Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet megkérni udvariasan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkérni udvariasan a szülőket, hogy az esküvőre, vacsorára ne hozzanak gyerekeket?

Figyelt kérdés

2019-ben lesz az esküvőnk, gyerekmentesre szeretnénk. Sajnos több rossz példát láttunk, konkrétan idén az összes esküvő, ahol voltunk, a gyerekektől, babáktól volt hangos... Nem akarom, hogy a mi nagy napunkat is tönkretegye egy hasfájós, fáradt csecsemő, vagy egy fenekén megülni nem tudó kisgyerek.

Viszont ezt hogy közöljük a szülőkkel?

2018. aug. 2. 18:54
 131/152 anonim ***** válasza:
9%

Vagy épp az esküvő szrvezése közben veszítették el a harmadik babájukaf?

Hát ennek kicsi a valószínűsége, ugyanis ebben az esetben a legtöbb pár lemondja az esküvőt. Aki meg nem, és van kedve bulizni azt nem viseli meg annyira....

2018. aug. 5. 12:35
 132/152 anonim ***** válasza:
75%
Sajnálom, mármint tényleg!
2018. aug. 5. 12:37
 133/152 anonim ***** válasza:
80%
Te döntöd el, hogy elbukik-e két-három millió forintot egy lemondással vagy megtartja és nem viseli meg annyira ugye?! Az esély meg sajnos nem annyira kicsi, mint gondolod
2018. aug. 5. 12:39
 134/152 anonim ***** válasza:
33%

73% -os egyrészt nem tudom milyen alapon feltételezel rólam bármit ismeretlenül. (hogy majd, hogy viselkedek majd ha megszületik a gyerekem. Megjegyzem, nem nem tervezem, hogy esküvői helyzetben hagynám, hogy zavarja a szertartást mert az bunkóság, én meg nem vagyok bunkó)

A másik, hogy azért ne legyünk már álszentek, a legtöbb "gyerekmentes esküvőt akarunk" pár nem azért nem szeretne gyereket, mert valami érzelmi tragédia érte. Egyszerűen csak automatikusan azt feltételezik a vendégeik gyerekéről (sokszor látatlanul) hogy azok majd BIZTOS tönkreteszik az ő nagy napjukat...és inkább el se jöjjenek! Sőt lenézik és maradinak mondják a szülőt aki esetleg azt mondja, hogy nem tudja megoldani a felvigyázást. (Érdekes módon ilyenkor senki nem gondol a gyerekes családok hátterére, hogy esetleg van e rokonuk akire bízhatnák a gyereket, vagy pénzünk drága bébiszittert fogadni.) Ez pedig szerintem sértő általánosítás.

De még ha termékenységi gond is van a családban (nekem is volt, miközben barátnőmnek már a harmadik született és nem haragudhattam rá emiatt.) amiről a meghívottak vagy tudnak vagy nem, azért hagy ne kelljen már "szégyellnie meg eldugnia" senkinek a saját gyerekét csak mert a másnak sajnos nem sikerül. (nyilván egy minimális érzelmi intelligenciával bíró személy ha ilyesmiről tud, nem nyomja a babafotókat a másik arcába, de rosszul se érezze már magát amiatt, hogy neki több "szerencséje volt" ilyen téren.)

Mint írtam megint más dolog ha személyesen tudják, hogy azok a gyerekek kezelhetetlenek, de ugyanez állhat felnőttekre is. (alkoholista/kötekedős rokon)

Én még mindig úgy gondolom, hogy az esküvő lényege a köztem és a párom közti szerelem, és a családdal barátokkal való közös ünneplés...az én értékrendembe pedig ez többet nyom a latba mint az a félelem, hogy "mi van ha egy baba besír a nagy bevonulásom közepén" De ez csak az én véleményem, nem kell velem egyetérteni, de személyeskedni és feltételezgetni sem...

2018. aug. 5. 13:17
 135/152 anonim ***** válasza:
89%

Általánosítasz, feltételezel. A legtöbb ilyen, a legtöbb olyan. Csak Neked szabad, Nekem meg nem. Értem.

Egyébként nem kell eldugni, csak ahova külön kérik, hogy ne vidd, oda nem vinni. Ennyi. Eldöntheted, hogy meg tudod-e oldani és így is elmész-e. Ettől pedig nem lesz kisebb az ünnep, vagy a házasulandók kapcsolatának értéke, de még csak gyerekgyűlölő bunkó sem lesz belőle. Kért valamit, Neked pedig egy dolgod van: betartod, vagy otthon maradsz a gyereke(i)ddel. :)

2018. aug. 5. 13:43
 136/152 anonim ***** válasza:
65%
Többen ìrtâk, hogy milyen idegesìtő gyerek volt moziban, buszon, èttermen. Okè, de azok vadidegenek. Jó esetben a sajàt esküvőjère mindenki olyan csaladot hìv akit ismer. Tehat nagyjabol tudja milyenek a gyereknevelèsi elvek.
2018. aug. 5. 15:19
 137/152 anonim ***** válasza:
80%

A kerdezö nem irta le de mivan???

Ha pont van olyan rokona ahol van 4 kegyetlenül kezelhetetlen gyerek

akikröl tudjak h a rokonuk nem igazan foglalkozik velük hiszen ismeri öket

mivan ha ez a csalad ezek a gyerekek mar hoztak olyan kinos helyzetbe amit pont nem az esküvöjen akar atelni???!

De ha öket nem hivja akkor hatalmas botrany lesz azzal a rokonnal v ismerössel es jobbnak gondolja ha inkabb gyerekmentes esküvö legyen?

Volt mar reszem olyan esküvön lenni ahol a völegeny növerenek 3 gyereke olyan örjöngest rendezett hogy konkretan többen lakodalomba sem jöttek mert ök nem lesznek hajlandoak ezt vegighallgatni nezni

de mivel a növere volt termeszetes h ott voltak de biztak benne h a gyerekekre figyelni fog,hat nem igy lett!

Es voltam olyan esküvön ahol 2 par gyerekeit nem hivtak meg mert tudtak h keptelenek viselkedni abbol megint hatalmas balhe volt mar a szertartasok elött

Sose lehet tudni mi all a hatterben,miert nem akarnak gyereket.

Több esetröl tudok ahol azert nem mert a 10csaladbol 3 nak rossz gyerekei vannak es jobbnak lattak ha inkabb sehol se lesz gyerek.

De ilyen esetekben ha hiszitek ha nem konkretan minden szülö mindig ott volt amin en is csodalkoztam es itt amulok hanyan haborogtok.

Szoval inkabb olyanok irjanak tanacsot akik gyerekes szülök es volt ra pelda h gyerek mentes esküvöre hivtak öket??

Ök irjak le a velemenyüket,mert higyjetek el sokan nem olyanok mint ti a legtöbbseg.

2018. aug. 5. 16:10
 138/152 anonim ***** válasza:
98%

én 2 szer voltam gyerek mentes esküvön.Mivel az esküvöi meghivot nem elötte nap kapjuk meg igy volt idö nekünk is intézkedni.

Egyszer én szüleim jöttek fel 300kmt hogy vigyázzanak a picire.

Egyszer meg sogornömek vigyaztsk rá.Idöben elinteztünk.

Es nem rokonok voltak,egyszer barátok akiket évek ota nem láttunk mert külföldre mentek egyszer pedig férjem kollégàja.

Nagyon örültünk a meghivásnak és nekünk fel sem merült a gondolat hogy hogyan képzelik hogy a gyerekemet hagyjuk otthon.

ès megmondom öszinten imàdjuk a gyereket de azon a 2 esküvön akkorát buliztunk es annyira jol ereztük magunkat.

Nagyon feltöltödtünk h volt 1-1 szabad esténk.

mert a gyerek òta nem igazán tudtunk hova elmenni 2en.

En nem itelem el ezt a dolgot es szerintem a normàlis emberek teljes mértékben elfogadjàk.

30 N (3 éves kislàny édesanyja)

2018. aug. 5. 16:23
 139/152 anonim ***** válasza:
21%
Meddig ragozzatok meg a semmit?
2018. aug. 5. 16:27
 140/152 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen jogos elvárás. Azt se értem aki mindenáron odaviszi a gyereket, mintha csak mutogatni akarná mint cirkuszi majmot. Figyelni kell(lene) rájuk, nem lehet mellettük kikapcsolódni.

Ha mindenkinek személyesen adjátok át a meghívót akkor ott helyben közöljétek, ha elkülditek akkor a meghívóba írjátok bele. Aztán vagy hisztiznek és besértődnek, mint az 5 évesek, vagy normálisan kezelik, mint felnőtt értelmes emberek és megértik, hogy ez a TI esküvőtök, ahol nem szeretnétek problémákat gyerekek miatt.

Aki ezt nem érti meg az szimplán buta. Egy baba, kisgyerek nem való esküvőre.

Voltam gyerekes, és gyerekmentes esküvőkön is. A gyerek nélküliek sokkal jobbak voltak. A szüleik is jobban el tudták magukat engedni úgy, hogy nem kellett folyton figyelni mert otthon vigyáztak a babájukra, kisebb gyerekeikre. A gyerekes eskövőkön mindig volt valami balhé a neveletlen kicsik, meg a hülye szüleik miatt akik nem szóltak rájuk. Rohangáltak, indokolatlanul visítoztak, zavarták a zenekart, fellökdösték az embereket, volt amelyik az esküvői tortába tenyerelt bele, vagy épp a pár hónapos csecsemő üvöltött a szertartáson, mert az anyja b...szta kivinni mert jajj lemarad. (már mindenki bámult rá, hogy vigye már ki, de meg se mozdult). Végül a pasija vitte ki a babát. Ott a pár csúnyán le is hordta utána a nőt, és igazuk volt. Volt kisgyerek akire annyira nem figyeltek a felelőtlen szülei, hogy beleesett a medencébe.

A mi esküvőnk is gyerekmentes volt, és nagyon jó volt így. Bár nem direkt, csak így alakult, mert alapból csak 1 kisgyerek lett volna, így nem tartottuk szükségesnek a figyelmeztetést, hogy ne hozzák, gondoltuk 1 kislány nem csinál bajt. De ő is beteg lett, szóval nem jött. Több gyerek esetében már mi is kértük volna, hogy ne hozzák. Ha ezen besértődnek, akkor kívül tágasabb. Kb ennyi. Nem problémáztunk volna rajta.

Egy esküvő 2 emberről, maga a rendezvény pedig felnőtteknek szól. Aki ezt nem fogja fel és megsértődik, maradjon is otthon. Jobban jártok.

2018. aug. 7. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!