kéne szakadniuk a gyerekekről.

Egyébként meg miért kéne magától értetődő legyen, hogy egy házasságban gyerek is lesz?! A házasság pont nem a gyerekszülésről szól, lehet anélkül is 100%-ig boldog és teljes, hogy nincs gyerek. Sőt valaki úgy boldog csak igazán. Mert, hogy valamelyik észlény el kezdett itt prédikálni arról, hogy az a természetes, ha lesz gyereke minden házaspárnak. Hát nem, az a természetes, ha úgy élik a házastársak az életüket, ahogy az NEKIK megfelel.

Az meg ritka nagy pofátlanság, ha a pap szó nélkül és választási lehetőség nélkül rákérdez, hogy ugye majd örömmel fogadják a közös gyereküket is!! Mégis mi köze hozzá és nem mellesleg ha ezt a kérdést pl felteszi egy meddő nőnek, az nagyon tud fájni. Kétlem, hogy ezt röptében csak úgy megkérdi, a minimum, h előtte utánaérdeklődik a párnál, hogy mennyi is az annyi.

Kérdező én tökéletesen megértelek, jó néhány esküvőn voltam, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor NEM okoztak galibát a visongó, nyugton maradni nem tudó kölykök. Meg kell mondani, h ez felnőtt buli, gyerekek most nem jönnek, ennyi.

De az külön szánalmas, hogy valaki itt erőszakoskodik a kérdezővel, hogy akkor igen is menjen pl külföldre, tengerpartra házasodni vagy csak két tanúval, mert mégis hogy merészeli nem meghívni a gyerekeket is...

2018. aug. 3. 12:36
 93/152 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező, feldobtál egy témát, ami fura indulatokat váltott ki. Bevallom, a tegnap óta olvasom, és átérzem a problemádat, de remekül szórakozom. Az is tetszik, hogy egyesek azonnal az anyagiakat látják - ha elvárod, hogy dobjanak a kalapba, tűrd el azt is amit nem akarsz.

De a legjobban az tetszett, hogyha nincsenek gyerekek, az prolik gyülekezete, ahol mindenki leissza magát a sárga földig.

De én inkább annak szeretnék válaszolni, aki felvetette - többször is - hogy egy esküvőn az a lényeg, hogy a vendég is jól érezze magát. És igaza van, habár alighanem nem úgy gondolja, ahogyan én.

Ha én elmegyek egy esküvőre, lazítani szeretnék, nem ugyanazt tenni, amit odahaza. Etetni, pelenkázni, altatni, és idő elött haza menni, mert a gyerek elfárad. Tehát én, a vendég, jól szeretném érezni magam. Ezért nem viszem magammal a gyereket. Lehet, hogy szar anya vagyok emiatt.

Nem úgy a másik anyuka, aki nem szar anya. Ő elhozza, gyerek felmászik az ölömbe, kimarkolja a kaját a tányéromból, feldönti a poharamat, anyunak szeme sem rebben.

És én, a vendég, baromira rosszul érzem magam. Akkor most mi legyen? Melyik vendég jó közérzete fontosabb?

Azóta is, ha esküvőre hívnak, udvariasan kimentem magam.

2018. aug. 3. 13:19
 94/152 anonim ***** válasza:
97%
A válaszokból jól látszik, mennyire megosztó ez a kérdés. Ugyanezt várhatod élesben is. Az emberek egy részének nem lesz gond, lepasszolják a gyerekeket és eljönnek (én is így tennék). Egy másik részük megérti, de otthon marad. És lesznek páran, akik berágnak. Jó esetben csak megszakad a kapcsolat, rossz esetben ott rúgnak majd hátba, ahol tudnak. Ha valami kisvárosi porfészekben éltek, ezzel számoljatok, mert ott érezhető hatása tud lenni.
2018. aug. 3. 13:51
 95/152 anonim ***** válasza:
18%

Még nincs gyerekem, de vagy nem mennék el vagy minimális pénzt csúsztatnék csak a borítékba ilyen szívélyes vendéglátás után.

Nekünk tavaly volt az esküvőnk és 3 pici gyerek volt, akikkel az év világon semmi galiba nem volt! Ki se röhögtettem volna magam a család előtt, hogy ne hozzák őket! Jót táncoltak ők is, csodálták a ruhámat, hatalmas élmény ez nekik is!

Ennyi erővel öregeket se hívj, meg olyanokat se akik nem tudják az alkoholfogyasztás mértékét, lehetne még folyatni a sort.

2018. aug. 3. 15:07
 96/152 anonim ***** válasza:
58%

amúgy ha valaki nem akar mennyi punya nélkül, otthon marad és kész, nem?

mindenki jól jár, pár is hogy nincs gyerek, a szülők is hogy "gyerek nélkül pisilni se mennek"

2018. aug. 3. 15:19
 97/152 anonim ***** válasza:
80%

Ma nem esküvőn voltam, csak az ASDA áruházban. Nagyjából fél órát voltam ott, de az idegeim a plafonon. Legalább 8 gyerek volt akik futkároztak, visítoztak, minden összefogdostak, nyomkodtak. A pulton a jégbe rakott halakat kivették, és azzal játszottak. Az agyam eldobtam, hogy a szülők közül egy sem szólt a gyerekére, elvoltak a vásárlással. Amikor a pénztárnál a fülembe ordított a 10 év körüli lány, már nem bírtam, és mertem szólni az anyjának, hogy csináljon valamit, mert ez felháborító, hogy másoknak is ezt kell elviselni.

Én tökéletesen megértem a kérdezőt, hogy nem akar gyerekeket az esküvőjén! A szülők (tisztelet a kivételnek) nem képesek a gyereküket megnevelni. Ha meg rászólnak akkor képesek az ember torkát átharapni, mert a tündibündi tökéletes gyereke nem rossz..

Komolyan már a budira sem tud az ember elmenni, hogy ne hisztizzen, tomboljon egy gyerek!

Jól teszi a kérdező. Ha nem akar gyerekeket, akkor ne legyenek!! A többi vendég is örül ha nincs visítozó gyerek ott.

2018. aug. 3. 15:21
 98/152 anonim ***** válasza:
68%

Nekünk sem volt gyerek az esküvőn, egyszerűen nem valóak oda és kész. Tudtam kiket hívnánk meg és ismertem a gyerekeiket is... Hát nem véletlen, hogy egy gyerek se volt ott. Nem mondom, volt olyan amelyik tudom, hogy tud viselkedni, de az már viszont valóban sértő (ellenben a kérdezőek kérésével), hogy közlöm az ő gyereke jöhet, az övé meg nem. Bár az is elárul valamit a szülőről, hogy ha lehetne választani az ő gyerekét inkább nem hívnák el!

De egyébként felnőtt emberek vagyunk, nehogy már amiatt, mert a kérdezőek visítás, gyerekrohangálás és rosszalkodas nélküli esküvőt akarnak, ilyen hisztériát csapjunk le. Beteges, hogy valaki nem tud egyetlen nyamvadt napra meglenni a gyerek nélkül. Semmiféle különösebb magyarázattal nem tartozik amúgy az ifjú pár a vendégeknek, teljesen érthető okai vannak annak, hogy gyerekmentes esküvőt akarnak, még pedig hogy nem valóak oda és bőven elég az, hogy nekik csak negatív “élményeik” voltak a gyerekes esküvőn.

Szerencsére nekünk értelmes, normális felnőtt emberek a rokonaink, barátaink, senki egyetlen negatív megjegyzést nem fűzött a keresünkhöz, sőt maximálisan egyet is értettek, többen jelezték h amúgy sem hoztak volna a gyerekeiket, mert semmi keresnivalójuk nincs ott és nem is érezték volnának se ők jól magukat, se a szülők!

Nem azon kell lovagolni, hogy akkor ennyi erővel ne hívjatok ezt se meg öregeket se blabla. Az eg áldjon meg titeket, ők gyerekeket NEM AKARNAK! Mit nem tudtok ezeknek megérteni?! Nem kötelező elmenni ugyebár, aki a gyereke nélküle levegőt se tud venni és felsőbbrendűnek érzi magát, mert hát ő kipottyantott 1-2-3 gyereket, azért nem is kár, jobb ha otthon marad!

2018. aug. 3. 15:29
 99/152 anonim ***** válasza:
80%

64-es!!

Gondolom te csak olyan embereket hivnal meg esküvöre akikkel nonstop együtt vagy.

Tavoli rokonok regi baratok akiknek nem ismered a gyereknevelesi

ismereteiket honnan tudnam h viselkedik e a gyereke v sem??

Ez most olyan h ferjem batyjanak a kislanya egy tünder ha velünk van.

Amint meglatja az apjat anyjat olyan lesz mint egy mini harpia.

Ha valaki nem ismeri oket közelröl siman azthiszi h normalis solgozo emberek akik imadjak a gyereküket.

De mi akik nap nap latjuk milyen a kislany mi tudjuk h 6evesen milyen hisztis,akaratos,földhöz csapja magat,ha nem az van amit ö akar elszabadul a pokol.Ovodaba kisangyal.Nalunk is.

Szoval az h valaki mennyire inteligens szülö azt senki sem tudhatja.

mert irtad h persze ha nem inteligens de a penze az kell!

Sajnos nem lehet kiszürni elöre kinek milyen a gyereke.

Ez ott derül ki az esküvön sajnos h melyik szülö nem foglalkozik a gyerekevel es melyik szülö igen.

Es tiszteletem azoknak a szülöknek akik a par erdekeben mar elöre gondolkodnak mi van ha a gyerek unja magat.

De az h valaki meg sem mozdul nem szol ra a gyerekre katasztrofa.

Nalunk bermakereszt anyukam kislanya kegyetlen volt.

Mikor atmegyünk tünderi egy lany hat nem gondoltam volna h eladja az egesz szertartast.Nem gondoltam h a szülei ennyire nem tudjak kordaban tartani.

Orditott,sirt ,maszkalt a fotos elött,elvitte a gyürü parnat az asztalrol

az anyakönyvvezetö ment utana h visszakerje.

A szülei meg ültek nema csendben.

Nagyon ideges voltam ,es nem,nem a kislanyra hanem a szülökre.

Es a mai napig többen mondjak micsoda perpatvart rendezett a kislany.

En sem tudtam elöre h az amit latok ha vendegsegbe jöttek csak szinjatek.

Es a gyereknek epp jo kedve van mikor nalunk voltak.

Ha ezt tudom h ilyenre szamithatok tölük megkertem volna h ne hozzak

vagy inkabb el sem hivom öket

2018. aug. 3. 15:34
 100/152 anonim ***** válasza:
64%

Meg tudlak érteni kérdező! Nekünk pl múltkor megváltás lett volna ha nincsenek óbégató gyerekek az esküvőn, akik az egész estét vegigrohangálták és sikongatták, egyszer még a mennyaszonyt is majdnem fellökték, mert a lába alatt rohangaltak. Természetesen a szülők épp valahol cigiztek vagy beszélgettek vagy épp csak magasról tettek arra, hogy a kiskölykök nagyjából 100 embert idegein tancikáltak!

De ez csak egy esküvő a sok közül, ahol hasonló neveletlen gyerekek tették élvezhetetlenné a bulit.

Múlt heten például étteremben voltunk a párommal, amikor is a szomszéd asztalnál levő, nagyjából már 30-40 perce hisztiző, csak azért se fogadok szót gyerek udvariasan átrepített nehány szem uborkát és sült krumplit az asztalunkra. Csak lestunk, anyuka meg benyogte, hagy jaj nem szabad. Majd közölte velünk h Bocsi, de hat ez már csak ilyen, az ilyesmi bármikor előfordulhat..:D Aha nyilván. Másik emlekeztes éttermi sztori, mikor a pincér lába alatt futkosott a gyerek, anyuka rászólt néha, de pont le sem tojta, aztán egyszer csak paff. Minden pohár-tányér leborult a tálcáról és összetört, mert szerencsétlent pincér már nem bírt tovább bűvészkedni és nem tudta 100.jára is kikerülni a rohangáló gyereket.

Tömegközlekedésen napiszinten történik hasonló idegőrlő dolog. Mikor pl meló után hulladaradtan felülsz a buszra és azt kell hallgatnod fel órán at, ahogy az egyik neveletlen kölyök a kis játékautójat izomból csapkodja neki a busz ablaknak és mellé kiabál is.... Borzasztó. De persze ha szólsz az anyjának h hallgatassa már el a gyereket, mert mindenkit idegesít, még ő sértődik meg. :D de hogy mire fel..

Letojom én h nehány szülő csak megcsinalni tudja a kölyköket, nevelni már nem, csak ne az én es más idegein tancoljon mar a tündi-bündi lurkójuk. Ők megoldják, le sem sz*arjak, hogy mást mennyire zavar a neveletlen gyerekük.

Legjobb mikor a moziban a gyerek be nem fogta a pofajat egy percre se és ámen többen a szoltak, hogyan maradjanak már csendben, mert nem ezért fizettünk. Persze ott is szuperanyuci volt megsertodve, végül szóltunk egy ott dolgozónak, hogy élvezhetetlen a film a gyerek miatt, aki ment és szólt a nőnek, hogy ez egy mozi, ahol az ember filmet szeretne nézni és nem art ha hallja is azt. Tehát megkérte a nőt, hogy szóljon ra a gyerekre. Végül elmentek halaistennek.

És akkor valaki még tenylet csodálkozik, hogy egyesek nem akarjak mindezt a sajátos esküvőjukre.

Totalisan jogos és érthető keres!!

2018. aug. 3. 15:54
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!